05 / 05 / 2024

Soma Işıklar Maden Ocağı nerede

Soma Işıklar Maden Ocağı nerede

Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda dördüncü ve beşinci ayakta üretime izin verilmesi ile birlikte yaklaşık bin 700 işçi işbaşı yaptı.İlçede 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi yaşamını yitirmişti.

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Doğuş Grubu'nun "Soma için hep birlikte" projesi tamamlandı!

Kurulduğu günden beri toplumdan aldığını topluma vermek için çalışan ve toplumsal sorunlara duyarlılıkla yaklaşan Doğuş Grubu , Soma'da yakınlarını kaybedenlere umut olmak için hayata geçirdiği "Soma için hep birlikte" projesini tamamladı...

Tekirdağ Saray’da 3. Havalimanı için maden ocağı izni çıktı!

Havalimanına malzeme üretmek için Tekirdağ Saray’da 100 hektarlık ormanlık alana maden ocağı izni çıktı. Saray Doğayı Koruma Derneği karara karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Soma için verilen sözler tutuluyor!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği kazanın ardından 2 yıl geçti. Faciada hayatını kaybeden ailelere verilen sözler tek tek tutuluyor.

İşte maden şirketlerinin Sarıyer'deki çalışmaları!

İstanbul’un akciğerleri olarak gösterilen Sarıyer’deki ormanların maden şirketleri tarafından nasıl talan edildiği böyle görüntülendi. Ayazağa’daki ormanların tam ortasında yıllardır çalışma yapan maden şirketleri ağaçlara büyük zarar veriyor.

İGA Havalimanı maden ocağı kuruyor!

3. havalimanı projesi nedeniyle yoğun tahribata uğrayan Ağaçlı köyü ve Işıklar köyüne Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon ortaklığı ile kurulan İGA Havalimanı AŞ şimdi de maden ocağı kuruyor.

Bornova Işıklar Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bornova ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi'nde Akaryakıt+LPG+Servis İstasyonu Alanı olarak belirlenen parsellere ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 11 Mayıs'ta askıdan inecek...

Soma’da 9 ay sonra inşaat izni çıktı!

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin geride kalan aileleri için verilen konut sözü tutuluyor. Çalışmalar sonucu arazilere, 9 ay sonra izinler çıktı.

Soma için hazırlanan Akıllı Kentler projesine AB desteği!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği (AB) Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu.

Soma'da Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı!

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi.Kömürün kızışması sonucu çıkan yangının büyümemesi için 3. ve 4. ayaklara duvar örüldüğü belirtildi.

Soma'da maden ocağında yangın!

301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nı da işleten Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi...

Soma'da işçi ücretlerini Türkiye İş Kurumu ödeyecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretlerinin Türkiye İş Kurumunca ödeneceğini söyledi

Soma Işıklar Maden Ocağı nerede Haberi

Soma Işıklar Maden Ocağı nerede

Soma'da maden faciasının yaşandığı Eynez Maden Ocağını çalıştıran Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda üretim için yaklaşık bin 700 işçi işbaşı yaptı.


Manisa'nın Soma, Akhisar ve Kırkağaç, Balıkesir'in Savaştepe ve İzmir'in Kınık ilçelerinden gelen ve henüz gün doğmadan servislerle binen işçiler, sabah saat 07.30'da madendeki mesailerine başladı.


Daha önce üçüncü ayakta üretim izni verilen ocakta üretim yapılacak.


Faciadan sonra yapılan denetimlerde iş güvenliği koşullarına uygun olmadığı gerekçesiyle iş müfettişlerince faaliyetleri durdurulan ve eksikleri giderilmesi süre verilen Işıklar maden ocağında 9 Eylül'de üçüncü ayakta üretim için bin 200 işçi işbaşı yapmıştı.


Soma Kaymakamı Bahatin Atçı dün yaptığı açıklamada Işıklar Maden Ocağı'nda üretimin yeniden başlaması için gereken iş güvenliği raporunun olumlu çıktığını belirtmişti.


İlçede 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi yaşamını...