30 / 07 / 2024

son 3 yılda mühendis sayısı

son 3 yılda mühendis sayısı

OSYM'nin aldığı kararla 72 bin öğretmenin, fark dersi vererek inşaat mühendisi olması, inşaat Mühendisleri Odası Antalya II Başkanı Cem Oğuz'un tepkisini çekti. Yeterli eğitim almadan inşaat mühendisi olan öğrencileri 'çakma mühendis' olarak nitelendiren

Borsa İstanbul’da son 3 yılda dolardan 5 kat fazla kazandıran şirketler

Borsa yatırımcısı, yüksek getiri sağlayan hisseleri araştırırken, Borsa Filozofu son 3 yılda doların 5 katı kazandıran hisseleri açıkladı. İşte o hisseler

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Yatırımcıların merak ettiği temettü yatırımı ile ilgili son dakika bilgileri paylaşıldı. Borsa İstanbul'da son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan şirketler tek tek açıklandı. İşte son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler! 

Adana'daki gayrimenkuller son 1 yılda yaklaşık yüzde 100 değer kazandı! 

Türkiye'de ev fiyatları son 3 senede uçuşa geçti. Adana'da Karataş’taki gayrimenkuller ise son 1 yılda yaklaşık yüzde 175 değer kazandı.

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Pandemi döneminde alternatif getiri arayışıyla birlikte borsaya artan ilgi sürüyor. Son 3 yılda 5,5 milyona yakın kişinin pay piyasasıyla tanıştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde yatırımcı sayısının 10 milyonlara çıkması bekleniyor.

Son 3 yılda 75 şirket 201 milyar TL'lik kamu ihalesi kazandı!

Son 3 senede şirketlere verilen kamu ihalelerinin sayısı açıklandı. Buna göre, 3 senede 75 şirketin toplamda 201 milyar TL büyüklüğünde kamu ihalesini aldığı belirlenirken, bu ihalelerin 140 milyar TL'den fazlasının davetle yapıldığı da ortaya çıktı. Peki listede hangi şirketler var?

Özelleştirmelerden son 3 yılda 177.2 milyon dolar gelir elde edildi!

Özelleştirmelerden son 3 yılda 177.2 milyon dolar gelir elde edildiği belirtildi. Bu gelirin 141 milyon dolarlık kısmı gayrimenkul satışlarından meydana geldi.

Fahrettin Koca: Son 18 yılda 3 bin 605 sağlık tesisini tamamladık!

Sağlık Bakanı Koca, Bakanlığının 2021 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde yaptığı konuşmada, "Son 18 yılda 3 bin 605 sağlık tesisini tamamladık. Bu tesislerin 678'i hastane, 386'sı ek bina ve 102'si ağız ve diş sağlığı merkezidir" ifadelerini kullandı.

3 yılda 7 bin 312 yabancı gayrimenkul yatırımcısı Türk vatandaşı oldu!

Türkiye’de  son 3 yılda 7 bin 312 yabancı, 1 milyar 880 milyon dolarlık taşınmaz yatırımı yaparak Türkiye vatandaşı3 yılda 7 bin 312 yabancı gayrimenkul yatırımcısı Türk vatandaşı oldu! olmaya hak kazandı.

Son 5 yılda 712 bin gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, 2019 Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre son 5 yılda  İstanbul Avrupa Yakası’nda 3 milyon abone yer değiştirirken ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısı da 712 bin oldu…

Mısır'da 3 yılda 1322 kiliseye ruhsat verildi!

Mısır'da son 3 yılda "kaçak" olduğu iddia edilen 1300'den fazla kilise binası imar affından yararlandı ve ruhsat verildi.

Başakşehir‘de konut fiyatları son 5 yılda yüzde 44 arttı!

Başakşehir‘de konut fiyatları son 5 yılda yüzde 44 artış gösterdi. Bölgede metrekare satış fiyatları 3 bin 175 TL, konut fiyatı 422 bin TL, kira bin 467 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl olarak açıklandı. 

Çekmeköy'de fiyat artışı son 5 yılda yüzde 70 seviyesini aştı!

Çekmeköy son yılların en önemli yerleşim merkezi olarak ön plana çıkıyor. Özellikle eğitim kurumlarının büyük kampüslerinin yeni yapılanma bölgesi olarak seçtiği bölgede fiyat artışı son 5 yılda yüzde 70 seviyesini aştı.

Tokat'ta son 15 yılda 5 bin 71 konut projesi başlattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TOKİ aracılığıyla Tokat'ta son 15 yılda 5 bin 71 konut projesi başlattık." dedi.

son 3 yılda mühendis sayısı Haberi

son 3 yılda mühendis sayısı

 İnşaat Mühendisleri Odası Antalya II Temsilciliği nin düzenlediği toplantıda konuşan Başkan Cem Oğuz, son 3 yıl içerisinde mezun olan toplam 35 bin inşaat mühendisinin eğitiminin de yetersiz olduğunu söyledi. Fiziki Laboratuarı, olmayan sadece tahta başında, sağdan soldan toparlanan hocalarla mühendislik eğitimlerinin verildiğine dikkat çeken Oğuz, eğitim gören öğrencilerin başarısız not almalarına rağmen, 'salt değerlendirme sistemi' ile mezun edildiğini hatırlattı. 



"Salt değerlendirme diye bir sistem çıkardılar. Sınıftaki herkesin aldığı not değerinin ortalamasını alıp, öğrencileri mezun ettiler. Standart sapma ile geçme notu 20 idi hocaların baskısı ile 35'e çıkardılar. Betonarme, mukavemet, statik gibi derslerden 20 ile yüzlerce öğrenci sınıf geçti, Mühendis oldu. 20 ve 35 puan ile sınıf geçen bir öğrencinin bilgisi ne derecede yeterlidir onu bilemem. " diyen Cem Oğuz, OSYM'nin...