06 / 05 / 2024

su kalitesi izleme

su kalitesi izleme

Hava, su ve baca kalitesi izlemede yeni dönem başlıyor. 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yaklaşık beş milyon TL yatırımla Çevre Referans Laboratuvarı en son teknoloji ile donatıldı.

Hava Kalitesi İzleme İstasyonları'nın sayısı 330'a çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2016'da 249 olan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu sayısının, 2017 sonuna kadar 330'a çıkarılması hedefleniyor.

Teksan Jeneratör'ün uzaktan izleme sistemi servis maliyetlerini düşürüyor!

Enerji sektöründe kesintisiz güç çözümleri ile hizmet veren Teksan Jeneratör, ürün kalitesi ile olduğu kadar satış sonrası servis hizmetleri ile de fark yaratıyor. Teksan Jeneratör’ün mesafeleri ortadan kaldıran uzaktan izleme sistemi servis maliyetlerini de düşürüyor.

CHP'den İstanbul için Kent Suçları İzleme Kurulu!

CHP İstanbul İl Başkanlığı, kentteki imar planları ve projelerini mercek altına alarak, kente karşı işlenen suçları izleme kararı aldı. Bu doğrultuda İstanbul İl Başkanı'nın başkanlığında Kent Suçları İzleme Kurulu kuruldu.

Hava, su ve baca kalitesi izlemede yeni dönem!

Hava, su ve baca kalitesi izlemede yeni dönem başlıyor. 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yaklaşık beş milyon TL yatırımla Çevre Referans Laboratuvarı en son teknoloji ile donatıldı.

Turgut Özal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne doçent alacak!

Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne hidrolik ve su kalitesi modelleme alanında doktora yapmış olmak, doçentlik unvanını hidrolik alanında almış olmak şartıyla 1 doçent alınacak.

Büyük Kanal Projesi ile Körfez suları temizlendi!

Körfez’deki iyileşme balığa da yaradı İzmir Körfezi’ndeki su kalitesi, balıkları da olumlu şekilde etkiledi. Körfez’deki canlı çeşitliliği ve balık türleri artarken, balıklardaki ağır metal oranları da düştü.

Rahmi Pekar: Öncelikli hedefimiz susuz köyleri suya kavuşturmak!

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Rahmi Pekar, önümüzdeki 5 yılda öncelikli hedeflerinin suyu olmayan köye suyu götürmek, su kalitesi bozuk olan yerlerin su kalitesini düzeltmek olduğunu söyledi.

Temiz plaj bir 'tık'la öğrenilebilecek!

Sağlık Bakanlığının tatil mevsimi nedeniyle oluşturduğu takip sistemi ile deniz ve göl kıyısındaki plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özellikleri internetten öğrenilebilecek.

Temiz plajlar artık internetten öğrenilebilecek!

Sağlık Bakanlığının tatil mevsimi nedeniyle oluşturduğu takip sistemi ile deniz ve göl kıyısındaki plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özellikleri internetten öğrenilebilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2013 yılı hava kalitesi verilerini açıkladı!

2013 Yılı PM10 ortalamalarının en yüksek bulunduğu hava kalitesi izleme istasyonları sırasıyla Ankara (Sıhhıye), Batman, Afyon, Siirt, Bolu, Kahramanmaraş, Manisa, Sakarya, Ankara ve Denizli olarak belirlendi...

AB ilerleme raporunda Türkiye’nin Çevre politikalarına övgü!

AB ilerleme raporunda Türkiye’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütmüş olduğu su kalitesi, gürültü kirliliği ile mücadele, atık yönetimi ve hava kalitesi çalışmalarından övgüyle bahsedildi...

Türkiye'nin hava kalitesi 2023'e kadar AB'yi yakalayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hava kalitesi ölçüm ve izleme istasyonu sayısının iki katına çıkarılacağını ve 2023te hava kalitesinin AB standartlarında olacağını kaydetti

Soyak, sosyal sorumluluk ile 1.950 ton su tasarrufu sağladı!

Eğitim, spor, çevre ve kültürel değerlerin korunması konularına odaklanan Soyak Holding, 'Geleceğe Bir Damla Sakla' projesiyle 102 bin kişiye ulaştı 1950 ton su tasarrufu sağladı. Proje yurtiçi ve yurtdışında da ödüller kazandı

su kalitesi izleme Haberi

su kalitesi izleme

Beş milyon TL’lik yatırımla Çevre Referans Laboratuvarı en son teknoloji ile donatıldı. 

2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yaklaşık beş milyon TL yatırımla Çevre Referans Laboratuvarı en son teknoloji ile donatıldı. Çevre analizlerinde daha önce TÜBİTAK-MAM dışında hiçbir laboratuvarda yapılamayan PCDD/PCDF analiz laboratuvarı kuruldu.


-Kurulan PCDD/PCDF analiz laboratuvarı dünyanın en iyi beş laboratuvarından biri oldu-

PCDD/PCDF ( Dioksin/Furan) analiz laboratuvarı Ülkemizin en iyisi, dünyanın ise en iyi 5 laboratuvarından bir tanesi oldu.

Yeni kurulan PCDD/PCDF analiz laboratuvarında, diğer laboratuvarlarda 1 haftada yapılabilen analizler 1 günde yapılabiliyor.


- PCDD/PCDF analiz laboratuvarı ekonomiye yıllık 2 milyon TL’lik katkı sağlayacak-

PCDD/PCDF analiz laboratuvarı kurularak daha önce yurtdışına analiz için gönderilen yıllık yaklaşık 500 numunenin ülkemizde analiz edilmesi sağlanacak. Analiz bedeli olarak yıllık iki milyon TL’nin yurtdışına gitmesi...