21 / 05 / 2024

Türkiyedeki kredi derecelendirmeleri

Türkiyedeki kredi derecelendirmeleri

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, seçim sonrası Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Standard And Poors (S&P), Türkiye'deki siyasi belirsizlerin birkaç ay boyunca süreceğini düşünüyor.

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren kritik karar Merkez Bankası'ndan geldi. Alınan yeni kararla birlikte kredi kartında aylık azami akdi faiz yüzde 4,25'e yükseltildi.

Banka banka ihtiyaç kredilerinde yeni taksit oranları açıklandı!

Tüketici ve ticari kredilerde büyüme ocak ayının sonunda durağanlık yaşamaya devam ediyor. Merkez Bankası verilerine göre, tüketici kredi faiz oranlarında gevşeme yaşanırken, ticari kredilerde ise yükseliş devam ediyor.

İhtiyaç-taşıt-konut kredisi faizlerinde son dakika! Ziraat, Denizbank, Yapı Kredi, Akbank peş peşe açıkladı!

İhtiyaç-taşıt-konut kredi faiz oranları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki bankaların kredi faiz oranlarında son durum ne? Hangi banka kaç oranla kredi veriyor?  İşte Ziraat, Denizbank, Yapı Kredi, Akbank güncel faiz oranları...

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Açıklanan resmi rakamlara göre Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20.8 arttı ve 118 bin 857'ye ulaştı. Bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 15.5 düşüş göstererek 90 bin 13'e geriledi.

Kredi çekmek isteyenlere kötü haber! Kredi faizlerinde 21 yılın rekoru! İlk kez yüzde 60 sınırı aşıldı! 

Seçimlerden önce yüzde 25 olan ihtiyaç kredi faizleri, 21 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 60 sınırın aşarak tarihi rekorunu kırdı.

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin şok karar!

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin yeni bir karar geldi. Buna göre, döviz pozisyonu sebebi ile kredi alamayan şirketler, yabancı para pozisyonunu limitin altına düşürmeyi taahhüt ederse kredi kullanabilecek.

Ahmet Fadıl Ashaboğlu MIT’de hangi alanda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Ahmet Fadıl Ashaboğlu kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı? Yapı Kredi Koray GYO’da hangi pozisyonda çalışmalar yapıyor? İşte Ahmet Fadıl Ashaboğlu’nun hayatı...

Acil nakde ihtiyacı olanlara kötü haber! Kredi faizleri ana paranın tamamını geçebiliyor

Düşük faizli kredi bulmak neredeyse imkansız hale geldi. İhtiyaç kredisi faizleri Mayıs ayında adeta şahlanırken, sadece bir ayda 12 puanlık artış kaydeden kredi faizleri yıllık yüzde 60’a dayandı. Seçim sonrası ise oranların daha da artacağı tahmin ediliyor...

En avantajlı bayram kredisi hangi bankada! İşte bankaların bayram kredileri!

Ramazan Bayramı artan ihtiyaçlar ile birlikte tüketicilerin kredi talebi de artıyor. Vatandaş hangi bankanın daha avantajlı kredi paketi sunduğunu merak ediyor. Yaklaşık 20 bankanın kredi paketlerini bir arada sunan HangiKredi ise tek bir platform üzerinden tüketicilere karşılaştırma fırsatı sunuyor

Bu bankalar 36 ay vadeli 50 bin lira kredi veriyor! İşte bankaların ihtiyaç kredi faiz oranları...

Bankaların ihtiyaç ve tüketici kredi tutarları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Nisan ayına girmemizle birlikte bankalardan yeni kampanya açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bankalar ödeme takvimine ilişkin ayrıntıları internet şubeleri üzerinden paylaşıyor. İşte bankaların ihtiyaç kredi faiz or

İhtiyaç kredileri coştu! Borcu borçla kapatıyoruz! Bir haftada ihtiyaç kredileri 15 milyar lira birden arttı!

Merkez Bankası’nın faiz üst sınırı koymasına rağmen mart ayının son haftasında ihtiyaç kredileri adeta gaza bastı. İhtiyaç kredileri, 15 milyar lira birden artarken, bu artışın EYT’lilerin yanı sıra borcu borçla kapatmaya çalışan tüketicilerin kredi talebinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Sanayici şikayetçi! Nakit sıkıntısı büyüyor! Faizler yüzde 35’e tırmanmasına rağmen bankalar kredileri kesti!

Reel sektör nakit darboğazı yaşıyor. Yüzde 35’lere tırmanan kredi faizlerine rağmen krediye erişimde zorlanan işletmeler, şartların böyle devam etmesi halinde pek çok şirketin oyun dışı kalacağına dikkat çekiyor.

Krediler fırladı! Kamu bankası etkili oldu!

Tüketici kredilerindeki payı 1 yılda 5 puana yakın azalan kamu mevduat bankaları hızlı bir kampanya sürecine girdi. Kamu bankalarının yılın ilk haftalarında yüzde 20’ler seviyesinde olan tüketici kredi büyümesi 70,2’ye fırladı.

Türkiyedeki kredi derecelendirmeleri Haberi

Türkiyedeki kredi derecelendirmeleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard And Poors (S&P), Türkiye'deki siyasi belirsizlerin birkaç ay boyunca süreceğini düşünüyor. S&P, Türkiye'de hükümet kurmanın gecikmesi ve erken seçimlere gidilmesi durumunda belirsizliklerin yıl sonuna kadar süreceğine inanıyor. S&P, Türkiye'deki parlamento seçimlerinin kredi notuna bir etkisi olmadığını ve raporda yapılan yorumların nota yönelik değişiklik veya teyit olarak algılanmaması gerektiğini de belirtti.



S&P, 7 Haziran genel seçimlerinin sonuçları, hükümet kurma süreci ve ekonomi politikalarına etkileri hakkında yayımladığı soru-cevap notunda, "Hükümet zamanında kurulursa istikrar için olumlu ancak Türkiye'nin kredi notu üzerinde uygulanacak politikalar rol oynayacak. Koalisyon oluşması durumunda politikaların öngörülebilirliği kısmen kabinedeki önemli pozisyonlara yapılacak atamalara bağlı olacak. Erken seçime gidilmesi halinde siyasi belirsizlik yıl sonuna kadar yüksek seyreder, yatırımlar gecikirse büyüme üzerinde baskı yaratabilir. TL'deki oynaklık tüketici...