02 / 05 / 2024

Solnisko Kimsesizler Yurdu

Solnisko Kimsesizler Yurdu

Ukrayna'da 1,5 milyar dolarlık yatırımı bulunan Türk işadamları, Türk-Ukrayna İşadamları Derneği'nin (TUİD) organizasyonuyla, Odessa'nın ikinci büyük yetimhanesi olan Solnisko Kimsesizler Yurdu'nu onardı

Kul Unlu Mamüller Gıda Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Erkek Öğrenci Yurdu Şubesi açıldı!

Kul Unlu Mamüller Gıda Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Erkek Öğrenci Yurdu Şubesi, Muhammed Said Kul Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon TL sermaye ile 2 Ekim'de Esenyurt, Turgut Özal Mahallesi'nde açıldı.

Kütahya Emet 200 öğrencilik kız yurdu inşaatı ne durumda?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Vali Şerif Yılmaz’ın da katıldığı törenle Emet ilçesinde temeli atılan 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu inşaatı hızla devam yükseliyor.

Kütahya Emet Öğrenci Yurdu ne zaman açılacak?

Kütahya'nın Emet ilçesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Vali Şerif Yılmaz'ın da katıldığı törenle temeli atılan 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu inşaatı hızla yükseliyor.

Gaziantep 200 kişilik kız öğrenci yurdu inşaatında son durum!

Araban Kaymakamı Cuma Emeç, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yaptırılan 200 kişilik kız öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Kocaeli Umuttepe Öğrenci Yurdu 550 günde bitecek!

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin yararlanacağı Umuttepe'de 430 kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapımı için ihale gerçekleştirdi. İhaleye 5 firma teklif verdi.

Sinan Yaşam Kız Öğrenci Yurdu ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi İst.Şubesi açıldı!

Sinan Yaşam Kız Öğrenci Yurdu ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi İst.Şubesi, Şükrü Ruhbaş Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 20 Ağustos'ta Fatih'te açıldı.

Sivas Suşehri'ne 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacak!

Sivas'ın Suşehri ilçesine 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacağı bildirildi. 100 erkek ve 100 kız öğrencinin kalabileceği 200 yataklı binanın projesinin kabul edildiğini belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Umuttepe'ye öğrenci yurdu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli üniversitesi öğrencilerinin yararlanması için Umuttepe’de 430 kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 20 Ağustos Perşembe günü yurt binası için ihale yapılacak.

Kemalpaşa Bağyurdu tarım alanları imar planı askıda!

İzmir Kemalpaşa 1/5000 ölçekli Bağyurdu Nazım İmar Planının bir kısmının, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Kararı doğrultusunda '' Tarım Alanları '' olarak belirlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Özel Merkez Öğrenci Yurdu Plastik ve Kırtasiye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özel Merkez Öğrenci Yurdu Plastik ve Kırtasiye Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Argun Şahin tarafından 10 bin TL sermaye ile 13 Ağustos 'ta Avcılar 'da kuruldu.

Kütahya Hisar Öğrenci Yurdu yıkılacak mı?

Kütahya’da yaklaşık 36 yıldır kaçak olarak faaliyet gösteren Hisar Öğrenci Yurdu’na ruhsat işlemleri için belediye tarafından verilen 1 aylık sürenin bugün dolduğu açıklandı.

Çorum Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ne zaman açılacak?

Çorum, yükseköğrenim alanında 1.500 kişilik modern bir öğrenci yurduna kavuşuyor.Ankara Yolu Erzurum Dede mevkiinde yapımı tamamlanan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, 2015-2016 akademik yılında hizmete sunulacak.

Atatürk Öğrenci Yurdu Eylül'de açılacak!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından Eylül 2011'de yenilenmek üzere yıkılan Atatürk Öğrenci Yurdu'nun çalışmaları sürüyor. Atatürk Öğrenci Yurdu'nun Eylül'de açılması planlanıyor.

Solnisko Kimsesizler Yurdu Haberi

Solnisko Kimsesizler Yurdu


Projeyle uygun şartlar altında barınma şansı bulamayan terk edilmiş 110 çocuk, güvenli ve konforlu bir yetimhaneye kavuştu. Projeye imza atan TUİD, önümüzdeki dönemde de benzer projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor. Ukrayna'da 700 Türk firması faaliyet gösterirken, Türk işadamlarının burada yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırımları bulunuyor.


Solnisko Kimsesizler Yurdu'nun açılışında konuşan Türkiye'nin Ukrayna Büyükelçisi Mehmet Samsar, genelde işadamlarının bir ülkede para kazanıp gittiğine, ancak Türk işadamlarının bunun aksine kazandıklarını o ülkenin halkı ve çocukları için harcadığına dikkati çekti. Bu tip yatırımların Türk insanının güzelliklerini yansıtacağını belirten Samsar, "Çocukların hiçbiri kendi tercihlerinden dolayı burada değil. Bizim görevimiz bu çocuklara yüzlerindeki gülümsemeyi yeniden kazandırmaktır. Bunun için işadamlarına teşekkür etmek istiyorum. Genelde işadamları bir ülkeye gelip para kazanıp giderler, ancak TUİD burada Türk insanının yardımseverliğini...