18 / 05 / 2024

stopaj indirimi süresi

stopaj indirimi süresi

Mevduat hesabı faizleri ile kar paylarından yapılan stopaj indirimi için süre 31 Mayıs'a kadar uzatıldı. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Türk lirası mevduatları ve katılım hesaplarında stopaj indirimi süresinin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Türk lirası mevduata stopaj indiriminde süre tekrar uzatıldı.

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

Kira sertifikalarında stopaj indirimi uzatıldı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, bugün sona erecek olan stopaj indiriminin süresi 31 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Bankada parası olanlara sevindirici haber! Stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı mevduat hesaplarına uygulanan stopaj indiriminin süresine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Stopajlarda 10 puanlık indirim sağlandı ve böylece mevduattan alınacak faiz daha da artmış oldu.

Gayrimenkul kiralarında stopaj indiriminin süresi uzatıldı!

Önceki gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından konuşan Recep Tayyip Erdoğan yıl sonuna kadar uygulanan yüzde 10 stopaj oranı uygulamasının 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılacağını açıkladı.

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

Vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor!

Vergi borcu yapılandırmaları için 30 Kasım 2014 tarihinde alınan karar ile başvuru süresi uzatıldı. Bakanlık Kararı gereğince 31 Aralık'a kadar vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor..

Vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Torba Yasa ile yapılandırma için başvurular 1 Aralık 2014 tarihinde son bulacaktı. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile yapılandırma başvuru süresi uzatıldı. Peki, vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. 2014 yılına ait verginin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

1319 sayılı kanun gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

6552 sayılı Torba Yasası ile tanınan yapılandırma başvuruları 1 Aralık'ta sona erecekti. Ancak, 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı...

Çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı!

Çevre temizlik vergisi, Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Başvurular, 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı...

stopaj indirimi süresi Haberi

stopaj indirimi süresi

Mevduat stopaj oranları ile ilgili Eylül 2020 tarihinde 3 aylığına getirilen ve Aralık ayında da 3 aylık uzatma yapılan mevduattaki stopaj kesintileri uygulamasının 31 Mayıs tarihine kadar uzatıldığına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, bugün sona ermesi öngörülen stopaj indiriminin süresi 31 Mayıs'a uzatıldı.

Ekim ayında altı aylık süre için alınan karar ile, TL mevduatlarda vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 15 olan oran yüzde 5'e, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 12 olan oran yüzde 3'e indirilirken, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 10 olan stopaj oranı sıfırlanmıştı.

Karar kapsamında, stopaj indirimi; 1 Nisan'dan itibaren açılan veya vadesi yenilenen hesaplar, bu...