07 / 05 / 2024

sofya metrosu

sofya metrosu

Bulgaristan’da 11 istasyonlu Sofya metrosunun ikinci hattı Doğuş İnşaat'ın katkılarıyla devreye girdi

İzmir metrosu Bornova Meydan’a kadar uzatılacak!

Bornova Metrosu'nun Evka-3'ten Bornova Merkez'e getirilmesi için gerekli 1/1000'lik planları oy birliği ile onaylandı. Daha önce 1/5000'lik planlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce onaylandığı için planlama açısından süreç tamamlandı.

İzmir Metrosu'nda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi!

Günde 350 bin yolcu taşındığı İzmir Metrosu’nda kullanılacak 85 yeni vagonun dış ve iç tasarımını belirledi. Çin’de üretimi devam eden ve 192 milyon liraya mal olacak vagonların tasarımında metal ile ahşap uyumu öne çıktı.

İzmir Buca metrosu 11 Ağustos'ta ihaleye çıkacak!

Narlıdere metrosunun ardından Buca metrosu için de harekete geçen İzmir Büyüksehir Belediyesi, Üçyol-Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü-Buca Kooperatifi arasındaki hat için 11 Ağustos’ta ihaleye çıkıyor.

Başakşehir-Kayaşehir metrosu geliyor!

Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosunun devamı niteliğinde olan ve 5.97 kilometre uzunluğuna sahip Başakşehir-Kayaşehir metrosu 4 duraktan geçerek Kayabaşı durağında son bulacak.

Fazlı Kılıç Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nu inceledi!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu inşa çalışmalarını yerinde inceledi. İstanbul’un ulaşım sorununa büyük ölçüde fayda sağlayacak metro hattı Kağıthane için büyük önem taşıyor.

İzmir Metrosu'ndan 1 milyar liralık tasarruf!

1 milyon liralık fikir Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı...

İzmir Metrosu 1 milyon liralık tasarruf sağladı!

Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı.

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden İstanbul Metrosu'nun açılışına davet!

2000 yılında inşası tamamlanan İstanbul Metrosu 16 Eylül 2000 tarihinde hizmete girecekmiş. Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynaklarıyla, 631 milyon dolar harcayarak gerçekleştirdiği proje ile İstanbullular metroya kavuşacakmış.

Dudullu Bostancı Metrosu için ilk adım atıldı!

“Her Yere Metro, Her Yerde Metro” sloganıyla İstanbul’u metro hatlarıyla donatın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dudullu – Bostancı Metrosu için ilk adımı atıyor. Dudullu – Bostancı Metrosu için 13 Ağustos'ta ihaleye çıkılıyor.

Dudullu Bostancı Metrosu 13 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

“Her Yere Metro, Her Yerde Metro” sloganıyla İstanbul’u metro hatlarıyla donatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dudullu – Bostancı Metrosu için ilk adımı atıyor.

Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosu vatmansız çalışacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına devam edilen Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu için vatmansız çalışabilen tren setleri alınacak.

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda ray kaynağı yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda ray kaynağı yaptı. Topbaş, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun bir yıl içinde biteceğini, 700 bin kişinin hattı tercih edeceğini söyledi.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları raylara indirilmiş!

1999 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı devam eden İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları törenle raylara indirilmiş. Törene katılan Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan, metro hattının 550 milyon dolara mal olacağını söylemiş.

sofya metrosu Haberi

sofya metrosu

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da, yapımına 2008 yılında başlanan 11,6 km ve 11 istasyonlu metronun ikinci hattı hizmete girdi.


İkinci hattın inşaatının teknik olarak en sorunlu ve zor olan kısmı Doğuş İnşaat tarafından gerçekleştirildi. Doğuş İnşaat, yeni hattın yapımının ve tüm elektro mekanik işlerin yanında, Sofya’nın en prestijli 4 metro istasyonunun yapımında da rol alıyor.


Sofya Metrosu’nun ikinci hattının açılış törenine Cumhrubaşkanı Rosen Plevneliev, Başbakan Boyko Borisov, Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso, Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Talu ve Bulgar bakanlar katıldı.



Metropoliten EAD tarafından ihale edilen, Avrupa Bölge Kalkınma Fonları ve kısmen işveren bütçesi ile finansmanı karşılanan Sofya Metrosu Genişletme Projesi, Lot 1 inşaatı projelendirme ve yapım işi yaklaşık 261 milyon dolar  teklif ile Doğuş İnşaat...