02 / 05 / 2024

su üzerindeki şehirler

su üzerindeki şehirler

Nijerya'nın 18 milyon nüfusluk Lagos kentinin kıyısında yüzen şehir kuruldu. Yaşayacak alan bulamayan insanlar suyun üzerine şehir inşa etti...

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Devlet Su İşleri açıkladı! İlkokul, ortaokul, lise mezunu personel alımı yapılacak...

Devlet Su İşleri (DSİ) farklı şehirler üzerinden personel alımı yapacağını açıkladı. Yapılan açıklama kapsamında, DSİ ilkokul, ortaokul ve lise mezunları arasından personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS’siz personel alımı yapılacak, işte detaylar...

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni bugün!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinin açılışı yapılıyor. “KKTC Su Temin Projesi” ile Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’ndan alınan su, Akdeniz’e döşenen boru hattıyla Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı’na aktarılacak.

Torbalı'nın 24 yıllık su sorunu altyapı çalışmalarıyla çözüldü!

Torbalı-Bayındır karayolu üzerindeki Taşkesik mahallesinde 24 yıldır meydana gelen su baskınları, altyapı çalışmalarıyla giderildi. Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sel baskınlarının yaşandığı alana 600 mm çapında su boruları döşedi.

1979 yılında Küçükçekmece'nin su ihtiyacı Şamlar Bendi'nden karşılacakmış!

1979 yılında 200 bin nüfuslu Küçükçekmece'nin su ihtiyacı Şamlar Deresi üzerindeki Şamlar Bendi'nden karşılanacakmış. Sultan İkinci Mahmut tarafından yaptırılan dokuz kilometre uzunluğundaki Bent, 2 milyon ton su rezervine sahipmiş.

NEC, damar izi okuyucusu sistemi ile suçların önüne geçiyor!

Güvenli şehirler için sürdürülebilir çözümler sunan NEC, güvenlik ürünlerine bir yenisini daha ekleyerek dünyada bir ilki gerçekleştirdi. NEC, damar izi okuyucusu sistemi ile suçların önüne geçiyor.

Brett Lovegrove'den daha güvenli şehirler için çözüm önerileri!

CSARN CEO’su Brett Lovegrove, NEC ve IFSEC işbirliğiyle gerçekleştirilecek “Daha Güvenli Şehirler için Güvenlik Çözümleri” seminerinde güvenlik sektörünün yerli ve yabancı temsilcileriyle bir araya gelecek.

İstanbul ve diğer şehirler için “obruk” tehlikesi var!

Kuraklık barajlarımızda suyu buharlaştırdı, şehirler ırmaklardan ve çaylarda son kalan suyu içme suyu olarak çekiyor. Susuzluk artık bir gerçek, su borularından yosun kokusu geliyor, tuz kurudu ve kokuyor...

Bayburt Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Kaleardı mahallesi İspir yolu üzerindeki Boğazlar Mevkii'nde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek atık su arıtma tesisi yanında kanalizasyon, içme suyu gibi altyapı çalışmalarını da yapacaklarını belirtti.

Çin'de yüzen şehir inşa edilecek!

Artan nüfusuyla baş etmekte zorlanan Çin, tam 5 metrekarelik yeni yol ve yerleşim yeri inşa etmeye hazırlanıyor. Ancak bu da yeterli değil. Bir sonraki proje ise su üzerinde şehirler inşa etmek olabilir.

Bina vergisi nereye ödenir?

Bina vergisi; Türkiye sınırları içinde bulunan; yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsini kapsıyor. Peki bina vergisi nereye ödenir?

Bina vergisi 2013!

Yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsi, bina vergisi 2013 kapsamına giriyor. Bina vergisi ile ilgili esaslar bina vergisi kanununda yer alıyor...

Sivas Suşehri'nde icradan satılık 6 milyon 437 bin TL'ye fabrika!

Sivas Suşehri İcra Dairesi, 6 milyon 437 bin 678 TL'ye kuru tarım arazi üzerindeki fabrikayı satışa çıkarıyor...

su üzerindeki şehirler Haberi

su üzerindeki şehirler

Afika'da yer alan bazı kentler hızlı büyümesiyle dikkatleri çekiyor. Öyle ki bazı kentlerde yeni inşa edecek alan kalmıyor bile. dw.com'da yer alan habere göre; Nijerya'nın 18 milyonluk Lagos kenti de onlardan biri. 

Nijerya Lagos'ta insanlar artık suyun üzerine ev inşa etmeye başladı. Yeni alan inşa eden inların bu çalışmasıyla dünyanın en büyük yüzen gecekondusu ortaya çıktı.


Lagos kentti kıyısından kalan bu şehirler suyun üzerinde yer alıyor. Çocuklar okullarına teknelerle gidiyor. Okulun bile yer aldığı bu yüzen şehirlerde bazen okulları su basabiliyor. Çocuklar için oyun alanının sınırlı olduğu bu şehirde, çocukların tek hayali ana karada ev sahibi...