26 / 07 / 2024

Soma termik santralinin yeri belli oldumu

Soma termik santralinin yeri belli oldumu

Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için Yırca Mahallesi'nden vazgeçildiği, Türkpiyale ve Kayrakaltı mahalleleri civarında yeni bir alan belirlendiği bildirildi.

IC İçtaş ve Limak'tan Gökova Körfezi'ne çimento fabrikası!

IC İçtaş ve Limak Holding, Gökova Körfezi'ndeki Yeniköy-Kemerköy termik santralinin ardından aynı lokasyonda çimento fabrikası kuracak. 150 milyon dolara mal olacak fabrika 2019'da üretime başlayacak.

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

İzmir Demir Çelik Termik Santrali'ne ikinci ünite izni çıktı!

Aliağa-Foça arasında daha önce Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) halkın katılımı toplantısı, tepki nedeniyle yapılamayan İzmir Demir Çelik (İDÇ) Termik Santralinin kapatılması gerekirken ikinci ünite kurmasına izin çıktı.

Özbekistan'dan yeni termik santral için 1 milyar dolarlık ihale!

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

ÖİB'den Hopa Termik Santrali'nde özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların “varlık satış” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesine karar verdi.

Soma'da 8 bin konut termik santralle ısınacak!

Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış, Soma'daki 8 bin konutun sıcak suyla ısınabilmesi için 50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonların ihalesinin yarın yapılacağını açıkladı.

Soma'nın Konutları termik santralle ısınacak!

Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış, Soma’daki 8 bin konutun sıcak suyla ısınabilmesi için 50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonların ihalesinin yarın yapılacağını açıkladı.

Manisa Soma'da Kolin Termik Santrali halk toplantısı 26 Haziran'da!

HİDRO-GEN Enerji İthalat İhracat Dağıtım ve Ticaret A.Ş tarafından Manisa'da Kolin Termik Santali için 26 Haziran saat 14:30'da halk toplantısı düzenlenecek.

Kolin'den Soma'ya termik santral!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı...

Kolin İnşaat termik santral için yeni yer buldu!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı.

Soma termik santralin yeri belli oldu!

Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için Yırca Mahallesi'nden vazgeçildiği, Türkpiyale ve Kayrakaltı mahalleleri civarında yeni bir alan belirlendiği bildirildi.

Yırca Termik Santrali ne olacak?

Manisa Soma Yırca köyünde Kolin İnşaat'ın termik santral yapması için zeytinlikler Bakanlar Kurulu kararıyla kamulaştırılmıştı. Kolin İnşaat, köylülerin mahkemeye yaptığı itirazın sonucunu beklemeden 6 bin 666 zeytin ağacını bir günde kesmişti.

Konya Şeker, Soma B Termik Santrali ihalesini kazandı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralları'nın,özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Konya Seker Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye satışını resmen onayladı.

Soma termik santralinin yeri belli oldumu Haberi

Soma termik santralinin yeri belli oldumu

Kolin İnşaat Enerji Grup Başkanı Murat Zekeriya Aydın, termik santral projesi için bir süredir yer baktıklarını, alternatif saha araştırma çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Yeni proje alanı olarak Türkpiyale ve Kayrakaltı mahalleleri civarında yeni bir alan belirlendiğini ifade eden Aydın, "Santralin inşası ve işletmesiyle ilgili yer değişikliğinin tescili için resmi makamlara yapılması gereken başvuru süreci başlatıldı. Yeni proje alanı üzerinde dikili zeytin ağacı bulunmamakta ve 3 kilometre mesafede herhangi bir zeytinli saha da yer almamaktadır" dedi. 


Termik santralin yeri ile ilgili orijinal planlar uyarınca Yırca Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve yürütmesi mahkemece durdurulan acele kamulaştırmaya ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini ifade eden Aydın, sürecin tamamlanmasını takiben, acele kamulaştırmaya tabi olan taşınmazların hak sahiplerine iadesinin kamu idaresi tarafından yapılacağını kaydetti.


Hak sahiplerinin Yırca’da termik santral yapılmaması...