28 / 04 / 2024

Adana'daki gayrimenkuller son 1 yılda yaklaşık yüzde 100 değer kazandı! 

Adana'daki gayrimenkuller son 1 yılda yaklaşık yüzde 100 değer kazandı! 

Türkiye'de ev fiyatları son 3 senede uçuşa geçti. Adana'da Karataş’taki gayrimenkuller ise son 1 yılda yaklaşık yüzde 175 değer kazandı.



Adana’da konut fiyatları uçuşa geçti. Türkiye genelinde konut fiyatları yukarı yönlü hareket ederken, Adana’da bu trendi yakaladı.

Kentteki gayrimenkuller son bir senede yaklaşık yüzde 100 değer kazandı. Karataş’taki konutlar ise yüzde 175’in üzerinde getiriyle Adana’da ilk sıraya yerleşti.

Adana genelinde gayrimenkul fiyatlarındaki artış hızla devam ediyor. Kentte hem merkez hem de dış ilçeler fark etmeksizin yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Bu durum konut sahiplerini sevindirirken, yeni ev almayı planlayan vatandaşları ise düşündürüyor.

YÜKSEK GETİRİLİ İLÇELER

İlksayfa'da yer alan habere göre, kent genelinde tüm ilçelerde gayrimenkul fiyatları yükselse de, bazı bölgeler diğerlerinden sıyrılıyor. İşte senelik süreçte en çok getiriye ulaşan ilçeler:

1-Karataş: Senelik getiri yüzde 175

2-Ceyhan: Senelik getiri yüzde 121

3-Pozantı: Senelik getiri yüzde 120

4-Yüreğir: Senelik getiri yüzde 109

GERİDE KALANLAR

1-Çukurova: Senelik getiri yüzde 66

2-Seyhan: Senelik getiri yüzde 84

3-Kozan: Senelik getiri yüzde 86

4-Yumurtalık: Senelik getiri yüzde 87

Adana daki gayrimenkuller son 1 yılda yaklaşık yüzde 100 değer kazandı! 

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştayı'nda emlak piyasasına ilişkin konuştu. 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında dinmek bilmeyen tartışmalara değinen Özhaseki deprem bölgesinde yaklaşık 800 bine yakın bağımsız bölümün inşa edileceğini söyledi.

İstanbul'a birkaç yılda 500-600 bin konut yapacaklarını söyleyen bakan Özhaseki, "TOKİ de sosyal konutlar noktasında çeşitli sayılar verdi, hatta kuralar da çekildi" dedi.

Bütün bunları önümüzdeki 1 yıl içinde devreye alındığında fiyatların yavaş yavaş düşmeye başladığını söyleyen Özhaseki, "Birkaç sene içinde evi olmayanlara da fırsat doğacak, diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Deprem bölgesinde sürdürülen çalışmalara dair de açıklama yapan Özhaseki, toplamda 850 bin bağımsız birimin yenilenmesi gerektiğini kaydetti.

200 bin kadar konutun inşaatının devam ettiğini ifade eden Özhaseki, "Bu konutların 50 bine yakınını sene sonuna kadar teslim edeceğiz" dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Üniversite öğrencilerine 12 ay boyunca aylık 10 GB internet desteği verilecek!

İSKİ açıkladı! Yağan sağanaklar İstanbul'un barajlarında doluluğu yükseltti...

Saruhanlı Belediyesi'nden Manisa'da kiralık 10 arazi!


Geri Dön