28 / 04 / 2024

Rize ve Trabzon'da toplu açılış töreni yapıldı!

Rize ve Trabzon'da toplu açılış töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Trabzon’da toplu açılış törenlerine katıldı. Rize'de 122 milyon lira yatırımlı 26 eser ve hizmetin, Trabzon'da 153 milyon lira yatırımlı 24 eser ve hizmetin açılışı yapıldı.



Rize Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreni ile 122 milyon lira yatırım bedeli olan 26 eser ve hizmetin, Rize’ye ve ülkemize hayırlı olması temennisini dile getirdi.


Konuşmasında açılışı yapılan eser ve hizmetler hakkında ayrı ayrı bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu eserlerin Rize’ye kazandırılmasında emeği geçen hükümete, bakanlara ve teknokratlara, bürokratlara, yüklenici firmaya, tüm herkese şükranlarını ifade ettiğini belirtti.


Rize’ye geçtiğimiz 12 yılda toplam 9 katrilyon yatırım yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Samsun’dan başlayıp Sarp’a kadar giden Karadeniz Sahil Yolu geldiğimizde yüzde 35’ti, biz tamamladık. O aşılmaz denilen dağları biz aştık. Sadece bu aradaki o tünelleri, o dağları deldik. Biz size âşıktık, biz dertliydik, sevdalıydık, o delinmez denilen dağları delerek hamdolsun yol yaptık. Bugün artık kaza riskini minimize ettik. Rize'de 2002 yılında ne kadar bölünmüş yol vardı biliyor musunuz? 20 kilometre. Biz buna ne ilave ettik, 70 yılda 20 kilometre yol yapmışlar, biz buna 12 senede 96 kilometre yol ilave ettik" dedi.


Ovit Tüneli'nin inşaatının yarılandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 kilometre bir tünel. Şimdi Ovit Tüneli bittiği anda artık o aşılmaz denilen dağlar, o karda kışta gidilmez denilen o Erzurum açılacak mı? İşte biz buyuz. Birileri laf üretiyor, görüyorsunuz biz de iş üretiyoruz, farkımız bu" diye konuştu.


Rize’ye havalimanı


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşım konusunda Rize’nin hiçbir eksiğinin kalmamasını istediklerini belirterek, "Rize ve Artvin’in birlikte havalimanının yapımı için çalışmalara başladık. İnşallah havalimanı bittiği zaman artık Artvinli kardeşim ta Trabzon’a kadar gitmeyecek. Ardeşen-Pazar arasında oradaki güzel bir yere Artvin Havalimanını kuruyoruz. Aynı şekilde Rizeli kardeşim de oraya. Böylece yolu kısaltacağız" dedi.


Çay üretimine verilen desteği anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz 12 yılda Rize’deki üreticilerimize yaş çay alımı için alınan para ne biliyor musunuz? 4,2 katrilyon liradır. Çayda prim desteğini tam 7 kat artırdık. Üreticilerimize yapılan destek primi 1,3 katrilyon. Nerelerden nereye. Üniversitemiz maşallah her geçen gün daha da gelişiyor, daha da büyüyor. Her alanda Rize’nin çehresi değişti, değişmeye devam ediyor. Allah ömür verdikçe, Allah imkân verdikçe Rize’ye, Rizeli hemşerilerime hizmet etmeye devam edeceğim."


Trabzon’da 24 yatırımın açılışı yapıldı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize programının ardından Trabzon’da, 153 milyon lira yatırım bedeli olan 24 eser ve hizmetin toplu açılış törenine katıldı. Atatürk Alanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10 Ağustos seçimlerinde şahsıma verdiğiniz yüzde 70’lik destek için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Seçimden sonra, bizzat teşekkür için ilk geldiğim il Trabzon’du. Başbakanlığım döneminde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı görevim boyunca da her fırsatta sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim” dedi.


Toplam 153 milyon lira yatırım bedeli olan 24 modern eseri resmen hizmete aldıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Eğitimde Osman Kalyoncu İmam Hatip Ortaokulunu, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunu, Yeşiltepe Ortaokulunu, Ahmet Saka İlkokulunu ve Halk Merkezi Atölyesini resmen hizmete alıyoruz. 30 milyon liralık bir yatırım olan Trabzon Adalet Sarayı’nın resmî açılışını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitemizin tıp fakültesine acil servis ve yoğun bakım ünitesi yapıldı. Avrasya Üniversitemize 1. Dünya Savaşı Şehitler Anıtı bu şehrimize kazandırıldı. Bu eserlerin de resmi açılışını burada gerçekleştiriyoruz."


“Karadeniz’de gidilmedik ilçe yok, çünkü biz size sevdalıyız”


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tamamlanmış projelere ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 ayrı eser 153 trilyon, bu yatırımlar Trabzon'umuza, ülkemize, tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun. Karadeniz’de gidilmedik ilçe yok, çünkü biz size sevdalıyız. Bizim size aşkımız var. Biz dertliyiz dertli" dedi. Samsun-Sarp arasının 12 yıl önce yüzde 35’inin yapıldığını, kendilerinin geldiklerinde yolu tamamladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki araba zaten yan yana geçemezdi, birisi bekler öbürü gelir geçerdi. Şimdi öyle bir şey var mı, yok. Dağları deldik dağları, Ferhat olduk, dağları deldik. Çünkü Şirin’e kavuşmamız lazımdı. Siz Şirin'siniz" diye konuştu.


TOKİ Haber


Geri Dön