04 / 05 / 2024

Sokak aydınlatmaları enerji bakanlığı

Sokak aydınlatmaları enerji bakanlığı

Genel aydınlatma için bu yıl Enerji İşleri Genel Müdürlüğü'ne 1 milyar 220 milyon 750 bin lira ödenek tahsis edilirken, yılın ilk yarısında cadde ve sokak aydınlatması ile trafik sinyalizasyonuna 650 milyon lira harcandı.

Sokak aydınlatmalarında karar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın!

Sokak aydınlatmalarında karar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın. Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Avera Aydınlatma Ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avera Aydınlatma Ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Taş tarafından kuruldu.

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Des Enerji Aydınlatma Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Des Enerji Aydınlatma Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Berk Akgül tarafından kuruldu.

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Galata Aydınlatma Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galata Aydınlatma Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Saim Balın tarafından kuruldu.

11 maddede yatak odası aydınlatması seçimi!

Bursa çıkışlı Mimarlık Ofisi f2ms Grup Mimarlarından Mimar Erdağ Demircan yatak odası aydınlatmaları ile ilgili şu bilgileri verdi...

11 maddede yatak odası aydınlatması nasıl olmalı?

Mimar Erdağ Demircan yatak odası aydınlatmaları ile ilgili bilgi verdi. İşte 11 maddede yatak odası aydınlatması...

Keçiören'de LED'lerle tasarruf dönemi başladı!

Keçiören Belediyesi israfın önüne geçmek için tasarruflu LED aydınlatmaları da Keçiören genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor.

Marshall ile kışı aydınlatan fikirler!

Marshall’ın fikirleri ile evinizi kışın karanlık kasvetinden kurtarıp renklerin dönüştürücü gücüyle aydınlık bir kış geçirebilirsiniz. Bunun anahtarı duvarlarda ve tavanda renk seçiminde, uyumlu mobilya kullanımında, süpürgelik, pervaz ve aydınlatmalar gibi ayrıntılarda gizli.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Alanya Mahmutlar Mahallesi'ne 3 yeni park geliyor!

Alanya Belediyesi, kent ve kırsalda yatırım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce ihalesi yapılan ve Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan 103. Sokak, Aydın Sokak ve 101. Sokak’ta 3 adet parkın inşaatına başladı.

Şanlıurfa Harran'a otogar ve spor kompleksi müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi , "Harran için otogar, spor kompleksi, semt sahaları ve sur içi aydınlatmaları çalışmaları için yakında sahaya ineceğiz." dedi.

ham:m aydınlatmaları yeniden yorumluyor!

Aydınlatmalar, ham:m’ın tasarım felsefesiyle yeniden yorumlanıyor. Osman, Kavanoz, Kuka, Yakarış, Kafa, App, Küre ve Kavuk, hikayesi olan formları ve karakteristik yapılarıyla mekanları ışığın tasarım haliyle buluşturuyor.

Sokak aydınlatmaları enerji bakanlığı Haberi

Sokak aydınlatmaları enerji bakanlığı



Genel aydınlatma için bu yıl Enerji İşleri Genel Müdürlüğü'ne 1 milyar 220 milyon 750 bin lira ödenek tahsis edilirken, yılın ilk yarısında cadde ve sokak aydınlatması ile trafik sinyalizasyonuna 650 milyon lira harcandı. 


Kamunun genel kullanımına yönelik cadde ve sokak aydınlatması ile trafik sinyalizasyonuna ait elektrik tüketim bedelleri Hazine Müsteşarlığı bütçesine konulan ödenekten karşılanırken, 30 Mart 2013'te yürürlüğe giren 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile bu alanda yeni bir düzenlemeye gidildi. 


1 milyar 220 milyon 750 bin lira ödenek sağlandı


Düzenlemeyle, 31 Aralık 2015'e kadar, genel aydınlatma kapsamında aydınlatılan yerlerde gerçekleşen aydınlatma giderlerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten ve ilgili belediyeler ile il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından karşılanması kararlaştırıldı. Bakanlar Kuruluna bu süreyi 2 yıla kadar...