28 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! TZOB Başkanı Bayraktar'dan buğday üretimine ilişkin çok konuşulacak açıklamalar!

Çiftçiler dikkat! TZOB Başkanı Bayraktar'dan buğday üretimine ilişkin çok konuşulacak açıklamalar!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, buğday üretimine ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, buğdayda yaklaşık 20,5 milyon ton üretim beklediklerini ifade etti.



Sorgun Ziraat Odası'nda, Yozgat ve Kırşehir'in ziraat odaları başkanlarıyla görüşen Başkan Bayraktar, bazı bölgelerde hasadın başladığını, bazı bölgelerde de başlayacağını söyledi.

dunya.com’un haberine göre, Ziraat odaları başkanlarıyla görüş alışverişinde bulunduklarının altını çizen Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

"Hâlihazırda Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) depo sorunu yaşadığını görüyoruz. Ancak buna karşılık da üretimde bir artış bekliyoruz. Buğdayda yaklaşık 20,5 milyon ton üretim öngörüyoruz. Rekolte artışı bizi sevindirmekle beraber, kurdaki artış üreticimizin maliyetlerinin de yükselmesine sebep oluyor.

Çiftçiler dikkat! TZOB Başkanı Bayraktar dan buğday üretimine ilişkin çok konuşulacak açıklamalar!

O yüzden, maliyetin üzerinde bir fiyat artışı beklentisinin oluştuğunu belirtmek gerekiyor. TMO fiyat açıkladı. Piyasada teşekkül eden fiyat, bu fiyatı yakalasaydı çok sorunumuz olmayacaktı. TMO haricindeki fiyatlar, mevcutta bazı yerlerde maliyet, bazı yerlerde ise maliyetin altında kaldı. Bu durum bizi üzüyor."

Peki, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, konuya ilişkin başka neler söyledi? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön