01 / 05 / 2024

S&P: Türkiye'de siyasi belirsizlik birkaç ay sürebilir!

S&P: Türkiye'de siyasi belirsizlik birkaç ay sürebilir!

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, seçim sonrası Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Standard And Poors (S&P), Türkiye'deki siyasi belirsizlerin birkaç ay boyunca süreceğini düşünüyor.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard And Poors (S&P), Türkiye'deki siyasi belirsizlerin birkaç ay boyunca süreceğini düşünüyor. S&P, Türkiye'de hükümet kurmanın gecikmesi ve erken seçimlere gidilmesi durumunda belirsizliklerin yıl sonuna kadar süreceğine inanıyor. S&P, Türkiye'deki parlamento seçimlerinin kredi notuna bir etkisi olmadığını ve raporda yapılan yorumların nota yönelik değişiklik veya teyit olarak algılanmaması gerektiğini de belirtti.



S&P, 7 Haziran genel seçimlerinin sonuçları, hükümet kurma süreci ve ekonomi politikalarına etkileri hakkında yayımladığı soru-cevap notunda, "Hükümet zamanında kurulursa istikrar için olumlu ancak Türkiye'nin kredi notu üzerinde uygulanacak politikalar rol oynayacak. Koalisyon oluşması durumunda politikaların öngörülebilirliği kısmen kabinedeki önemli pozisyonlara yapılacak atamalara bağlı olacak. Erken seçime gidilmesi halinde siyasi belirsizlik yıl sonuna kadar yüksek seyreder, yatırımlar gecikirse büyüme üzerinde baskı yaratabilir. TL'deki oynaklık tüketici güveni ve enflasyon üzerinde etki yaratabilir; bu tarz gelişmeler mali performans ve borç dinamiklerini zayıflatırsa not indirimine yol açabilir" denildi.



Habertürk


Geri Dön