02 / 05 / 2024

Soma'da 2 okulun açılış töreni yapıldı!

Soma'da 2 okulun açılış töreni yapıldı!

Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Soma'ya yaptığı son okul Seher Ali Ortaokulu ve Soma Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışı yapıldı. Açılış sırasında ise yeni bir okulun protokolü imzalandı.



İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş 'Bugün burada 2 okulumuzun açılışını yaparken bir okulumuzun da protokolünü imzalayacağız. Soma adına eğitim adına bereketli bir gün. Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Soma Belediyesi tarafından 1.400 bin TL civarında maaliyetie 24 derslik olarak yapılmıştır. 643 öğrencisi ve 39 öğretmen ile eğitime devam etmektedir. Seher Ali Soma'da düşmana ilk kurşun sıkan kahramanımız vatansever evladımız. 


İnsanlar yaşadıkları kadar değil anıldıkları kadar yaşarlar. Seher Ali'de bu okul burada durduğu müddetçe bizim yavrularımız kadar hayatı verdiği mücadele her zaman bilinecektir. Kendisini rahmetle ve minnetle anıyorum. Güral ailesi Manisamıza güzel bir okul armağan edecek. Onun protokolünü imzalayacağız. Güral ailesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız 30 kişilik derslikleri hedeflemiş Somamızda ise bu sayı 27'kişi ile aşağılara indirilmiştir. Az sonra İmam Hatip Lisemizin açılışını yapacağız. 1996 yılında hayırseverler tarafından yapılmış olan lisemiz ancak o malum süreç içerisinde ÇPL'ye çevrilmiş. ÇPL içerisinde eğitim öğretime devam etmiştir. Eğitim devam ettiği süre içinde depremsel yönden incelenmiş ve depreme dayanıklı olmadığı görülmüş CBÜ tarafından yıkım kararı çıkmıştır. Daha sonra Devletimiz tarafından şehrimizin girişinde 1.840 bin TL 32 derslik 505 öğrenci ve 38 öğretmen ile eğitime başlamıştır. O okulumuz içinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Açılışlarımızın Soma'ya hayırlı olmasını diliyorum'dedi. 


'Soma'da seferberlik yapıldı' 


Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber 'Soma'da merkezi hükümet ve mülki idareler ile uyum içinde çalışan Belediye Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Soma'nın her köşesine çok güzel eserler kazandırılmasında yada yapılan her hizmetin içinde bulundu. Nerde bir sıkıntı varsa belediyemiz kendi ölçüsünde koştu. Bu güzel okulumuzun da yapımında yine Köylere Hizmet Götürme Birliği Büyükşehir olmadan önce Soma'nın en zengin kurumlarından biri idi. Kaymakamlığımızın imkanları ile yine Soma'nın bir çok hizmetine koşuyordu. Bu güzel okulu bu İnönü Mahallemize kazandırdılar. Somamızda 13 Mayıs'ta büyük bir facia yaşadık. Tabiri Caiz ise Soma Türkiye'nin değil, Dünya'nın gündemine oturdu. Keşke böyle bir acı yaşatmasın. Keşke Bu şehitlerimizi kaybetmeseydik. Ama yaralarımızı o günden bu yana millet olarak, Somalılar olarak, Devlet olarak hep birlikte sardık, sarmaya da çalıştık.Soma'da büyük bir seferberlik yapıldı. Soma'ya gelen yardımlar en iyi şekilde en güzel yerlerde başta eğitim olmak üzere kullanıldı. Halen de devam ediyor. Soma bu tökezlemeden sonra aynı hızla kaldığı yerden büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Somamızın gelişmesi ve kalkınması için bu gençlerimizin okullarını bitirdiğinde daha iyi imkanlarda çalışmaları aş ve iş bulmaları için Soma'dan da başka yerlere gitmemeleri için Üniversite dahil olmak üzere her türlü eğitim imkanını burada sağlayacağız. Somamıza bir üniversite binasını kazandıracağız. Borsa İstanbul kararını aldı. Milli Eğitim Bakanlığına gönderdi. İnşallah en kısa zamanda Borsa İstanbul vasıtası ile Üniversite binasını kazandıracağız. İlkokulundan Ortaokula, Lisesinden Üniversitesine kadar, Okullarımıza çok önem veriyoruz. Sadece binalarımıza değil öğretmenlerimize bu büyük fedakarlık ve özveri ile çalışan eğitim kadromuza çok önem veriyoruz. Bazıları ne derse desin 700 bin üzerinde atama yapılarak bunların 500 bini 10 yılda göreve başladı. Öğretmen ihtiyacımızı da öğretmenle rimizin imkanlarını da sonuna kadar seferberlik halinde bu işi yapacağız. Plan ve bütçe komisyonu başkanlığı yaptım. Artık Türkiye Bütçesinin %25'ini gençlerimize ayırıyoruz. Dünya küçüldü. Gençlerimizi en donanımlı ve en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Dünyanın bütün gençleri ile en iyi rekabet edecek şekilde yetiştirmeliyiz. Çok daha büyük hizmetler devam edecek. İş konusunda Yeni santraller Organize Sanayi Bölgesinin başlaması ile yeni fabrikalar ve yeni tesisler kazandırmaya devam edeceğiz. Bugün burada coşkulu program ile açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Ardından İmam Hatip Lisemizin de açılışını gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum'dedi. 


'Umutlu bir gelecek için çalışıyoruz' 

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ' Epeyce bir emeğin mahsulü okulumuzu hizmete açmış olacağız. Eğitime gerçekten büyük önem veriyoruz. Biz Soma'da artık ciddi anlamda bina ihtiyacımız kalmadı. Bina yapınca ihtiyacımız bitmiyor. Neden bu hizmetler yapılıyor derdimiz nedir? Hepsi çocuklarımızın iyi yetişmesi, geleceğe iyi hazırlanması için. Bu saatten sonra bu yatırımları yapanlara teşekkür edeceğiz. Ama asıl borcumuzu bu saatten sonra top öğretmenlerimizde Velilerimizde ve öğrencilerimizde. Bütün bu emeklerin en verimli değerlendirilmesi için çocuklarımızı en standart şartlarda geleceğe hazırlanmaları gerekiyor. İşin zoru yeni başlıyor. Velilerimiz için çocuklar çok değerli. Üzerine de titremeleri gerekiyor. Çocuklarının en iyi eğitimi aldıklarından emin olmaları gerekiyor. Öğretmenler sorumluluk sizde. Bundan sonra geleceğimiz çocuklarımız sizlere emanet. Sizlerin ilginize emanet. En iyi şekilde bunu yerine getireceğinize inanıyoruz. Soma çok acılar yaşadı ama çok umutlu bir gelecek hazırlamak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz'dedi. Öğrencilerle birlikte kesilen kurdelanın ardından sınıflar dolaşıldı. 5/A sınıfı öğrencileri ile bir araya gelen Protokol mensupları ne olmak istediklerini sordular. Ardından Anadolu İmam Hatip Lisesinde kurdela kesilerek okul açılışı yapıldı. 


Karaelmas Gazetesi


Geri Dön