29 / 04 / 2024

Uşak ve Aydın'da toplu açılış töreni yapıldı!

Uşak ve Aydın'da toplu açılış töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aydın ve Uşak’ta toplu açılış törenlerine katıldı. Erdoğan, açılış törenlerinde bu illere yapılan yatırımlardan detaylı bir şekilde bahsetti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’da toplam yatırım tutarı 391 milyon lira olan 85 eserin toplu açılış törenine katıldı ve bir konuşma yaptı.


Aydın İstasyon Meydanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda toplanan vatandaşlara, “Bugün efeler yine ‘Yeter! Söz milletindir’ diyor mu? Bugün efeler yine ‘Yeter! Söz de, karar da milletindir’ diyor mu? Aydın, demokrasi tarihimizdeki önemli dönüm noktalarından birine yaklaştığımız şu günde, yine destan yazmaya hazır mı? Allah coşkunuzu daim eylesin” diye seslendi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında açılışı yapılan eserlere ilişkin özet bilgi vererek, “Tüm bu eser ve hizmetlerin Aydın’ımıza, Aydınlı kardeşlerimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen Bakanlıklarımızı, kurumlarımızı tebrik ediyorum” dedi.


Erdoğan Uşak’ta yaptığı konuşmasında ise, “Sizler bize sahip çıktınız, biz de size yılmadan, yorulmadan hizmet etmenin gayreti içinde olduk” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar Uşak'a  4,1 katrilyon yatırım yaptıklarını söyledi.


Uşaklı vatandaşların hizmetlerin, yatırımların en iyisine layık olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “İşte bugün de eğitimden sağlığa, ulaştırmadan çevreye, tarımdan konuta kadar 37 ayrı hizmet ve eseri sizlere buluşturuyor, resmi olarak hizmete alıyoruz. Eğitimde Uşak merkez ve ilçelerinde anaokulları, öğrenci pansiyonları, Anadolu imam hatip lisesi, temel eğitim okulları, ilkokullar, spor salonları bitirildi. 22,5 trilyon yatırım bedeli olan 11 ayrı eseri bugün hizmete alıyoruz. Üniversitemiz, merkez kütüphanesini, idari binalarını, teknik bilimler dersliği ve İslami ilimler fakültesi hizmet binası bitti. Nasıl güzel değil mi? Daha güzeli olacak, daha çok şeyler olacak. İnşallah kent parkı olacak, kentsel değişim, dönüşüm olacak ve Uşak bir başka olacak" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ'nin merkez tabakhanede 28,5 trilyonluk yatırımı bulunduğunu, bu bölgenin büyük bir değişim ve dönüşüme tabi olduğunu, TOKİ'nin ayrıca 216 konutu, Eşme'de 188 konutu ve sosyal tesisleri tamamladığını, hak sahiplerine teslim ettiğini söyledi.


"Rabia’mızı hiç unutmayacağız, Rabia’mızla beraber yürüyeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adalet Bakanlığımız, hem mimari, hem de estetik olarak Uşak'a layık modern bir adalet sarayı yaptırdı. Çevre Şehircilik Bakanlığımız Karahallı Atık Su Arıtma Tesisi ile Uşak içme suyu şebekesini tamamladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Eşme Dereköy Göleti sulaması ile Eşme Güllübağ Göleti sulamasını bitirdi. Her iki bakanıma da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanlığımız 70 trilyon yatırım bedeliyle 400 yataklı devlet hastanesini tamamlamıştı. Bugün tüm bu eserleri hizmete alıyoruz. Ulaştırma Bakanlığımız 32 kilometrelik Uşak-Ulubey yolunu tamamladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, 6 farklı alanda tam 14 trilyon liralık hibe ve destek sağladı. Sabah onlarla beraberdik, güzel bir atlarla rehabilitasyon merkezinin açılışını yaptık. İl Özel İdaremiz Karahallı Spor Salonu'nu, köy yollarını asfaltlanmasını, Uşak Konağı ve Tekeş Konağı restorasyonu ile içme sularını geliştirme projelerini tamamladı. Karahallı Belediyemizin yaptığı yol ve kaldırım düzenlemesi ile Selçikler Belediyemizin inşa ettiği spor salonunu da bugün resmen hizmete alıyoruz" diye konuştu.


Hizmetlerin toplam yatırım bedelinin 252 trilyon lira olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eserlerin bütün Uşak'a hayırlı olması temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.


TOKİ Haber


Geri Dön