28 / 04 / 2024

Soma yırca zeytinlik

Soma yırca zeytinlik

Soma da zeytinliklerini koruyan köylülere şiddet uygulandı. YIRCA köyünde sabah erken saatlerde, zeytinliklerini koruyan köylüler ve Greenpeace gönüllüleri Kolin Şirketler Grubu özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildi.

Ataköy'de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi'ndeki inşaata tepki geldi! 

İstanbul Bakırköy'e bağlı Zeytinlik Mahallesi sakinleri "acil toplanma alanı" olduğunu ileri sürdükleri alana konut inşa edilmesine tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Bakırköy Zeytinlik Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Bakırköy İlçesi Zeytinlik Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Zeytinli Köy nerede? Zeytinliköy fiyat listesi 2022!

Zeytinli Köy nerede sorusunun yanıtı ve Zeytinliköy fiyat listesi 2022 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 34 adet müstakil villa bulunuyor.

Edremit'teki zeytinlik alan 35 yıllığına 26.3 milyon TL'ye kiraya veriliyor!

Vakıf Genel Müdürlüğü Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Edremit'in Altınoluk Mahallesi'nde bulunan zeytinlik alanını 35 yıllığına 26 milyon 344 bin TL'ye kiraya veriyor.

Konak Zeytinlik Mahallesi'nde yıkım başladı!

İzmir Konak'ta görüntü kirliliğine neden olan binaların yıkımına başlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yıkımı Zeytinlik Mahallesi 1163 Sokak’ta başlattı.

Yılmaz Gençoğlu'ndan Soma yatırımlarına tam not!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Soma’da gerçekleştirdiği hizmetleri yerinde incelemek amacıyla ilçeye ziyaret gerçekleştirdi.

Manisa Soma'daki 150 yıllık evler restore ediliyor!

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık 150 yıllık bir geçmişinin olduğu belirtilen Çarşı Camisi’nin yanındaki Ahmet Kemahlı’dan kalma ev, restore ediliyor.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 95‘i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görev kapsamındaki Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin, yüzde 95‘i tamamlanan betonarme imalat çalışmalarının kontrolleri gerçekleştirildi.

Soma Adilköy ilk asfalt yoluna kavuştu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma’nın Adilköy Mahallesi’nde asfalt çalışması yaptı. Mahalle Muhtarı Raşit Yıldıran, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Allah razı olsun. Mahallemiz tarihi boyunca hiç asfalt görmemişti, Büyükşehir Belediyesi yaptı” dedi.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görev kapsamındaki Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin, yüzde 80‘i tamamlanan betonarme imalat çalışmalarının kontrolleri gerçekleştirildi.

Manisa Soma'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde uygulanan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Ege Linyitleri İşletmesi'ne (ELİ) ait 60 ve 40'ar yıllık apartmanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan izinle yıkılmaya başlandı.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde son durum!

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Soma’daki evsel atıklar çevreye zararlı unsur olmaktan çıkacak.

Manisa Soma Bölgesel Isıtma Sistemi ile yüzde 40 tasarruf sağlanacak!

Isıtma, soğutma ve motor kontrol sistemleri alanında dünya lideri Danfoss’un bina altı istasyonları, yüksek sıcaklıktaki ısıyı en verimli şekilde kullanarak düşük maliyetle Somalılar’a sunuyor.

Soma yırca zeytinlik Haberi

Soma yırca zeytinlik

Kolin Şirket Grubu yetkilileri ve 100'den fazla güvenlik görevlisi, Yırcalılara ait zeytinlik alanına dava süreci devam ettiği halde hukuksuz bir biçimde girerek zeytin ağaçlarını kestiler. Hukuksuz kesime karşı zeytin ağaçlarını korumaya çalışan köylüler ve Greenpeace gönüllülerine, özel güvenlik darp etti ve kelepçeleyerek alıkoydu. 11 kişinin hastanede darp raporu aldığı olayda 600'e yakın ağaç kesildi. 

Yırca köylülerine ait olan yüzlerce dönümlük zeytinlik alan, Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırılmış ve hukuki süreç tamamlanmadan, Kolin Şirketler Grubu önce zeytinlik alanların çevresine 2 metre boyunda çitler çekmiş, bugüne kadar 400'den fazla ağaç kesilmişti. Acele kamulaştırma karar sürecine karşı Greenpeace'in açtığı iptal davası sürüyor. 

Zeytinlikleri korumak Vali ve Kaymakamın görevi Kolin Şirketler Grubu'nun amacının, Yırca 'da zeytinlikleri keserek gerekli izinleri daha kolay almak...