23 / 07 / 2024

Soma faciası son durum

Soma faciası son durum

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı 'nca hazırlanan fezlekede, tutuklu 8 şüphelinin 301 kez "olası kastla adam öldürme", 161 kez de "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan cezalandırılmaları istendi

Erzincan'daki maden faciasında kritik gelişme: Altın için diri fayı 'ölü' gösterilmiş!

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Erzincan'daki maden faciasına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi ve madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığına, ancak bu fayın projede ölü gösterildiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Soma Holding'in Spine Tower'daki 48 ofisi satılıyor!

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasıyla gündeme gelen Soma Holding, hacizlik oldu. Soma Holding'in Spine Tower'daki 48 ofisini icradan satışa çıkarıldı.

TOKİ Soma Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Soma'daki maden faciasında ölen kardeşlerimizin ailelerine yönelik inşa ettiğimiz konutlarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi.

İstasyon Meydanı Soma'nın çehresini değiştirecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma İstasyon Parkı ve Meydan Projesi'nin inşaatını son sürat sürdürüyor

Soma Atıksu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Bakırçay Havzası’nın temizlenmesi yolunda attığı önemli adımlardan olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çalışmalara son sürat devam ediyor.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde son durum!

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Soma’daki evsel atıklar çevreye zararlı unsur olmaktan çıkacak.

Soma algısı Spine Tower'da satışı zorlaştırdı!

Soma faciasının olduğu günlerde Soma Holding’in müteahhitlik işini üstlendiği Spine Tower’ın bugün Soma Holding ile ilişkisi kalmadı. Ancak Soma algısı ofis ve rezidans satışını güçleştiriyor.

Soma'da 2 okulun açılış töreni yapıldı!

Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Soma'ya yaptığı son okul Seher Ali Ortaokulu ve Soma Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışı yapıldı. Açılış sırasında ise yeni bir okulun protokolü imzalandı.

Soma AAT projesinde son durum ne?

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma'da Türkiye'de 15 proje arasında yer alarak AB hibe fonları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanacak olan Atıksu Arıtma Tesisini hayata geçirecek.

Soma Çevre Yolu ve TOKİ Konutları çalışmalarında son durum!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma çevre yolu ile maden şehidi ailelerine yaptırılan TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi

TOKİ Soma 301 Konutları'nda son durum ne?

MANİSA'nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

Soma 301 Konutları inşaatında çalışmalar durdu!

MANİSA’nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

Soma faciası son durum Haberi

Soma faciası son durum


Soma'da 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili Soma Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekede, tutuklu 8 şüpheli hakkında "eksiklikleri görmezden gelip üretimi durdurmayarak işçilerin hayatlarını tehlikeye attıkları ve ne pahasına olursa olsun iş yerinin faaliyetlerinin kesintisiz devam ettirdikleri" gerekçesiyle 301 kez "olası kastla adam öldürme", 161 kez de "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan cezalandırılmaları görüşüne yer verildi.  


Soma'daki maden faciasına ilişkin yürütülen soruşturmada, Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli cumhuriyet savcıları Adem Aktaş ve Gökhan Şahin tarafından hazırlanarak, suçun niteliği itibariyle 31 Ekim 2014 tarihiyle iddianame tanzim edilmesi için Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği fezleke, olayla ilgili yapılan hukuki değerlendirmeleri ortaya koydu.  


Derlenen bilgiye göre, olayda ölen 301 ölen işçi ile ile olay sırasında madende olan ve yaralı olarak kurtulan 161 mağdur müşteki,...