06 / 05 / 2024

Su temiz projesi

Su temiz projesi

Yükseköğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu ( YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi'nde sona gelindiğini belirterek, KKTC'deki su sorununun artık tarih olacağını söyledi.

Kanal İstanbul'da çalışmalar hızlanacak!

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bu projeyi ideolojik ve siyasi boş tartışmaların dışında ülkenin, İstanbul'un güvenliği ve artan ticari ihtiyaçları karşılamak için bir su yolu projesi olarak görmek gerekir"

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün detayları belli oldu!

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne kazar uzayacak şekilde dizayn edilen su yolu projesi Kanal İstanbul'un güzergahında yapılacak ilk köprüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Dubai Su Kanalı projesi 735 milyon dolara mal oldu!

Türkiye'nin gündeminde Kanal İstanbul projesi tartışılırken, Dubai 2013’te yapımına başlanan Dubai Su Kanalı'nı 2016 yılında hizmete açtı...

Mimarlar Odası 'Kanal İstabul' için toplandı!

Mimarlar Odası, Kanal İstanbul su yolu projesi ÇED raporu ile ilgili toplantı düzenledi. Mücella Yapıcı, toplantıda ÇED raporuyla ilgili sunum yaptı.

TOKİ Afyonkarahisar Dinar Suçıkan başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Afyonkarahisar Dinar Suçıkan projesi için başvuru dönemi başladı.

Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma kararı!

Küçük Su İşleri Projesi Kapsamındaki Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

Uşak'ta acele kamulaştırma kararı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ''Küçük Su İşleri Projesi kapsamındaki Uşak Merkez Uzundere Göleti işinin yapımı amacıyla acele kamulaştırılmasına karar verdi.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

Ordu'daki Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için Gülyalı ilçe merkezinde başlatmış olduğu Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’ni bitirerek hizmete açtı.

Düzce Melen Su Park'a ödül!

Düzce Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Melen Su Park Projesi Uluslar arası ATRAKS 2016 Fuarı kapsamında ödüle layık görüldü.

Kocaeli-Karamürsel İnebeyli Göleti için acele kamulaştırma!

Küçük Su İşleri Projesi Kapsamındaki Kocaeli-Karamürsel İnebeyli Göletinin Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Su temiz projesi Haberi

Su temiz projesi

Lefkoşa Yakın Doğu Üniversitesi'nde, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin (TDMMB) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Su Temin Projesi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, projede sona gelindiğini, bu durumun ise herkes gibi kendisini de heyecanlandırdığını belirterek, 40 yılı aşkın süredir yaşanan KKTC'deki su sorununun artık tarih olacağını dile getirdi. 


Projenin son aşaması olan 80 kilometrelik deniz geçişi kısmında montajın tamamlanması için 10 kilometreden daha az bir boru döşeme işlemi kaldığını ifade eden Gökçekuş, “Artık an meselesi, kısa süre içinde rüya gerçekleşiyor” dedi.


Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin organizasyonuyla, Ercan Havalimanı'ndan havalanan helikopterle projeye ait kara ve deniz yapılarını inceleme olanağı bulduklarını, son gelişmelerin yerinde incelendiğini söyleyen Gökçekuş, üç buçuk yıldan uzun bir süre ülkenin...