28 / 04 / 2024

Bayburt ve Gümüşhane'de toplu açılış töreni yapıldı!

Bayburt ve Gümüşhane'de toplu açılış töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt ve Gümüşhane’yi ziyaret ederek toplu açılış törenlerine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane'de yaklaşık 200 milyon lira tutarında 26 ayrı eser, hizmet ve yatırımın bugün resmi olarak hizmete alındığını kaydetti.



Gümüşhane Zafer Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane'ye gelmeden önce Bayburt'ta toplu açılış töreninde halkla buluştuğunu anımsatarak, orada da ifade ettiği gibi 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en yüksek oyu alacağı ilk 3 ili büyük bir merakla beklediğini, en yüksek oy sıralamasında Rize'nin birinci, yüzde 80 oy oranıyla Bayburt'un ikinci ve Gümüşhane'nin de yüzde 75 oy oranıyla üçüncü il olduğunu anlattı. Bütün Gümüşhanelilere verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Erdoğan, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinin Gümüşgöze beldesinin de beldeler arasında yüzde 97 oy oranıyla kendisine en yüksek oyu veren belde olduğunu ifade ederek, Gümüşgözelilere ayrıca teşekkür etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl boyunca başbakanlığı görevinde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı görevinde de kendisine güvenenleri mahçup etmeden, gece gündüz koşturan bir Cumhurbaşkanı olacağını söyledi.


Gümüşhane'ye sadece teşekkür ziyaretinde bulunmadığını, kentte yapımı tamamlanan hizmet, eser ve yatırımların açılışını da gerçekleştireceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane'de yaklaşık 200 milyon lira tutarında 26 ayrı eser, hizmet ve yatırımın bugün resmi olarak hizmete alındığını kaydetti. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TOKİ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İçişleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının hizmete giren eser ve yatırımlarını sayarak, Gümüşhane'de ulaşım alanında yapılan hizmetleri ayrıca anlattı. Gümüşhane sınırlarındaki 24 tünelden 14'ünün hizmete girdiğini, şehir sınırları içindeki bölünmüş yol çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Erdoğan, "Artık modern dünyanın modern şehircilik anlayışı neyse Gümüşhane de bunu yaşıyor hale geliyor" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane Üniversitesinin 10 ayrı yatırımının da resmi olarak açıldığını belirterek, bütün bu eser, yatırım ve hizmetlerin Gümüşhane'ye hayırlı olmasını dileyerek, yapımlarında emeği geçen başta Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilgili bakanlar ile tüm kurum, kuruluş ve şahıslara teşekkür etti.


TOKİ Haber


Geri Dön