19 / 05 / 2024

stadyum alanı

stadyum alanı

Stadyum nedir? Hangi alanlar stadyum olarak ifade ediliyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Denizli'de stadyum inşası için çalışmalar başladı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Denizli'de inşa edilecek stadyum inşası alanında incelemelerde bulundu.

Konya Millet Bahçesi’nin inşaat çalışmalarında son durum!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla eski stadyum alanında inşa edilen Millet Bahçesi'nin Türkiye'nin en güzel Millet Bahçelerinden biri olacağını ve Selçuklu başkentine çok yakışacağını belirtti. 

Diyarbakır Yenişehir Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesindesi eski stadyum alanına kurulacak millet bahçesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Antalya Millet Bahçesi'nde sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Işıklar’da yıkılan stadyum alanı yerinde hayata geçirdiği Millet Bahçesi projesinde sona gelindi.

Antalya Millet Bahçesi'nde sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Işıklar’daki yıkılan stadyum alanı yerinde yapımını sürdürdüğü Millet Bahçesi çalışmalarında sona gelindi.

Antalya Millet Bahçesi şekilleniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Işıklar’daki yıkılan stadyum alanı yerinde inşaatını sürdürdüğü millet bahçesi şekilleniyor.

Konya eski stadyum alanı Millet Bahçesi oluyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, eski stadyumun alanının Millet Bahçesi’ne dönüşümü için Türkiye’de ilk kez başlattığı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Hüseyin Avni Aker Dönüşüm Projesi tanıtıldı!

MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından hazırlanan Hüseyin Avni Aker Stadyum Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi görücüye çıktı.

İBB'den Gaziosmanpaşa'ya stadyum!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Gaziosmanpaşa Küçükköy'de 42 bin 360 metrekare alan üzerinde stadyum inşa edecek...

Antakya'nın eski stadyum alanına TOKİ projesi!

Hatay Antakya'nın yeni stadyumu tamamlanıyor. Bu durumda atıl durumda kalacak eski stadyum alanına da TOKİ konut projesi inşa edecek.

Antalya Kent Müzesi 2018'de açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kavşağı ile Andızlı Mezarlığı arasında yen alan yeni hizmet binasına taşındı. Sıra boşaltılan alan ile yıkılan eski stadyum alanını da kapsayan Antalya Kent Müzesi Projesinin hayata geçirilmesine gelindi. Müze'nin 2018'de ziyarete açılması bekleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 100. Yıl alanı tartışması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Menderes Türel, 100.Yıl alanına yapılan 33 bin kişilik stadyum ve 10 bin kişilik kapalı spor salonu alanı karşılığında TOKİ’ye verilen arsaya yapılacak olan ticari alan ile ilgili imar planı eleştirilerine cevap verdi.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

stadyum alanı Haberi

stadyum alanı

Stadyum nedir?

Stadyum alanları ile ilgili tanımlamaya "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"te yer veriliyor.


Bu yönetmeliğe göre stadyum şu şekilde tanımlanıyor;

Stadyum, Uygulama imar planı kararı ile futbol ve benzeri spor müsabakaları için üzeri açık veya kapalı olarak inşa edilen, bünyesinde, yapılan spora ve sporculara ilişkin tesislerin yanı sıra açık ve kapalı otopark, idari, sosyal ve kültürel tesisler ile lokanta, pastane, çayhane, çarşı, alışveriş birimleri, büfe gibi mekan, yapı veya tesisler bulunabilen, planla açıkça belirtilmek ve tescile konu edilmemek kaydıyla stadyum projesi bütünlüğü içerisinde yol ve meydanların altını da kapsayabilen komplekslerdir.


İstanbul'daki stadyumlar..

1- Alibeyköy Stadyumu

2- Atatürk Olimpiyat Stadyumu

3- Beykoz Stadyumu

4- BJK İnönü Stadyumu

5- Esenyurt Hakan Şükür Şehir Stadı

6- Eyüp Stadyumu

7- Hakan Şükür Stadyumu

8- Kartal Stadyumu

9- Küçükçekmece Metin Oktay Stadyumu

10-...