15 / 05 / 2024

su sorunu istanbul

su sorunu istanbul

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul, İzmir gibi kentlerin içme suyu sıkıntısı bulunmadığını belirterek, "Türkiye'de sıkıntı olabilecek bütün şehirlerin 2040-2050 yılına kadar su meselesini kökünden çözdük." dedi...

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a deprem bakanlığı önerisi: En önemli beka sorunu İstanbul depremi! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a deprem üzerine, ismi doğrudan deprem bakanlığı şeklinde olmasa da doğal afetlerle mücadele ve depreme hazırlık üzerine bir bakanlık kurulmasını önerdiğini belirtti. İşte Özel'in o açıklaması...

Damacana su fiyatı İstanbul'da 100 liraya kadar yaklaştı

İstanbul’da 19 litre damacana su fiyatı 100 Türk Lirası'nı bulduğu kaydedildi. Üreticiler maliyetten şikâyet ediyor. Tüketici dernekleri, "En temel ihtiyacımız maalesef lüks oldu. Ya temiz içme suyu sağlansın ya da tarife getirilsin" dedi.

Kırmızı alarm! Son 9 senenin en düşük su oranı: İstanbul'da barajların doluluğu yüzde 40,33'e düştü...

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk, 7 gün içinde yüzde 1,7 düşerek yüzde 40,33 olarak ölçüldü. Peki, hangi barajda ne kadar su kaldı? İşte detaylar...

İstanbul'da ne kadar su var? İstanbul'da su barajları ne durumda? İstanbul'da su doluluk oranı ne kadar?

İstanbullular bu sene istedikleri gibi bir kış yaşamadılar. Kar yağışına hasret kalan İstanbullular, barajların doluluk oranını merak ediyor. İşte bu konuda merak edilen detaylar!

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Donat Turizm İşletme Taşımacılık Ve Otomotiv Tic.Ltd.Şti Ayasofya Donat Apart Ve Suıtes İstanbul Şubesi açıldı!

Donat Turizm İşletme Taşımacılık Ve Otomotiv Tic.Ltd.Şti Ayasofya Donat Apart Ve Suıtes İstanbul Şubesi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Yüksekova'nın su sorunu çözülüyor!

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, Yüksekova'nın yeniden bir yapılanma ve değişim sürecine girdiğini söyledi.

Antalya Akseki'nin 35 yıllık su sorunu çözüldü!

Akseki Susuz Şahap Mahalle Muhtarı Kemal Ulaş, 100 yıllık su sorunlarını tarihe gömen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ederek, teşekkür plaketi verdi. Türel, Susuz Şahap’ın adının artık Sulu Şahap olması gerektiğini söyledi.

Konya'nın 3 mahallesinin su sorunu çözüldü!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Selçuklu Aşağıpınarbaşı, Yunak Saray ve Sarayönü Boyalı mahallelerinin su sorununu gidermek üzere başlattığı sağlıklı içme ve kullanma su temini çalışmasını tamamladı.

Şanlıurfa Siverek'in içme suyu sorunu çözüldü!

Siverek'in Gögercin kırsal mahallesi sakinlerinin 80 yıllık su sorunu tarih oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin fizibilite çalışmaları başlattığı kırsal mahallede vatandaşlar nihayet içme suyuna kavuştu.

Gülenyaka'nın su sorunu çözülüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir Gülenyaka Mahallesi’ne yeterli su temin etmek için mahallede yürüttüğü sondaj çalışmasını tamamlayarak, su numune alımını gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir, 3 mahallenin su özlemini giderdi!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıksız ve yetersiz su sorunu yaşayan Hüyük Çukurkent, Beyşehir Yunuslar ve Yenidoğan mahallelerinde gerçekleştirdiği çalışmayla sağlıklı su özlemini giderdi.

Hatay Yoğunoluk'un su sorunu çözülüyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Samandağ ilçesine daha temiz ve kesintisiz içmesuyunun sağlanması adına çalışmaların sürdürdüğünü bildirdi.

su sorunu istanbul Haberi

su sorunu istanbul

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul, İzmir gibi kentlerin içme suyu sıkıntısı bulunmadığını belirterek, "Türkiye'de sıkıntı olabilecek bütün şehirlerin 2040-2050 yılına kadar su meselesini kökünden çözdük." 


Yerel seçimin 1 Haziran'da tekrarlanacağı Aydın'ın Buharkent ilçesine gelerek muhtarlarla toplantı yapan Eroğlu, İstanbul'un susuz kalmasının söz konusu olmayacağını ifade etti. İstanbul'u susuz bırakmayacaklarını, hafta sonundan itibaren bölgenin yeniden yağışlı havanın etkisine gireceğini anlatan Eroğlu, şu ana kadar hiç bir şehri susuz bırakmadıklarını dile getirdi.


76 dev içme suyu barajı yaptıklarını ve büyük düşünerek alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını vurgulayan Eroğlu, İstanbul'da çok iyi çalışan entegre sistem bulunduğunu, barajlardaki suyun dışında Melen ve Yeşilçay gibi nehirlerden de su temin ettiklerini hatırlattı.


Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: 


"İstanbul'da muhteşem bir entegre sistem var. İstanbul'da barajlardaki suya bakılıyor....