29 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?



İslam Memiş, kira sorununa bulunan sosyal konut projesini köşesinde ele aldı. Peki kiralık sosyal konutlar nasıl olacak? Kiralık sosyal konut ne demek? Kiralık sosyal konutlarla ilgili detaylar...

İSTALAM MEMİŞ'TEN KİRACILARA MÜJDELİ HABER!

İslam Memiş son iki yıldır herkesin derdinin ''ev'' olduğunu belirtti. Öte yandan ise her gün kavga ve cinayetle biten kiracı ev sahipleri sorununun devam ettiğini söyleyen Memiş ''Vicdan ile cüzdan, enflasyon ile çaresizlik arasına sıkışmış bir süreçten geçiyoruz.'' dedi.

Enflasyonist bir süreçten geçildiğin için sosyal konut projelerinin de durduğunu söyleyen Memiş,  ''Son sosyal konut projelerden ev almak en az 2 milyondan başlıyordu. Hatırlıyor musunuz size geçen yıl “Tapu sahibi olan son nesiliz!” dediğil mi? '2 diyerek hatırlatma yaptı. 

Memiş kiralık sosyal konutların olacağının müjdesini vererek, ''Bu düşüncem sadece konut için geçerli değil, her şeyi kiralayacağız.'' diyerek bu düzelemeden satılık değil kiralık konutların olduğuna dikkat çekti.

İslam Memiş ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

TÜM DÜNYANIN SIĞINACAĞI ÜLKE TÜRKİYE!

İslam Memiş, ''Türkiye transfer merkezi, tüm ülkelerden insanların yaşayacağı bir ülke olacak, dünya genelinde kitlesel göç artacak diyeli'' 2 yıl olduğundan bahsetti.  Suriye, Rusya, Ukrayna, Afrika derken sıra İran ve İsrail’e geldiğini söyleyen Memiş,  ''Önümüzdeki yıllar da tüm dünyanın sığınacağı ülke önce yine Türkiye olacak.'' dedi.

Memiş, bir yandan nüfus artışı, enflasyon nedenli maliyetlerin yükselmesi, kitlesel göç ve yalnızlaşan toplum, Diğer yandan barınma sorunlarının olduğuna dikkat çekti. 

İslam Memiş ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

KİRALIK SOSYAL KONUT NEDİR, NASIL OLACAK?

TOKİ bugüne kadar dar gelirli vatandaş için 1 milyondan fazla konut üretti. Bugün 1 milyon daha üretse talebin yine aynı olacağını söyleyerek çözüm olarak  “Sosyal kiralık konut” projesini söyledi. 

Öncelik büyükşehirlerin olacağını söyleyen Memiş  bu projeyle dar gelirli vatandaşın konut ihtiyacını gidermek, çalışan eleman sorununun önüne geçmek, kavga ve cinayetleri sonlandırılacak. 

Kiralık sosyal konutlar uzun vadeli kira kontratları ile olacağını açıklayan Memiş,  ''Kiralık sosyal konut projesi o kadar çok sevilecek ve talep görecek ki, bu işin tuttuğunu gören büyük inşaat şirketleri alternatif olarak “Özel uzun vadeli kiralık konut” üretecekler.'' dedi. 

BLOK BLOK KİRA KONTRATLI OLACAK!

İslam Memiş  ''üç beş daire değil, blok blok hepsi de uzun vadeli kira kontratlı olacak.'' diyerek devletin belirlediği oranlar ile artış olacağını ve hatta bu işe yerel belediyeler bile gireceğini söyledi. 

SOSYAL KİRALIK KONUTLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İslam Memiş, sosyal kiralık konutların başlayacağı tarihi açıkladı. 202 yılının çeyreğini işaret eden Memiş, yerel seçim öncesi ilan edilip başlanacağını öngörüyor.

 

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanının kaynağı belli oldu! Finansman nereden gelecek?
Kira fiyatlarını düşürecek yeni konut modeli: Avrupa’da belediye evi örnekleri var!

:

 


Geri Dön