11 / 05 / 2024

Soma A Termik Santrali özelleştirme

Soma A Termik Santrali özelleştirme

Resmi Gazete ’nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖYK kararına göre, ÖYK ’nın 30 Mayıs 2003 tarihli kararıyla kapsama alınan Soma A Termik Santrali özelleştirme kapsamından çıkarıldı.

Bekir Başevirgen'den Soma OSB çağrısı!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Soma Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sürecin hızlandırılması için birlikte çalışma çağrısı yaptı.

TOKİ Manisa Soma Millet Bahçesi ihalesi 13 Ağustos'ta!

Manisa İli, Soma İlçesi, Kurtuluş Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi 13 Ağustos 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Manisa Soma 300 yataklı devlet hastanesi yarın açılacak!

MANİSA’nın Soma İlçesi’nde yapımı Oraka Grup tarafından tamamlanan 300 yataklı devlet hastanesi hizmete başladı. TOKİ Manisa Soma 300 yataklı devlet hastanesi yarın açılacak.

İzmir Aliağa'daki termik santralin ÇED onayı hukuka aykırı mı?

Yöre halkının tepkiyle karşıladığı ve iptali için mücadele ettiği İzmir Aliağa'daki termik santral için Bakanlığın verdiği 'ÇED olumlu' kararı mahkeme tarafından hukuka aykırı bulundu

Soma Çevreyolu açılıyor!

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, şehir içinde dayanılmaz hale gelen Soma trafiğini rahatlatacak çevre yolunun önümüzdeki hafta içinde açılacağı müjdesini verdi.

SOCAR, Aliağa'daki termik santral yatırımından vazgeçti!

SOCAR'ın, İzmir Aliağa’da yapmayı planladığı kömürlü termik santrali yatırımını gerçekleştirmeyeceği iddia edildi.

Soma Devlet Hastanesi Kasım'da açılıyor!

Soma'da şehitlerin aileleri için yaptırılan konutların teslimleri yapılırken, 300 yataklı devlet hastanesi açılışı, Avdan mahallesinde yaptırılacak çimento fabrikasının temel atma töreni de gerçekleşecek.

İzmir Aliağa termik santrali Çed sürecinde yeni karar!

Aliağa'da faaliyet gösteren termik santralin genişletilmesi için hazırlanan plana, ’ÇED olumlu’ raporu verilmesi üzerine başlatılan hukuk mücadelesinde, mahkemenin belirlediği bilirkişi heyetinden bölge haklını sevindiren rapor çıktı.

İzmir Aliağa Termik Santrali'nde bilirkişi kararı!

Bilirkişi ÇED raporunu, “santralın teknik kriterleri sağlaması ve tarımsal arazi kullanımı” konusunda yeterli; fakat Kyme antik kenti açısından eksik buldu.

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı için düğmeye basıldı!

Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

Aliağa-Foça Termik Santrali'nin ÇED olumlu raporuna bilirkişi kararı!

Aliağa ile Foça arasında ENKA şirketi tarafından yapılmak istenen termik santralle ilgili bilirkişi keşfinin raporu açıklandı. ÇED olumlu kararının yetersiz olduğu kanısına varıldı.

İzmir Aliağa'ya 2 termik santral ve 17 RES projesi geliyor!

İzmir Aliağa 2012’de 1. derece arkeolojik ist alanı olarak tescil edildi. Ancak şimdi 2 termik santral ve 17 RES projesi için çalışmalarına devam ediyor.

Soma A Termik Santrali özelleştirme Haberi

Soma A Termik Santrali özelleştirme

              

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖYK kararına göre, ÖYK’nın 30 Mayıs 2003 tarihli kararıyla kapsama alınan Soma A Termik Santrali özelleştirme kapsamından çıkarıldı.

             

Karar uyarınca ayrıca, özelleştirme kapsamında olan Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş (SEAŞ), Tunçbilek Santrali ile Bursa Linyit İşletmelerine (BLİ) ait taşınmazlar ile iki maden

sahası özelleştirme kapsamına alındı.

              

Karara göre ayrıca, Soma A Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar hariç Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ) tarafından kullanılan taşınmazlar, EÜAŞ’a ait Tunçbilek Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na (TKİ) ait Bursa Linyitleri İşletmesi (BLİ) tarafından kullanılan taşınmazlar, TKİ adına kayıtlı bir maden sahası ile EÜAŞ adına kayıtlı...