02 / 05 / 2024

sözleşmelerdeki haksız şartlar hakkında yönetmelik

sözleşmelerdeki haksız şartlar hakkında yönetmelik

Tüketici Sözleşmelerindeki Haksız Şartlar Hakkında Yönetmelik 13 Haziran 2003 tarihinde, 25137 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tüketici Sözleşmelerindeki Haksız Şartlar Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alan maddeler...

Kızılbük GYO hisselerinde manipülasyon için sözleşme imzalanmış: İşte borsa tarihine geçen büyük oyun!

Borsa İstanbul’da küçük yatırımcının birikimlerini “fiyat oyunlarıyla” eriten manipülatörlerin aralarında imzaladığı yazılı sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Ilıcak ile Bilal Turgut'un Kızılbük GYO hisseleri için yaptığı spekülasyon anlaşması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Kamuya sözleşmeli personel alımı! 14 farklı şehir listede

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanı açtı. Bakanlık 14 farklı şehirde KPSS şartsız 450 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvuru şartları netleşti. Peki, Başvurular nasıl yapılır? İşte alım şartları...

KPSS'den 50 puan alan yaşadı: 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alınacak! Jandarma Genel Komutanlığı başvuru şartları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını ilan etti. KPSS'den 50 puan alan yaşadı: 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alınacak! Jandarma Genel Komutanlığı başvuru şartları neler?

Satış vaadi sözleşmesi nedir ve şartları nelerdir?

Satış vaadi sözleşmesi, gayrimenkul alanında tarafların belirli haklarına yönelik düzenlenen bir sözleşme türüdür. Bu sözleşme, gelecek dönemde gayrimenkulün alım satımının gerçekleştirilmesine yönelik yapılır. Belirli şart ve tarih göz önünde bulundurularak satış vaadi sözleşmesi hazırlanır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! Şartlar açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve son başvuru tarihi paylaşıldı.

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli sekreter alımı yapacak! Başvuru şartları bir bir açıklandı!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli sekreter alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu personel alımına ilişkin başvuru şartları ve son başvuru tarihi belli oldu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sınavsız sözleşmeli personel alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Türkiye’nin her yerinden başvuru yapılabilecek olan alım ilanının kadro dağılımı ve başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar…

Evlilik sözleşmesi yapmak isteyenlere yeni dönem gelişmesi! Sözleşme detay ve şartları! 

Son dönemlerde evlilik sözleşmeleri alanında yaşanan yenilikler, bu alandaki düşünceleri ve uygulamaları değiştirecek gibi görünüyor. Evlilik sözleşmelerine gelen değişiklikleri özellikle de çiftleri ilgilendiren bir konu olarak gündemde yer aldı.

Göç İdaresi Başkanlığı 231 sözleşmeli personel alıyor! Başvurular e-Devlet'ten yapılacak! Başvuru şartları neler?

Göç İdaresi Başkanlığı, 231 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirileceğini açıkladı. Peki Göç İdaresi Başkanlığı personel alımı başvuru şartları neler? İşte merak edilen o ayrıntılar...

İçişleri Bakanlığı tek tek açıkladı! Tam 335 sözleşmeli personel alınıyor! Başvuru tarihleri ve şartları belli oldu!

İçişleri Bakanlığı tarafından 335 sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Peki İçişleri Bakanlığı 335 sözleşmeli personel alımı şartları neler, hangi kadrolara personel alınacak?

Kamu İhale Kurumu için sözleşmeli personel alımı! Alınacak 18 kişi için kadro detayları!

Kamu İhale Kurumu, 18 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS puanı ve KPSS puansız personel alımı yapılacak. Alım yapılacak kadrolar, başvuru şartları ile başvuru tarihleri açıklandı. Peki, hangi kadrolarda alım yapılacak?

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 31 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Alımlara ilişkin başvuru şartları merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alımlar hakkında merak edilenler haberimizde...

Trakya Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı! Tam 216 kişi alınacak!

​​​​​​​Trakya üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartlarını açıkladı. Tam 216 kişilik kadro için aranan şartlar haberimizde yer alıyor.

sözleşmelerdeki haksız şartlar hakkında yönetmelik Haberi

sözleşmelerdeki haksız şartlar hakkında yönetmelik

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:


Tüketici Sözleşmelerindeki Haksız Şartlar Hakkında Yönetmelik!


Amaç

Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, tüketici sözleşmelerinde yer alan, tüketici aleyhine haksız şartların tespitini ve bu şartların tüketiciyi korumaya yönelik olarak denetlenmesini sağlamaktır.


Kapsam

Madde 2 — Bu Yönetmelik, taraflardan birisini tüketicinin oluşturduğu tüketici sözleşmelerinde satıcı, sağlayıcı veya kredi veren tarafından tek taraflı olarak ve dürüstlük kurallarına aykırı biçimde konulmuş her türlü haksız şartı kapsamaktadır.


Dayanak

Madde 3 — Bu Yönetmelik, 23/2/1995 tarih ve 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 31 inci ve 4822 sayılı Kanunla değişik 6 ncı maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

Madde 4 — Bu Yönetmeliği uygulanmasında;

a) Bakanlık: Sanayi ve Ticaret Bakanlığını,

b) Bakan: Sanayi ve Ticaret Bakanını,

c) Genel Müdürlük: Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğünü,

d) Haksız Şart: Satıcı, sağlayıcı veya kredi verenin tüketiciyle müzakere...