03 / 05 / 2024

Standard and Poors türkiye konut notu

Standard and Poors türkiye konut notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), “Türkiye’deki kaza ve konut sigorta endüstrisi ve sektörle ilişkili ülke riski için değerlendirmemiz ılımlı seviyede” dedi.

Dünyaca ünlü kuruluş Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, kredi notunu düşürmesinin nedenlerini; gevşek para politikası, düşük döviz rezervi ve TL'deki kırılganlık olarak açıkladı.  

S&P Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 5.2'ye, gelecek yıl için büyüme tahminini ise yüzde 2.8'e çıkardığını açıkladı.

Bitcoin ile Standard and Poors ayrıştı: Düşüş başladı!

Haziran'dan bu güne hep aynı yönde seyreden Bitcoin ve Standard and Poors 500, 6 aydan sonra ilk kez Aralık’ta ayrıştı.

Standard And Code Kalite Kontrol Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Standard And Code Kalite Kontrol Hizmetleri Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Ufuk Güven tarafından kuruldu...

SP Türkiye'nin kredi notunu değiştirmeyecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors Türkiye'nin kredi notunu açıklayacak. Ülkenin notunun değiştirilmemesi bekleniyor.

S&P, Rusya'nın kredi notunu yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, Rusya ile ilgili yeni kararını verdi. Ülkenin kredi not görünümünü "pozitife" çevirdi.

Katar'ın kredi görünümü düştü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors (S&P), Katar'ın kredi notunu teyit etti. Ülkenin, uzun dönem notu 'AA', kısa dönem notu 'B' olarak teyit edildi.

FED bu yıl 3 kez faiz artıracak!

Standard and Poor's, Fed'in 2017 içerisinde 3 kez faiz artırımına gideceğini öngörüyor. Standard and Poor's FED'in faiz artırımına gitmesinin "oldukça yakın zamanda" olacağı işaretlerini verdiğini açıkladı.

Naci Ağbal: Fitch ve S&P'nin notları unutulur gider!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Fitch ve Standard and Poors'un (S&P) Türkiye'ye yönelik kararlarını değerlendirdi. Ağbal, "Kredi derecelendirme şirketlerinin raporları unutulur gider'' dedi.

S&P: Türkiye'de siyasi belirsizlik birkaç ay sürebilir!

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, seçim sonrası Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Standard And Poors (S&P), Türkiye'deki siyasi belirsizlerin birkaç ay boyunca süreceğini düşünüyor.

Standard and Poor's'tan kritik seçim açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard - Poor's'tan seçimlere yönelik açıklama geldi. Standard - Poor's (S&P), genel seçim sonucunun Türkiye'nin kredi derecelendirmesine ani bir etkisinin bulunmadığını bildirdi.

Seçimler Türkiye'nin kredi notunu hemen etkilemez!

Standard And Poors ( S & P ) Türkiye'deki genel seçim sonuçlarının, ülke kredi notu üzerinde hemen etkisinin olmayacağını açıkladı.

Standard and Poor's'tan seçimlere yönelik açıklama!

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'tan seçimlere yönelik açıklama geldi. Kurumdan yapılan açıklamada, "yapılan seçimlerin kredi notu üzerinde herhangi bir etkisi görülmüyor" denildi.

Standard and Poors türkiye konut notu Haberi

Standard and Poors türkiye konut notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s  (S&P) Türkiye’nin konut ve kaza sigortacılığı sektörünün ılımlı risk seviyesinde olduğunu açıkladı.


Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Türkiye’deki kaza ve konut sigorta endüstrisi ve sektörle ilişkili ülke riski için değerlendirmemiz ılımlı seviyede. Değerlendirmemiz ülkenin görece ılımlı seviyedeki gelirine, oynak ekonomisine ve yaklaşık yüzde 10 seviyesinde olan işsizlik seviyesine dayanmaktadır” ifadelerine yer verildi.


S&P açıklamasında Türkiye’de geçen yılın sonu itibariyle sektörde reel prim büyümesinin yüzde 10 seviyesinde olduğu belirtilerek, 2016 yılında ise yüzde 3 oranında bir büyüme beklendiği kaydedildi.


Açıklamada ayrıca Tükiye’de hayat sigortası dışındaki sigorta sektöründe 2015’in son 9 ayında prim seviyelerinde nominal yüzde 15 oranında “etkileyici bir büyüme” görüldüğü ifade edildi.


S&P açıklamasında, “Buna rağmen, yüksek enflasyon nedeniyle reel büyüme (hayat sigortası hariç sigortacılık sektöründe)...