29 / 04 / 2024

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin şok karar!

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin şok karar!

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin yeni bir karar geldi. Buna göre, döviz pozisyonu sebebi ile kredi alamayan şirketler, yabancı para pozisyonunu limitin altına düşürmeyi taahhüt ederse kredi kullanabilecek.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), eksik belge ya da bağımsız denetim beyanına yönelik usulsüzlükleri gideren şirketlerin kredi kısıtlamasına son verme kararı aldı.

BDDK'den konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, bilindiği gibi, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha verimli ve üretken konularda kullanılarak kredi sisteminin etkin bir biçimde çalışmasını ve kredilerin amacına matuf bir biçimde kullanılmasını sağlamak için zaruri görülen bir makroihtiyati tedbir olarak 7 Temmuz 2022 tarih ve 10265 sayılı Kurul kararı alındığı, söz konusu kararın 21 Ekim 2022 tarih ve 10389 sayılı Kurul kararı ile yenilendiğinin altı çizildi.

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin şok karar!

iŞTE O KARAR 

Bahsi geçen kararlar çerçevesinde, mevcut durumda bağımsız denetime tabi şirketlerin, yabancı para nakdi varlıklarının Türk Lirası (TL) karşılığının 10 milyon Türk Lirası’nın üzerinde olması ve bu şirketlerin yabancı para nakdi varlıklarının aktif toplamından ya da son bir senelik net satış hasılatından büyük olanının yüzde 5'ini aşması halinde bu şirketlere Türk Lirası cinsinden yeni bir nakdi ticari kredi kullandırılmamasına karar verildiği anımsatılan söz konusu açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin şok karar!

"Yapılan değerlendirmeler neticesinde söz konusu kararlar gereğince; belgelerin süresi içerisinde ya da usulüne uygun bir şekilde tevdi edilmemesi nedeni ile kredi kullanımları kısıtlanan şirketlerin, kredi kullandırılan tarihler itibari ile durumlarının bahse konu Kurul kararları çerçevesinde belirlenmiş olan sınırlamalara aykırılık teşkil etmediğini ya da bağımsız denetime tabi olmadığını kanıtlamaları; belirlenen sınırlamalara uymamaları ya da bağımsız denetime tabi olmadıkları ile ilgili gerçeğe aykırı beyanda bulunmaları nedeni ile kredi kullanımları kısıtlanan şirketlerin, mevcut durumda söz konusu aykırılıkları ortadan kaldırmış olmaları, belirlenmiş olan sınırlamaları sağlayacaklarını beyan ve taahhüt etmeleri ve bunun yanı sıra, bu durumları belgelendirmeleri şartı ile Kurul kararları gereğince belirlenmiş olan kredi kullandırım sınırlandırmalarının söz konusu şirketler için sona erdirilmesine karar verilmiştir."

e-Devlet’ten başvurusunu eksiksiz yapana 7 bin 232 TL yardım sürprizi! Başvuru ekranı burada!

Milyonlarca emekliye müjde! Bu tarihlerde hesabınıza para yatacak! Hemen hesabınıza para yatacak tarihi öğrenin!

Anne babalara müjde! Bakanlıktan peş peşe yardım ödemesi geliyor! Resmen açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön