27 / 04 / 2024

Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde toplu açılış töreni yapıldı!

Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde toplu açılış töreni yapıldı!

Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde toplu açılış töreni yapıldı. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Burak: "Hedef, alternatif enerjinin tarımda kullanılması ve etkin tasarruf sağlamak" dedi.



Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, alternatif enerjinin tarımda kullanılması ve etkin tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyledi. 


Burak, Eskişehir'deki Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde yapımı tamamlanan seralar, laboratuvarlar, güneş enerji santrali ve basınçlı sulama sisteminin toplu açılış törenine katıldı.


Etkinlik sonunda Burak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enstitüde kurulan güneş enerjisi altyapısına dikkati çekerek, "Daha önce rüzgar santralini kurmuştuk. Bugünde güneş enerjisini açtık. Hedef, alternatif enerjinin tarımda kullanılması ve etkin tasarruf sağlamak" dedi. 


Eskişehir Vali Yardımcısı Azmi Çelik ise Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün kent için şans olduğunu belirterek, tesislerin hayırlı olmasını diledi.


Islah ve tarımsal araştırma faaliyetlerine 89 yıldır devam edildiğini bildiren Enstitü Müdürü Sabri Çakır da açılışı yapılan 7 tesisin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yürütülen 4 proje kapsamında tamamlandığını kaydetti.


Yeni tesisleri gezen Burak, Çelik, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve beraberindekiler, ilgililerden bilgi aldı.


AA


Geri Dön