21 / 05 / 2024

soma huzurevi

soma huzurevi

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevi’nde, Doğal Afet ve Yangın Söndürme tatbikatı yapıldığı sırada, personelin dinlenme odasında yangın çıktı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Soma Köseler'de yol yapıyor!

Soma maden şehitlerinin köyü Köseler’de yapımı için söz verdiği 6 km’lik yolun yapımına başlandı. Başkan Kocaoğlu, Kınık, Bergama ve Dikili’yi kapsayan yatırım turu kapsamında Köseler köyüne de uğrayarak yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Soma'da zeytinliklerini koruyan köylülere müdahale edildi!

Soma da zeytinliklerini koruyan köylülere şiddet uygulandı. YIRCA köyünde sabah erken saatlerde, zeytinliklerini koruyan köylüler ve Greenpeace gönüllüleri Kolin Şirketler Grubu özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildi.

Soma'da termik santral kurulması planlanıyor!

Soma'da yapılması planlanan termik santral nedeniyle Yırca Mahallesi'ndeki zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutan köylülerle termik santrali inşa edecek güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı...

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı kirlilik önlenecek!

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla kaymakamlık öncülüğünde kurulan komisyon, maden ocaklarının işleme tesislerinden atık dökümü yapılan 15 dönümlük sahanın toprakla kapatılmasına karar verdi.

Soma Işıklar Ocağı üretime açıldı!

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği ocağı işleten firmaya ait Işıklar Ocağı'nın iki ayağı üretime açıldı. 5 aylık aradan sonra dün sabah işbaşı yapan işçiler madenin açılmasından memnun olduklarını söyledi...

Soma Işıklar Maden Ocağı'nda bin 700 işçi işbaşı yaptı!

Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda dördüncü ve beşinci ayakta üretime izin verilmesi ile birlikte yaklaşık bin 700 işçi işbaşı yaptı.İlçede 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi yaşamını yitirmişti.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Soma'daki tüm üretimini durdurdu!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Kömür ocağı ile Işıklar ve Atabacası maden ocaklarını işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin facianın ardından tüm faaliyeti durdurulmuştu.

Soma Kömür'de maden kapatılma kararı salı günü belli olacak!

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Işıklar ve Atabacası maden ocağında faaliyetlerin durdurulması, ilçede büyük endişe yarattı. 5 bin 600 kişinin çalıştığı ocaklardaki madenciler “Ocaklar kapanırsa Soma da ölür” dedi.

Soma Kömür’de kritik kapatma!

Işıklar Maden Ocağı’nda üç vardiya halinde çalışan 1.200 işçiye madeni kapattıklarını duyurup evlerine gönderdi. Kararın Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’ın madenlere gelişiyle alındığı belirtildi...

Türkşeker Manisa Soma özelleştirme ihalesini iptal etti!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., Manisa Soma İlçesi, Kurtuluş Mahallesi, Şeker ve 27 Mayıs caddesi mevkiinde bulunan gayrimenkulün özelleştirme ihalesi iptal edildi. İhalenin iptal ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Soma Kömür İşletmeleri Soma'daki tüm üretimini durdurdu!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Kömür ocağı ile Işıklar ve Atabacası maden ocaklarını işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., bugün öğleden sonra Soma'daki tüm üretimini durdurdu.

Soma Kömür İşletmeleri Soma'daki tüm üretimini durdurdu!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Kömür ocağı ile Işıklar ve Atabacası maden ocaklarını işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin facianın ardından tüm faaliyeti durdurulmuştu.

Manisa Soma'da 3. derece arkeolojik sit alanı belirlendi!

Manisa Soma ilçesine bağlı Büyükgüney Mahallesi'nde Koloğlu - 2 Göleti olarak planlanan alan içerisinde tespit edilen III.(Üçüncü) Derece Arkeolojik sit tescil önerisi kabul edildi...

soma huzurevi Haberi

soma huzurevi

Soma'da, 110 engelli ile 65 yaşlının kaldığı huzurevinde, eğitim tatbikatı sırasında yangın çıktı. 


Karamanlı Mahallesi Refik Şevket İnce Caddesi'nde 110 engelli ile 65 yaşlının kaldığı Soma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Huzurevi’nde Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli personeli tarafından "Doğal Afet ve Yangın Söndürme" tatbikatı yapıldı.


Merkezdeki 80 görevli personelin katıldığı eğitim tatbikatı devam ederken personelin dinlenme odasında yangın çıktı. Yangına, AFAD görevlileri müdahale etti. 


Paniğe yol açan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yaparak yangında zarar gören eşyaları dışarı çıkarttı.


Tatbikatının bir parçası olan yangına müdahale bölümüne gelmeden gerçek yangın çıktığını belirten AFAD personeli Müfit Gündoğdu, "Huzurevindeki personele yönelik planladığımız rutin eğitimin bir bölümü olarak yangın tatbikatı da yapacaktık. Bu sırada gerçek...