02 / 05 / 2024

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren kritik karar Merkez Bankası'ndan geldi. Alınan yeni kararla birlikte kredi kartında aylık azami akdi faiz yüzde 4,25'e yükseltildi.



Resmî Gazete’de yayımlanan kararla, Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gidildi.  Merkez Bankası kredi kartında aylık azami akdi faiz yüzde 4,25'e yükseltti. 

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI ARTIRILDI!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Merkez Bankası tarafından alınan kararla, kredi kartı işlemlerinde (nakit çekim veya kullanım işlemleri hariç) uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66'dan yüzde 4,25'e yükseltildi.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI'NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre bir yılda krediler yüzde 50’nin, kredi kartlarıysa yüzde 150’nin üzerinde büyümüştü.

Enflasyon Raporu 2024 Bilgilendirme Toplantısı’nın ardından konuşan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, kredi kartlarına düzenlemelerin gündemde olduğunu söylemişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de kredi kartları için düzenleme sinyali vermişti. Şimşek konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:  “Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz.'' dedi.

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

KREDİ KARTI BORCU OLANLAR DİKKAT!

Kredi kartı borçlarından dolayı icralık olanların sayısı her geçen gün artarken, kredi notu düşük olanlara müjdeli haber geldi. Gündeme alınan kredi sicil affıyla, kredi notu düşük olan vatandaşlara yeniden kredi kullanma yolu açılacak.

Kredi sicil affı, belirli bir tarihten önce kredi borçları sebebiyle zorluk yaşayan vatandaşların kredi kayıtlarının temizlenmesini içeriyor.

Bu uygulamadan; Kredi borçlarını yapılandıran ve ödemelerini düzenli yapanlar, yasal takip sürecine giren ve borcunu kapatanlar, kara listeye alınan ve borcunu ödeyerek durumunu düzeltenler, kredi notlarının yükseltilmesi fırsatından faydalanabilecek.

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 4 banka mevduat faiz oranı belli oldu! Akbank, Yapıkredi, Anadolubank faiz oranları

Kredi faizleri fırladı! 1 haftada 7 puanın üzerinde artış!

Geri Dön