15 / 05 / 2024

Stratejik Mekânsal Planlama

Stratejik Mekânsal Planlama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye'nin makro ölçekli imar planını yeniden yapıyor...

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dar gelirli vatandaşlara devlet destekli konut müjdesi!

Türkiye Mekânsal Strateji Planı için son çalışmalar yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan planda konut projeleri için de düzenleme yapılacak.

Atölye'ye Dünya Mimarlık Topluluğu'ndan çifte ödül!

Atölye’nin Özel Sezin Okulu’nun anaokulu ve ilkokul bölümleri için hayata geçirdiği mekânsal tasarım ve kültürel değişim projesi, çifte ödül aldı.

Coğrafya şirketlerin kaderidir!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Mekânsal zekâ şirketi Geoinsight’ın kurucusu Çiğdem Aksoy ile coğrafi bazlı veri analitiğini masaya yatırdı...

Ordu'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Sağlıksız kent dokularının iyileştirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekânsal, toplumsal koşulları dikkate alarak projelendirilen kentsel dönüşümün Ordu’da da başlatılması için düğmeye basıldı.

Kavacık OSB projesinin imar planı askıda!

Kavacık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesinin imar planı onayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü ise ilginç bir karar verdi.

Yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na "Mekânsal Strateji Planı” tanımı eklendi. Peki, yeni mekansal strateji planı nedir?

Mekansal planlama kademeleri nelerdir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na “Mekânsal planlama kademeleri" eklendi. Peki, mekansal planlama kademeleri nelerdir?

Häfele Concept Project ile geleceğin trendleri Yapı Fuarı’nda sergilendi!

Häfele, müteahhit, mimar ve proje üreticilerine, konsept aşamasından mekânsal organizasyonlara kadar bütünsel bir çözüm sunan Häfele Concept Project’i TÜYAP’ta gerçekleşen Yapı Fuarı’nda profesyonellerle buluşturdu.

Häfele Concept Project markasının lansmanı yapıldı!

Gayrimenkul sektörüne yenilikçi bir bakış açısıyla geliştirdiği Häfele Concept Project ile müteahhit, mimar ve proje üreticilerine konsept aşamasından mekânsal organizasyonlara kadar bütünsel bir çözüm sunan Häfele Türkiye; bu yeni projenin lansmanını Yapı Fuarı’nda yapacak.

Kış duvarları Artstone koleksiyonundan iç mekanlara girdi!

Artstone duvar ve tavan koleksiyonları kışın mekânsal karakteristiğini belirliyor ve konutlarda, otellerde ve restoranlarda sıcaklık ve samimiyet sunuyor.

Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Konferansı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından “Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi Arama Konferansı” düzenlendi.

Bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

‘Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne göre bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

Stratejik Mekânsal Planlama Haberi

Stratejik Mekânsal Planlama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin yeni cazibe merkezlerini planlamak için düğmeye bastı. Makro ölçekte yapılacak planlama ile yeni şehirler, limanlar ve cazibe merkezleri kurulacak, Türkiye'nin coğrafi bilgileri, kıyı yapıları, nüfus dağılımı, sanayi ve ticari yatırımları, tarım arazileri başta olmak üzere tüm yer üstü zenginlikleri bir sistem üzerinde toplanacak. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, yeni planın nüfusun doğru dağılımından, yeni yolların nereye yapılmasına kadar çok geniş yelpazede devlet için stratejik bir temel kaynak olacağını ifade etti.


Kahraman, stratejik mekânsal planlama ile alternatif şehirler kurulacağını belirterek, “Ayrıca Türkiye'nin gelişimine paralel olarak ortaya çıkacak kara ve tren yollarının hangi güzergâhlardan geçmesi gerektiği belirlenecek. Planlamanın bir önemli özelliği de Türkiye'nin yeniden ele alınacak kıyı imarı ile bazı sahil şehirlerine...