16 / 05 / 2024

Şûra Toplantısı

Şûra Toplantısı

Resmi Gazete tarihi 02 Ekim 2003 ve Resmi Gazete sayısı 25247 olan Bayındırlık ve İskân Şûrası ile Toplu Konut Şûrası Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

MESA basın toplantısı 19 Eylül'de!

Türkiye inşaat sektörünün köklü markası MESA, düzenleyeceği bir basın toplantısı ile sektör değerlendirmesinin yanı sıra 2017 bitmeden gerçekleşecek projelerde tanıtılacak.

Sur Yapı Koşuyolu basın toplantısı ertelendi!

30 Kasım 2016 Çarşamba günü saat 12.00’da Çırağan Sarayı Balo Salonu’nda gerçekleştirilecek basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

EYG Grup basın toplantısı 27 Nisan'da!

EYG Grup, 27 Nisan 2016 Çarşamba günü Çırağan Sarayı'nda Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik’in katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyecek.

Hilti Türkiye basın toplantısı 12 Ağustos'ta!

Hilti Türkiye, Türkiye'de Deprem Gerçeği ve Yapı Güvenliği basın toplantısı 12 Ağustos Çarşamba günü 09.30-12.30 saatleri arasında Çırağan Oteli’nde gerçekleştirilecek.

Elmar Towers basın toplantısı 15 Nisan'da!

Elmar Yapı'nın Eskişehir Yolu'nda hayata geçirdiği Elmar Towers'ın basın toplantısı 15 Nisan 2015 Çarşamba günü İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek.

Botanica İstanbul basın toplantısı 9 Nisan'da!

"Şehrin en doğal hali" sloganıyla yola çıkan Botanica İstanbul basın toplantısı 9 Nisan Perşembe günü Saat 09:30'da Çırağan Kempinski Otel'de düzenlenecek.

Vadistanbul Bulvar Socar basın toplantısı 6 Ocak'ta!

Türk İnşaat sektörünün en büyük gayrimenkul projelerinden Vadistanbul Bulvar’dan dev bir yatırımla blok alımı yapan Socar Grup, merkezini “Bulvar”a taşıyor. Socar 6 Ocak'ta Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenliyor..

Çevre Bakanlığı alüminyum toz boyama tesisi kapasite artışı toplantısı yapacak!

İstanbul ili Esenyurt ilçesi Kıraç beldesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Erdoğanlar Alüminyum San. ve Tic. A.Ş olarak halkın katılım ve bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Ankara Prime Hill basın toplantısı ertelendi!

7 Mayıs 2014, Çarşamba günü Çırağan Sarayı’ nda Volkan Acatay başkanlığında düzenlenecek olan Ankara Prime Hill basın toplantısı daha sonra belirlenecek olan ileri bir tarihe ertelendi.

Multi Development Forum Gaziantep için basın toplantısı düzenliyor!

Multi Development Forum Gaziantep için basın toplantısı düzenliyor. 24 Eylül Salı günü saat 09.30'da Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek olan toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Asım Güzelbey de katılacak...

CMEC Dünyadaki ilk tanıtım toplantısını İstanbul'da yaptı!

Dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan ve 2012’den beri Hong Kong Borsası’nda işlem gören Çin Makine Mühendislik Şirketi CMEC, dünyadaki ilk tanıtım toplantısını 17 Eylül 2013 Salı günü Çırağan Palace Kempinski Otel’de yaptı...

Daikin 24 Eylül'de basın toplantısı düzenliyor!

Daikin Türkiye yılın ilk yarısının değerlendirileceği ve yeni döneme ilişkin hedef ve beklentilerin açıklanacağı bir basın toplantısı düzenliyor. Toplantı, Çırağan Sarayı'nda 24 Eylül Salı günü saat 09.30'da gerçekleştirilecek...

Özyurtlar İnşaat basın toplantısı düzenliyor!

“N” markalı projelerle 23 yılda 7 bin aileyi ev sahibi yapan Özyurtlar İnşaat 10 Eylül'de saat 10.00'da Çırağan Palace Kempinski'de bir basın toplantısı düzenliyor. Toplantıda N5 Suites, NCity Esenyurt ve NCadde projeleri tanıtılıp genel bir değerlendirme

Şûra Toplantısı Haberi

Şûra Toplantısı

Yönetmelik

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından:


Bayındırlık ve İskân Şûrası ile Toplu Konut Şûrası Yönetmeliği!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı; Bayındırlık ve İskân Şûrası ile Toplu Konut Şûrasının oluşumu ile çalışma esas ve usullerini düzenlemektir.


Kapsam

Madde 2 — Bu Yönetmelik; Bayındırlık ve İskân Şûrası ile Toplu Konut Şûrasının oluşumu, görevleri, gündemi, toplanması ve çalışması ile ilgili düzenlemeleri kapsar.


Dayanak

Madde 3 — Bu Yönetmelik, 15/7/2003 tarihli ve 4927 sayılı Bayındırlık ve İskân Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

Madde 4 — Bu Yönetmelikte geçen;

Bakanlık: Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nı,

Bakan: Bayındırlık ve İskân Bakanı’nı,

Şûra: Bayındırlık ve İskân Şûrası ile Toplu Konut Şûrası’nı

Kurul: Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı’nı,

Gündem: Şûra'da ele alınacak konu başlıklarını,

Genel Kurul: Tabii...