28 / 04 / 2024

Hilti Türkiye basın toplantısı 12 Ağustos'ta!

Hilti Türkiye basın toplantısı 12 Ağustos'ta!

Hilti Türkiye, Türkiye'de Deprem Gerçeği ve Yapı Güvenliği basın toplantısı 12 Ağustos Çarşamba günü 09.30-12.30 saatleri arasında Çırağan Oteli’nde gerçekleştirilecek.



Dünyada 22 bin çalışanı ile 120’den fazla ülkede faaliyet gösteren inşaat el aletleri sektörünün global jenerik markası Hilti, 33 yıldır var olduğu Türkiye pazarında yaklaşık 1000’e yakın inovatif ürünüyle yer almaktadır.


Geçtiğimiz yıl Ar-Ge çalışmalarına yaklaşık 222 milyon CHF (İsviçre Frangı) (569 milyon TL) yatırım yapan Hilti, kullanıcı sağlık ve güvenliğini korumak için çok sayıda patentli sistemin sahibi durumundadır. İnşaat sektörünün her alanında yer alan Hilti, deprem ülkesi olan Türkiye’de depreme dayanıklı kaliteli bina üretimine katkı sağlamak için yenilenen mevzuat ve yönetmeliklerle ilgili olarak da üniversite ve devlet kurumlarıyla çalışmalar yürütmektedir.



Bu çerçevede Türkiye’deki tüm Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nde kullanılan Hilti’nin Donatı Tarama Sistemi PS250, binaların kırım yapmadan röntgenini çekmekte ve böylece zaten güçsüz olan yapılarda tahribatsız muayene gerçekleştirilebilmektedir. Benzer şekilde Hilti’nin C2 sismik onayına sahip dübelleri de deprem anında yapıların ve bağlantı elemanlarının dayanıklılığını yüksek kalite standartlarında garanti etmektedir. EOTA (Avrupa Teknik Değerlendirme Kuruluşları Birliği) tarafından verilen C2 sismik onayı, Türkiye’nin de içinde bulunduğu en zorlu deprem kuşağı göz önüne alınarak verilen sismik onaydır.



Hilti Türkiye, ülke tarihinin en acı olaylarından biri olan 17 Ağustos 1999 depreminin 16. yıldönümüne yaklaştığımız bugünlerde, yapı ve bağlantı elemanları güvenliği konusunda kalite standartlarının yükseltilmesine katkı sağlamak amacıyla 12 Ağustos Çarşamba günü ‘Türkiye’de Deprem Gerçeği ve Yapı Güvenliği‘ konulu basın toplantısı gerçekleştirecektir.



Hilti Global Teknik Pazarlama Müdürü Jorge Gramaxo’nun da konuşmacı olarak katılacağı basın toplantısında İTÜ İnşaat Fakültesi Yapı ve Deprem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki, İnşaat Teknik Değerlendirme ve Bilimsel Araştırma Kurumu (İTBAK) Genel Müdürü ve Avrupa Teknik Değerlendirme Kuruluşları Birliği EOTA’nın Türkiye Temsilcisi Sinan Somer, Hilti Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Çotur yer alacak ve binaların güvenliğine yönelik hayati önem taşıyan konuları masaya yatırarak soruları yanıtlayacaklardır. 


Hilti Türkiye, Türkiye'de Deprem Gerçeği ve Yapı Güvenliği basın toplantısı 12 Ağustos Çarşamba günü 09.30-12.30 saatleri arasında Çırağan Oteli’nde gerçekleştirilecek.





Geri Dön