06 / 05 / 2024

SP Yunanistan izleme notu

SP Yunanistan izleme notu

S&P, Yunanistan’ın uzun ve kısa vadeli ülke kredini notlarını (B/B) negatif izlemeye aldığını açıkladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Yunanistan’ın kredi notunu negatif izlemeye aldığını açıkladı.

Yunanistan Türkiye'den zengin turist bekliyor!

Ekonomik krizin derinden sarstığı Yunanistan, zor günleri iddialı olduğu turizm atağıyla atlatmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Yunan turizmciler Türkiye 'den daha çok turist göndermesini bekliyor.

Yunanistan'ın hedefi Türk turistleri ülkeye çekmek!

Krizden çıkışın yolunu turizmde arayan Yunanistan, İstanbul'a çıkarma yapıyor. Hedef, 9 yılda beşe katlanan zengin Türk turisti ülkeye çekmek.

Marco Giuli: Yunanistan'ın gözü Türk Akımı'nda!

Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Giuli, "Yunanistan'ın gözü Türk Akımı'nda" dedi. Brüksel'deki Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Marco Giuli, Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis'in Rusya'ya ziyaretinde "Türk Akımı"nı görüşeceğini ifade etti.

Sürekli atıksu izleme sistemleri tebliği!

Sürekli atıksu izleme sistemleri tebliği, 22 Mart 2015 tarihinde 29303 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ bu sistemlerin kurulması, işletilmesi ile ilgili uyulması gereken usul ve esaslarını düzenliyor...

Moody's Yunanistan'ın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten Komşu'ya kötü haber. Kuruluş, Yunanistan'ın yerel ve yabancı para cinsinden mevduat notu tavanını 'Ba3'ten 'Caa1'e düşürdü..

Doğuş Grubu, Yunanistan Astir Palace'ta villa yapıyor!

Yunanistan’da turizm alanında satın almalar yapan Doğuş Holding, Arap ortaklarıyla aldığı Atina’nın Riviera’sı olarak adlandırılan Astir Palace'taki 3 yapının 1 tanesini yıkarak Arap müşterilere yönelik villa yapıp satmaya hazırlanıyor.

Çatalca'ya Deprem İzleme İstasyonu kurulacak!

Doç Dr. Oğuz Gündoğdu Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı ziyaret etti. Kuzey Marmara fay hattındaki gelişmeleri takip edecek deprem izleme istasyonu kurma projesi hakkında bilgi verdi.

S&P Yunanistan'ın notunu kırdı!

S&P, Yunanistan'ın kredi notunun "B"den "B-"ye düşürüldüğünü açıkladı.Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Yunanistan'ın kredi notunu "B"den "B-"ye düşürdü, "negatif" olan kredi görünümünü teyit etti.

Yunanistan'daki Osmanlı köprüsü onarılacak!

Yunanistan’ın Epir bölgesinde yağışlar sonucu yükselen sulara dayanamayıp yıkılan Osmanlı’dan kalma ‘Plaka’ köprüsünün yeniden inşası için tüm masrafları Yunanistanlı işadamı Nikos Lulis (29) üstlendi.

Yunanistan'da tarihi Osmanlı köprüsü yıkıldı!

Yunanistan'da, Osmanlı Padişahı Abdülaziz'in 1866'da yaptırdığı Balkanlar'ın tek kemerli en büyük taş köprülerinden Plaka, yoğun yağışlar sonucu su seviyesinin yükselmesi nedeniyle yıkıldı.

Yunanistan'daki Osmanlı köprüsü Plaka yıkıldı!

Yunanistan'da, Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından 1866'da yaptırılan ve Balkanlar'ın tek kemerli en büyük taş köprülerinden olan Plaka, yoğun yağışların etkisiyle su seviyesinin yükselmesi nedeniyle yıkıldı.

Yunanistan'dan ada resti!

Yunanistan Denizcilik Bakanı Vekili Theodoros Dritsas, Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesine son verileceğini söyledi. Bu durumun İzmir Limanı'na ekonomik olarak olumsuz etkisi olabileceği ifade ediliyor.

SP Yunanistan'ı negatif izlemeye aldı!

S&P, Yunanistan’ın uzun ve kısa vadeli ülke kredini notlarını (B/B) negatif izlemeye aldığını açıkladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Yunanistan’ın kredi notunu negatif izlemeye aldığını açıkladı.

SP Yunanistan izleme notu Haberi

SP Yunanistan izleme notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P)  Yunanistan’ın kredi notunu negatif izlemeye aldığını açıkladı.


S&P, Yunanistan’ın  uzun ve kısa vadeli ülke kredini notlarını (B/B) negatif izlemeye aldığını açıkladı.


S&P’den yapılan açıklamada, “Yunanistan’da yeni seçilen hükümetin savunduğu bazı ekonomik ve bütçesel politikaların daha önce Yunanistan’ın kreditörleri ve bir önceki hükümet ile varılan anlaşmayla uyumlu olmadığını düşünüyoruz” değerlendirmesine yer verildi.


Açıklamada, “Eğer yeni hükümet gelecekte finansal desteğin sağlanabilmesi için kreditörlerle anlaşma sağlamakta başarısız olursa bu durum Yunanistan’ın finansman pozisyonu zayıflatacak ve kredibilitesini azaltacaktır” denildi.


S&P açıklamasında, Yunanistan’ın AB, Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu ile yapacağı müzakerelerin sekteye uğraması halinde Yunanistan’ın borçlarını ödemesinin güçleşeceği, bu durumda S&P’nin Yunanistan’ın kredi notunu düşürebileceği uyarısında...