27 / 04 / 2024

Konya Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi toplu açılış töreni yapıldı!

Konya Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi toplu açılış töreni yapıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi' ndeki toplu açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ' Hiçbir tehdite boyun eğmeyeceğiz ' dedi...



Siz arkamızda olduğunuz müdetçe Allah'ın izniyle geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücüadelesinden asla ayrılmayacağız. istedikleri kadar çirkin yola tevessül etsinler, istedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Türkiye'de artık söz artık milletindir, karar milletindir, yetki milletindir" ifadelerini kullandı.


Hesabı olanlar seçimde millete görsünler


"Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa 30 Mart'ta seçim var, o seçime girsinler hesabı orada milletle görsünler" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsade etmeyiz, göz yummayız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir, milletin çiğneneceği, kararlarının yok sayıldığı bir kabile devleti değildir. İçeriden ve dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz."


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin artık borç isteyen, yardım talep eden bir ülke olmadığını belirterek, "Aksine borç veren, nerede bir yardım talep eden varsa, 'bize yardımcı yok mu?' diye Rabbine niyaz eden varsa, yüzlerini döndükleri bir merkez ülke oldu" dedi.


Davutoğlu, Konya'da, yapımı tamamlanan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, 115 tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün, Şeb-i Arus'un bir manevi iklimine daha girdiklerini belirtti.


Bu manevi iklimin, manevi bir bereketle birlikte hizmet bereketini de beraberinde getirdiğini ifade eden Davutoğlu, "Sayın Başbakanımıza minnettarız, bu hizmet bereketinin öncülüğünü yaptıkları için... Ülkeler ile şehirlerin kaderleri arasında paralellik vardır. Bir millet, bir ülke yükseliyorsa, onun şehirleri, o kaderin bir parçası olarak yükselir" dedi.


"Kadim medeniyetimiz kurulurken, aziz milletimiz fevç fevç Asya'nın derinliklerinden, Balkanlar'a ve Rumeli'ye doğru akarken bir şehir kurdular" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:


"Bu şehir, yolların, ilmin, kültürün, her türlü ticaretin, kervanın aktığı merkez bir şehir oldu. Oraya kondular ve oraya Konya dediler. Bir merkez şehir ihdas ettiler ve Anadolu'daki ilk payitahtımızı bize ebedi bir miras olarak bıraktılar. Allah onlardan razı olsun. O ebedi mirasın yankıları Bursa'da, Edirne'de, İstanbul'da yankılandı ve küresel payitahtların merkezi, ulu devletler kurdu bu millet. Sonra fetret dönemleri, geçiş dönemleri yaşandı. Bu milletin iradesine pranga vurmak isteyenlerin engelleriyle karşılaşıldı ama hamd-ü senalar olsun ki; son 10 yıl içinde aynı aşkla ve aynı azimle, bu kez tüm küresel alanda aziz bayrağımızı dalgalandırmak üzere her kıtaya, dünyanın her köşesine hareket eden bir milletin hissiyatıyla yeni bir uyanış yaşanıyor."


Davutoğlu, Türkiye'nin 10 yıllık büyük bir restorasyonun içinden geçtiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, artık borç isteyen, yardım talep eden bir ülke değil. Aksine borç veren, nerede bir yardım talep eden varsa, 'bize yardımcı yok mu?' diye Rabbine niyaz eden varsa, yüzlerini döndükleri bir merkez ülke oldu. Bu merkez ülkenin merkez şehri de bu yükselişle birlikte, hem ülkemizde hem çevre bölgelerde hem de dünyada tanınır bilinir. Nasıl ilk kadim medeniyetimizin kuruluşunda olmuşsa bundan sonra da yollar, ilim, ticaret, enerji, bu merkez şehir üzerinden akacak. Bu akışı, sağlayan bu akışa öncülük eden, Konyalı olmamakla birlikte aslında birçok Konyalı'dan daha çok Konyalı olan ve her zaman bunu gururla ifade eden Başbakanımıza tüm Konyalılar adın şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Ne zaman Konya üzerine konuşmaya başlasak, ne zaman Konya'nın ihtiyaçlarından bahsetsek her zaman Başbakanımız da bu yakın ilgiyi gösterdi. Onun için Başbakanımız hiçbir zaman Şeb-i Arus'ta bizleri yalnız bırakmadılar. Eminim bundan sonra da hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklar."


Bakan Davutoğlu, 5 üniversitesiyle ilmin ve bilginin aktığı, hızlı trenleri ve ileride kurulacak diğer bağlantılarla tüm yolların kesiştiği bir lojistik merkez olacak Konya'nın, başkentlik yaptığı Selçuklu döneminde olduğu gibi tekrar bir kültür, ilim ve ticaret merkezi olacağını bildirdi.


Konya Valisi Muammer Erol ise Konyalıların, yaklaşık 800 yıldır ev sahipliği yapmak ve manevi mirasçısı olmakla şeref duydukları Mevlana'nın Şeb-i Arus'unun, eserlerin vuslatına vesilesi olduğunu söyledi. 


Erol, bugün de bu vuslat geleneğinin devam ettiğini, genel bütçe ve başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere mahalli idarelerin yapımını tamamladıkları, toplam yatırımı 613 trilyon liralık eserlerin toplu açılışını yaptıklarını belirtti. Erol, şöyle devam etti:


"Sayın Başbakanım; biz kamu görevlileri ve Konyalılar çok iyi biliyor ve görüyoruz ki bu hizmet ve eserlerin gerçekleştirilmesindeki en önemli unsur zat-ı alinizin bizlere de talimatlandırdığınız, insanı önceleyen, devleti vatandaşına hizmetle değerli kılan hizmet anlayışınız ve itiraf edelim ki örnek aldığımız ancak yetişemediğimiz gayret ve çabalarınızdır. Bu vesileyle toplu açılışını yaptığımız eserlerin hayırlı olmasını, Hz. Mevlana'nın gelecek yıllardaki Şeb-i Arus'larının aynı şekilde liderliğinizde nice hayırlı eserlere ve vuslatlara vesile olmasını diliyorum." 


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise içinde bulundukları spor ve kongre merkezinin yapım talimatını 16 Aralık 2012'de Başbakan Erdoğan'ın verdiğini belirtti.


- Akyürek: "8 ayda tamamlandı"


O tarihten sonra ihale, ilan ve yapım sürecinin ardından muhteşem bir ortamda 12 bin Konyalı ve teşkilat mensubunun katılımıyla salonun açılışını yaptıklarını vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:


"Yanılmıyorsam 16 Nisan'da Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu temelini atmıştı. 8 ayda böyle bir eser tamamlandı. Türkiye'nin en modern hayvan borsası parkı ve pazarının açılışını yapıyoruz. Yüz bin metrekarelik bir alanda, ayrıca spor salonları, köprülü kavşaklar, asfalt plentleri, şehir parkları ve daha nice eserin toplu açılışını yapıyoruz. Belediyelerimiz ve bakanlıklarımızın toplu açılışlarının şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Başbakanımıza, bu hizmetler ve eserlere verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum."

AA


Geri Dön