16 / 05 / 2024

steelife ilk hafif çelik sistemle üretilen bina

steelife ilk hafif çelik sistemle üretilen bina

Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın binaların hızlı kurulumunu sağlayan hafif çelik sayesinde 3 ayda 1 hastane inşa edebildiklerine dikkat çekti..

ODMD açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde en çok hangi otomobil markaları satıldı?

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında senenin ilk çeyreğinde en çok satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Ford olarak kaydedildi.

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

2023'ün ilk yarısında en çok satılan otomotiv markaları belli oldu!

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç satışlarında 2023 yılının Ocak-Haziran döneminde ilk 3'te Fiat, Renault ve Ford yer aldı.

2023'ün ilk yarısında otomobil satışları rekor kırdı! Satışlar yüzde 54,5 arttı, yarım milyonu geçti!

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2023 yılının ilk yarısında 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 55,3 arttı ve 555 bin 867 adet olarak gerçekleşti. İşte o rakamlar...

2023’ün ilk yarısında otomobil satışları katlanarak arttı!

2023 yılının ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre otomobil satışlarında yüzde 58,8 oranında artış gerçekleşti. Mayıs ayında ise otomobil ve hafif ticari araç pazarında satış adedi yüzde 70,9’a çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

En çok satılan otomobiller açıklandı! İlk sırada dikkat çekti

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında mart ayı satışlarında ilk üçte Fiat, Ford ve Peugeot bulunuyor. Martta 95 Porsche, 85 Maserati, 29 Lexus, 16 Jaguar, 5 Ferrari, 5 Bentley ve 2 Lamborghini satışı yapıldı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın test sürüşleri başladı!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının araç test sürüşleri başladı. Tramvay hattı, İstanbul'un katenersiz ilk hafif raylı sistemi olacak...

Mansur Yavaş'tan Başkent'e hafif raylı sistem sözü!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada "Ankara'da ilk yapacağımız işlerden birisi hafif raylı sistemin bir ucunun Yenikent'e, diğer ucunun Elmadağ'a kadar getirilmesi olacaktır" dedi.

Balıkesir'e hafif raylı sistem müjdesi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptığı açıklamada Ayşebacı’dan Lojistik Köye kadar uzanan hatta 12 istasyonlu Hafif Raylı Sistem hattı için ilk adımın atıldığını söyledi.

Antalya'da hafif raylı sisteme 900 milyon liralık yatırım yapıldı!

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı ve 51 ülkenin katılım sözleşmesi imzaladığı EXPO 2016 Antalya kapsamında sadece hafif raylı sistem için yaklaşık 900 milyon liralık yatırım yapıldı

Gölbaşı Aden Konutları hayata geçiyor!

Türkiye'nin hafif çelik sistemle üretilen ilk binasını kuran Steelife, şimdi de toplu konut projesi olarak Ankara'da çelik yapı sistemi ile hayata geçirilen Aden Ballıkpınarı Konut Projesine imza atıyor.

İnegöl Hafif Raylı Sistem bu yıl tamamlanacak!

Hafif raylı sistemin Bursa kent merkezinden sonra devreye alınacak ilk ilçe olma özelliğine sahip İnegöl'de proje, Burulaş tarafından hayata geçirilecek. İnegöl Hafif Raylı Sistem'in (İNRAY), bu yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.

steelife ilk hafif çelik sistemle üretilen bina Haberi

steelife ilk hafif çelik sistemle üretilen bina

Hafif çelik yapı sektöründe bulunan Steelife, geliştirdiği teknolojilerini Yapı Fuarı'nda görücüye çıkarıyor. Türkiye'nin ilk hafif çelik sistemle üretilen binasını kurduklarını, son teknolojileri kullanarak 3 ayda 1 hastane inşa edebildiklerini anlatan Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, hastanelerin yanı sıra profesyonel kullanıma uygun binalar, sosyal tesisler, oteller, toplu konutlar için çözüm sunduklarını söyledi. 


Hafif çelik yapıların özelliklerine dikkat çeken Aydın, hafif çelik yapının esnek ve hafif bir yapı sistemi olduğunu kaydetti. Aydın aynı zamanda teknolojik altyapı ve yüksek standartlar ile üretilen ve bir sanayi ürünü olan hafif çelik yapıların kuruldukları günkü dayanıklılığını ömürleri t r boyunca aynı değerde sürdürdüğünü ifade etti. 


KIŞ KOŞULLARINDA DA KURULABİLİYOR 

Çeliğin ahşaptan 21 kata kadar, betonarmeden ise 10 kat daha esnek olduğuna da dikkat çeken Aydın, "Fabrikadaki üretim...