19 / 05 / 2024

stopaj indirimi resmi gazete

stopaj indirimi resmi gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı mevduat hesaplarına uygulanan stopaj indiriminin süresine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Stopajlarda 10 puanlık indirim sağlandı ve böylece mevduattan alınacak faiz daha da artmış oldu.

1 Mayıs itibarıyla bankaya para yatıranlar dikkat!  İşte mevduat stopaj oranları 2024!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türk Lirası mevduata uygulanan stopaj oranlarında artışa gidildi. Peki, yeni kararla 100 bin TL'nin faizinden kesilecek tutar ne kadar oldu? İşte mevduat stopaj oranları 2024...

Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Türk lirası mevduatları ve katılım hesaplarında stopaj indirimi süresinin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Araç sahipleri dikkat! Yüzde 50’ye kadar indirim geliyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Elektrikli araçlar için Resmi Gazete’de bugün yeni bir karara yer verilirken, trafik sigortası yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte elektrikli araçlara prim indirimi imkanı getirildi. Hasarsızlık ve hasar yüzünden prim artırım oranları da değişti. Hasarsızlık indiriminin yüzde 50'ye kadar ya

Resmi Gazete'de yayımlandı! Herkesi yakından ilgilendiriyor

Resmi Gazete'de çok kritik kararlar yayımlandı. Bu kararlar arasında asgari ücret, devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlar, TL mevduatına sağlanan stopaj desteği, CMK ücretleri, Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesine ilişkin tebliğde değişiklik yapıl

Fiat Panda'ya tam 30 bin TL'lik son dakika indirimi geldi! Sakın kaçırmayın! Fiat Panda 23 Ekim 2022 fiyat listesi!

Fiat Panda'nın merakla beklenen Ekim ayı fiyatları belli oldu. Fiat'ın resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, Fiat Panda'ya tam 30 bin TL'lik son dakika indirimi geldi. Peki Fiat Panda fiyatları ne kadar? İşte Fiat Panda 23 Ekim 2022 fiyat listesi....

ÖTV indirimi gelecek mi?

Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV indirimi düzenlemesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, motorlu araçlardaki özel tüketim vergisi ve matrahlarının alt ve üst sınırını üç katına kadar artırabileceği veya sıfıra indirebileceği duyurulmuştu.

Resmi Gazetede yayımlandı! Altından TL’ye çevrilen mevduatta stopaj kararı!

Altın mevduattan TL'ye çevrilen mevduatta stopaj oranı sıfır olarak uygulanması, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kur korumalı mevduat ve sıfır stopaj kararı Resmi Gazete’de!

Kur korumalı TL mevduat ve dövizden TL hesaba dönüşen mevduatın tümünde stopajın 0 olmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Türk lirası mevduata stopaj indiriminde süre tekrar uzatıldı.

Bankada parası olanlar dikkat! Bu haber size!

2020 yılının Ekim ayında mevduat faizinde stopaj indirimi getirilerek Türk Lirası'nın çekiciliğini artırmaya yönelik adımlar atıldı.

Sektörden kira ödemelerindeki stopaj indirimi değerlendirmesi!

İş dünyası, Kovid-19 salgınından etkilenen ekonomiye destek için başlatılan ve 31 Mayıs itibariyle sona eren vergi indirimlerinin 2021'in sonuna kadar uzatılmasını talep ediyor.

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

stopaj indirimi resmi gazete Haberi

stopaj indirimi resmi gazete

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları düşürüldü.  Bu sayede mevduat hesaplarına ödenecek faiz oranları yükselmiş oldu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bankalarda mevduat hesabı bulunanlar 31/03/2021 tarihine kadar daha yüksek faiz alma imkanına sahip oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranlarında indirime gidildi.

Buna göre Mevduat faizlerinden;

Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplarda yüzde 15 olan oran yüzde 5’e,
1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 12 olan oran yüzde 3’e,
1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 10 olan stopaj oranı yüzde 0’a çekilirken,
Enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 0 stopaj uygulaması aynı...