29 / 04 / 2024

Somali Mogadişuda cami inşaatı mı çöktü

Somali Mogadişuda cami inşaatı mı çöktü

Somali Mogadişu yakınlarındaki Garasbally bölgesinde inşaat halindeki bir caminin çökmesi sonucu en az dokuz kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi de yaralandı.

Somali'de bombalı saldırı: Türk inşaat şirketleri hedef alındı!

Somali'nin beşkenti Mogadişu yakınlarında bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda Türk inşaat şirketi çalışanları ve Somali polisi hedef alındı...

TİKA'dan Somali'ye kadım doğum ve çocuk hastanesi!

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Yardımeli Derneği tarafından inşa edilen ve tıbbi donanımını TİKA'nın sağladığı kadın doğum ve çocuk hastanesi, Başbakan Yardımcısı Kaynak tarafından hizmete açıldı

Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi hizmete açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Afrika turunun üçüncü ve son durağı Somali'de, Albayrak Grubu tarafından inşa edilen Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi'nin binasını açtı.

Somali Mogadişu'da cami inşaatı çöktü!

Somali Mogadişu yakınlarındaki Garasbally bölgesinde inşaat halindeki bir caminin çökmesi sonucu en az dokuz kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi de yaralandı.

Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı'na Çamlıca Camii'ni anlattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir araya geldiği Conrad Otel'de, konuğuna Boğaz manzaralı odadan Çamlıca Tepesi'ndeki cami inşaatını gösterip bilgi verdi.

Karmod Prefabrik Somali'deki toplu konut projelerine talip!

Karmod Prefabrik Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'yi ziyaretinde gündeme gelen başkent Mogadişu'ya ilk etapta 10 bin konut yapımının planlandığı toplu konut projelerine talip olduklarını ifade etti.

Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Somali’ye geldi. Erdoğan, Mogadişu Havaalanı’nda Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından resmi törenle karşılandı...

Çin, 23 yıl aradan sonra Somali'deki büyükelçiliğini açtı!

Çin, 23 yıl aradan sonra Somali'deki büyükelçiliğini açtı. Şinhua ajansının haberinde, Pekin hükümetinin, 23 yıl aradan sonra yeni bir büyükelçi atayarak Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün Çin Büyükelçiliğini açtığı belirtildi.

Albayrak Grubu, Mogadişu Limanı'nın işletme hakkını resmen devraldı!

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki limanın işletme sözleşmesi imza törenine Somali Limanları Bakanı Abdurrahman Muallim, Yardımcısı Cemal Buru, Albayrak Grubu yetkilileri, Türkiye' nin Modadişu büyükelçiliği yetkilileri katıldı.

Albayrak Grubu, Mogadişu Limanı'nın 20 yıllık işletme hakkını devraldı!

Somali'nin başkenti Mogadişu' daki limanın işletme sözleşmesi imza törenine Somali Limanları Bakanı Abdurrahman Muallim, Yardımcısı Cemal Buru, Albayrak Grubu yetkilileri, Türkiye'nin Modadişu büyükelçiliği yetkilileri katıldı...

Albayrak Grubu Mogadişu Limanı'nın işletmesini aldı!

Albayrak Grubu, Mogadişu Limanı'nın 20 yıllık işletme hakkını resmen devraldı. Ahmet Albayrak ise Mogadişu Limanı'nı modern ekipmanlarla destekleyerek uluslararası ticaret ağını Somali'ye çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Somali'de hayata geçirilen hastanenin kaba inşaatı tamamlandı!

Vefa’nın hafif çelik yapı markası Steelife, Somali’nin başkenti Mogadişu’ da yapılan 200 yataklı Türk Hastanesi’ ni ileri kaba inşaat olarak 5 ay içinde teslim etti...

Mogadişu’daki Türk Hastanesi’nin yapımında Steelife ürünleri kullanılacak!

TOKİ tarafından Somali’nin Başkenti Mogadişu’da hayata geçirilen Türk Hastanesi’nin yapımında hafif çelik yapı sistemi ile Steelife tercih edildi. Mogadişu’daki Türk Hastanesi’nin yapımında Steelife ürünleri kullanılacak.

Somali Mogadişuda cami inşaatı mı çöktü Haberi

Somali Mogadişuda cami inşaatı mı çöktü

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre çökme, Somali’nin başkenti Mogadişu yakınlarındaki Garasbally bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cami inşaatında yaşanan çökme sonucu en az dokuz kişi hayatını kaybetti, 30 dolayında kişi de...