05 / 05 / 2024

Soma madenciler için konut

Soma madenciler için konut

Soma'daki konutlar için 14 Ocak 2015'te Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSBM) arasında protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında inşa edilecek, ödeneği GAOSBM tarafından karşılanacak

Manisa'nın 3 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili, Sarıgöl, Şehzadeler ve Soma sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Manisa Soma'ya 28 derslikli yeni okul için protokol imzalandı!

Manisa’nın Soma ilçesinde hayata geçirilecek olan 28 derslikli Yunusemre İmam Hatip Ortaokulu yapımı için Manisa Valiliği’nde protokol imzalandı.

Doğuş Grubu'nun "Soma için hep birlikte" projesi tamamlandı!

Kurulduğu günden beri toplumdan aldığını topluma vermek için çalışan ve toplumsal sorunlara duyarlılıkla yaklaşan Doğuş Grubu , Soma'da yakınlarını kaybedenlere umut olmak için hayata geçirdiği "Soma için hep birlikte" projesini tamamladı...

301 madencinin ailesi için yapılan konutlar teslim ediliyor!

301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından Soma ilçesinde şehit madencilerin geride kalan aileleri için yapılan konutlar Kasım'da teslim edilecek.

Soma 301 Konutları inşaatında çalışmalar durdu!

MANİSA’nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

TOKİ Soma'da madenciler için bin 500 konut yapacak!

TOKİ işbirliği ile başlatılan konut projelerini yerinde inceleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uşak'ta bin 51, Manisa Yunusemre'de 5 bin 500, Salihli'de 144 ve Soma'da madenciler için ise bin 500 konut yapacaklarını söyledi.

Kolin İnşaat termik santral için yeni yer buldu!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı.

Soma'da termik santral için yeni yer aranıyor!

Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için alternatif bölgelerin değerlendirildiğini ve bunların hiçbirinin zeytinlik alan olmadığını açıkladı.

Soma Holding'e termik santral için izin verildi!

Soma Holding AŞ nin. facianın üzerinden henüz bir yıl geçmeden Amasya'da termik santral kurması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nda (EPDK) başlatılan ön lisans süreci olumlu tamamlandı

Yırca Termik Santrali için ikinci durdurma kararı!

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesinde, 7 Kasım'da Kolin Grubu'nun termik santral yapımı için 6 bin 666 zeytin ağacını sökmüştü. Zeytin ağaçlarının katledilmesinin ardından Danıştay 6'ncı Dairesi'nden, yürütmeyi durdurma kararı çıktı...

Danıştay Yırca'daki santral için durdurma kararı verdi!

Danıştay Yırca'daki santral için durdurma kararı verdi. Manisa'nın Soma İlçesi Yırcalı köylülerinin avukatı Deniz Bayram, termik santrale yaptıkları itirazı değerlendiren Danıştay 6. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Soma için hazırlanan Akıllı Kentler projesine AB desteği!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği (AB) Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu.

AB, Soma Akıllı Kentler projesi için 8 milyon Euro destek verecek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu.

Soma madenciler için konut Haberi

Soma madenciler için konut


Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 2014'te yaşanan maden faciasında şehit olan 301 kişinin ailelerine ve yakınlarına Turgutalp Mahallesi'nde yapılması planlanan evlerin inşaatı devam ediyor. Bu konutlar için 14 Ocak 2015'te Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSBM) arasında protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında inşa edilecek, ödeneği GAOSBM tarafından karşılanacak konutların yapımına, yüklenici firma Doğuş Holding tarafından 10 gün içinde başlanmıştı. 301 işçinin ailesine 2'şer daire...