04 / 05 / 2024

sosyal tarife nedir

sosyal tarife nedir

Hükümet, elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek ‘sosyal tarife’ çalışması yapıyor. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin faturasının bir kısmını kamu karşılayacak.

Kaçak elektrik kullanımı sosyal tarife ile engellenir mi?

Mardin ve Şanlıurfa gibi Güneydoğu illerinde yoğunlaşan elektrik kesintilerine gösterilen tepkiler gündemdeki yerini korurken, elektrik sektörü temsilcileri soruna yönelik bir çözümün de “sosyal tarife” uygulaması olabileceğini kaydediyor.

Kaçak elektrik kullanımını engellemenin yolu sosyal tarife mi?

Mardin ve Şanlıurfa gibi Güneydoğu illerinde yoğunlaşan elektrik kesintilerine gösterilen tepkiler gündemdeki yerini korurken, elektrik sektörü temsilcileri soruna yönelik bir çözümün de “sosyal tarife” uygulaması olabileceğini kaydediyor.

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Çocuk parası nedir? Çocuk yardımı (Çocuk Destek Bileşeni) ödemesi ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilerin çocuklarına sosyal destek ödemesi yapıyor. Peki, Çocuk parası nedir? Çocuk yardımı(Çocuk Destek Bileşeni) ödemesi ne kadar? İşte detaylar...

Çocuk parası nedir? Çocuk desteği ne kadar? 2022 Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin çocuklarına nakdi destek veriyor. Peki, Çocuk parası nedir? Çocuk desteği ne kadar? 2022 Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Sosyal Güvenlik Destek Primi nedir?

Sosyal Güvenlik Destek Primi nedir, Sosyal güvenlik destek primi kaç lira? şeklindeki sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte Sosyal Güvenlik Destek Primine dair merak edilenler!

İLKSAN araç kampanyası nedir? 2022 İLKSAN araba kampanyası ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı İLKSAN ( İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) Genel Müdürlüğü yeni bir araç kampanyası düzenlendiğini açıkladı. Peki İLKSAN araç kampanyası nedir? 2022 İLKSAN araba kampanyası ne zaman? İşte tüm detaylarıyla İLKSAN araç kampanyası 2022…

TOKİ Kırklareli Üsküp Mahallesinde 150 sosyal konut!

Cumhurbaşkanının kabine toplantısının ardından açıkladığı, dar vatandaşın yüzünü güldürecek TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklanmaya başladı. Peki, TOKİ Kırklareli Merkez Üsküp Mahallesi Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırklareli Lüleburgaz’da 240 ay vadeli sosyal konut!

Cumhurbaşkanının açıkladığı, dar gelirlinin yüzünü güldürecek TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detayları paylaşılmaya başlandı. Peki, TOKİ Kırklareli Lüleburgaz Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırklareli Kofçaz’da 240 ay vadeli sosyal konut!

Cumhurbaşkanı dar gelirlinin yüzünü güldüren TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Peki, TOKİ Kırklareli Kofçaz Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırklareli Alpullu’da 240 ay vadeli sosyal konut!

Büyük ucuz konut projesini yapmak için kolları sıvayan TOKİ 2022 detayları belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kabine toplantısı ardından TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesinin detayları hakkında konuştu. Peki, TOKİ Kırklareli Alpullu Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Kırklareli Babaeski’de 240 ay vadeli sosyal konut!

Tarihinin en büyük konut projesini yapmak adına kolları sıvayan TOKİ 2022 detayları açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz gün TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesinin detayları hakkında konuştu. Peki, TOKİ Kırklareli Babaeski Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

TOKİ Niğde Aktaş’ta 210 ucuz sosyal konut!

Cumhuriyet tarihinin büyük konut projesini yapmak için kolları sıvayan TOKİ 2022 detayları belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuya ilişkin bir bazı açıklamalarda bulundu. Peki, TOKİ Niğde Aktaş Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

sosyal tarife nedir Haberi

sosyal tarife nedir


Hükümet, elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek ‘sosyal tarife’ çalışması yapıyor. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin faturasının bir kısmını kamu karşılayacak. 


Sosyal yardımların kapsamı ve miktarının artırılmasına yönelik çalışmalar devam ederken, dar gelirlilere bir müjde de enerjiden geldi. Dar gelirli vatandaşların elektrik faturasını düşürücü sosyal adımlar yeniden masada.


Star'ın haberine göre, enerji yönetiminin elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek ‘sosyal tarife’ çalışması yaptığı öğrenildi. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümü kamu tarafından karşılanacak.

Ekonomi kaynaklarından edinilen bilgilere göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda ödeme modeli henüz belli olmadı. Üzerinde ağırlıklı olarak durulan çalışmaya göre elde ettiği...