09 / 05 / 2024

soma madeni son durum

soma madeni son durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'da facianın meydana geldiği madende Suriyeli işçilerin çalıştırıldığına dair iddialar konusunda, " Ağır iftiralar bunu yapanı küçültür " dedi...

Taner Yıldız: Soma'daki maden faciasında ölenlerin sayısı 274'e yükseldi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Soma Kömür İşletmeleri'ne ait maden ocağında meydana gelen trafo patlamasında hayatını kaybedenlerin sayısının 274'e yükseldiğini söyledi...

Madeni paralarda beklenmedik gelişme! Artık 25, 50 kuruş ve 1 TL geçerli olmayacak mı?

Türkiye'de yaşanan enflasyon madeni paraları da etkiliyor. Bozuk para kullanımında farklılık olabileceği düşünülüyor. 25 ve 50 kuruşla birlikte 1 TL madeni paralarındaki son gelişmeler tereddüde düşürdü.  25,50 kuruş ve 1 TL madeni paralarının kullanılıp kullanılmayacağı konusundaki gelişmeler…

TOKİ Yozgat Akdağmadeni son başvuru tarihi!

TOKİ Yozgat Akdağmadeni projesinde daire fiyatları 104 bin 75 TL ile 129 bin 148 TL arasında değişiyor. Proje için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

İstasyon Meydanı Soma'nın çehresini değiştirecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma İstasyon Parkı ve Meydan Projesi'nin inşaatını son sürat sürdürüyor

Soma Atıksu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Bakırçay Havzası’nın temizlenmesi yolunda attığı önemli adımlardan olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çalışmalara son sürat devam ediyor.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde son durum!

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Soma’daki evsel atıklar çevreye zararlı unsur olmaktan çıkacak.

Yozgat Akdağmadeni YHT Tüneli'nde son durum!

Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının 5 bin 120 metre uzunluğundaki Akdağmadeni Yüksek Hızlı Tren Tüneli, 25 Şubat 2016 tarihinde yapılacak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile ışığa kavuşuyor.

Perlit madeni inşaat sektörüne damgasını vuracak!

Son yıllarda yalıtım malzemelerinde yaygın olarak kullanılan perlit madeni, inşaat sektörüne damgasını vurdu. Bina yapımında şap ve sıvada kullanılan perlit madeni ile binalar yapım aşamasındayken izole ediliyor.

Soma'da 2 okulun açılış töreni yapıldı!

Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Soma'ya yaptığı son okul Seher Ali Ortaokulu ve Soma Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışı yapıldı. Açılış sırasında ise yeni bir okulun protokolü imzalandı.

Kastamonu Bakır Madeni Fabrikası 2017'de açılacak!

Hanönü ilçesinde 500 kişiye istihdam sağlayacak Bakır Madeni Fabrikası inşaatı son hızla devam ediyor. Fabrikanın 2017 yılında üretime geçeceği bildirildi.

Kastamonu Bakır Madeni Fabrikası inşaatında son durum!

Hanönü ilçesinde 500 kişiye istihdam sağlayacak Bakır Madeni Fabrikası inşaatı son hızla devam ediyor. Fabrikanın 2017 yılında üretime geçeceği bildirildi.

Soma AAT projesinde son durum ne?

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma'da Türkiye'de 15 proje arasında yer alarak AB hibe fonları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe fonlarından yararlanacak olan Atıksu Arıtma Tesisini hayata geçirecek.

Yozgat Akdağmadeni 50 Yataklı Devlet Hastanesi açıldı!

Bozdağ, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde yaptırılan 50 yataklı devlet hastanesinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda sağlıkta büyük dönüşüm yaşadığını belirtti.

Soma Çevre Yolu ve TOKİ Konutları çalışmalarında son durum!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma çevre yolu ile maden şehidi ailelerine yaptırılan TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi

soma madeni son durum Haberi

soma madeni son durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'da facianın meydana geldiği madende Suriyeli işçilerin çalıştırıldığına dair iddialar konusunda, "Ağır iftiralar bunu yapanı küçültür" dedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından basın açıklaması yaptı.


Yıldız, Soma'da hiç temenni edilmeyen olay yaşandığını, herkesi hüzne boğduğunu, Türkiye'nin kalbinin Soma'da attığı bir kazanın yaşadığını belirtti. 


Kazanın herkesi çok üzdüğünü, derinden sarstığını, yoğun duygular yaşardığını ifade eden Yıldız, "301 kardeşimizi, işçimizi kaybettik. Hükümetimiz olarak daha ilk başında, hadise olduğu anda buraya intikal ederek bir koordinasyon merkezi kurduk, bütün bakanlıklarımızın ilgili kurumlarıyla beraber bir hale geldik kesintisiz 24 saat çalışıldı. Çünkü canlarımız orada yatıyor idi. Ne kadar erkenden kurtarabilirsek o kadar daha iyi olacağına karar vermiştik ve zamanın aleyhimize işleyeceğini biliyor...