02 / 05 / 2024

Söğütalan Köyü mera olarak kullanılan arazi

Söğütalan Köyü mera olarak kullanılan arazi

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin Söğütalan Köyü'nde mera olarak kullanılan bir alanın kiraya verilmesi ile bölgede yaşanan sorunları meclise taşıdı.

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Teknik Yapı Uplife Kadıköy'de 100 ay sıfır faiz fırsatı!

Toplam 830 lüks rezidans daire ve 25 adet mağazadan meydana gelen Teknik Yapı Uplife Kadıköy'de 100 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor. İşte detaylar...

Uplife Kadıköy'de 100 ay sıfır faiz!

Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Uplife Kadıköy projesi Teknik Yapı tarafından inşa ediliyor. Projede kısa süre için 100 ay sıfır faizle ödeme yapılarak ev sahibi olunabiliyor...

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Haliç kıyısında kat sınırı 4’ten 10’a çıkarıldı!

İBB Meclisi’nde yapılan plan tadilatı ile Haliç kıyısındaki 10 bin metrekarelik alan için kat sınırı 4'ten 10'a çıkarıldı. 

Köy projesinde bağımsız bölüm sayısı 1156 adet oldu!

Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilen Sarıyer Zekeriyaköy Köy projesinin toplam bağımsız bölüm sayısı 1156 adet oldu.

Arabistan, Kızıldeniz'in kıyısında 'Neom' yaşam bölgesi inşa edecek!

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, Kızıldeniz kıyısında bir mega kent inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Neom ismi verilen yeni kent 2025 yılında tamamlanacak.

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

Seven İnşaat Kadıköy'de kentsel dönüşüme farklı bakış açısı getirdi!

Kadıköy bölgesinde faaliyet gösteren Seven İnşaat, kentsel dönüşüme farklı bir bakış açısı getirdi..

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Çankırı İnançköy TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Çankırı İnançköy projesinde yer alan 571 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Çankırı İnançköy sözleşme tarihleri 2+1!

TOKİ Çankırı İnançköy projesinde yer alan 571 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkımlar başladı!

Tokat Belediyesi tarafından Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulmasını amaçlayan Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı.

Söğütalan Köyü mera olarak kullanılan arazi Haberi

Söğütalan Köyü mera olarak kullanılan arazi


Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin Söğütalan Köyü'nde mera olarak kullanılan bir alanın kiraya verilmesi ile bölgede yaşanan sorunları meclise taşıdı.


Konu hakkında soru önergesi hazırlayan Nurlu, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


Nurlu, Kırkağaç'a bağlı Söğütalan köyünde bulunan ve köylülerin mera olarak kullandığı bakanlığa ait arazinin bir şirkete 49 yıllığına kiralanması üzerine şirket ile köylülerin karşı karşıya geldiğini belirtti.


Köyde yaşayan vatandaşların orman vasfını yitirdiği için hayvanların otlak yeri olarak yıllardır kullanılan 500 dönümlük arazinin köyün ekmek teknesi olduğunu ifade ettiklerini belirten Nurlu "Son zamanlarda alınan kararlarla köylünün elinde bulunan tarım arazilerinin ranta açılarak satılması veya kiralanması bölge halkını mağdur etmektedir. Çünkü köylü hayvanını otalatacak mera bulamadığı için hayvanlarını satmak zorunda kalacaktır." dedi.


Nurlu'nun soruları

1-...