18 / 05 / 2024

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği metni

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği metni

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği 12 Mayıs 2015 tarihinde 29353 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, DSİ’nin, yatırımcının, proje müellifinin, yüklenicinin, yetkili denetim firmasının görev ve sorumluluklarını düzenliyor...

Ev alacaklar veya binasını yenileyecekler dikkat! Uzman isim uyardı! Yapıların nasıl inşa edildiğine bakın!

İnşaat Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Köylüoğlu, yapıların inşaatlarının, birbirinden bağımsız tasarım, müteahhitlik ve denetim firmaları eliyle yürütülmesi gerektiğini belirterek ev alacakları ve binasını yenileyecekleri uyardı. 

GSM şirketleri için çok konuşulacak kararname yayımlandı: Borcu silen vergiyi az ödeyecek!

Elektronik haberleşme ve su yapıları denetim hizmetleri ile ilgili tedbirleri içeren 140 sayılı OHAL Kararnamesi yayımlandı. Kararname kapsamında, GSM şirketleri, depremzedelerin borçlarını silmeleri ve OHAL süresince oluşan borçlardan feragat etmeleri durumunda, bu tutarları vergiden düşebilecek.

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

İSKİ su borçlarını yapılandırıyor!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni çıkan kanun kapsamında vatandaşların su borçlarını yeniden yapılandırmaya başladı.

Ankara’da suçluların barındığı metruk yapılar yıkıldı!

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile Ankara'da suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk yapıların yıkılması için harekete geçirildi. 

Datça'da kaçak yapılar sele neden oldu!

Muğla'nın Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Palamutbükü mevkisinde 1 hafta önce oluşan ev ve iş yerlerinde su baskınları sorunun kaçak yapılar olduğunu belirtti.

Bodrum'daki kaçak yapılar için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu! 

Muğla Bodrum'da imara aykırı ve kaçak yapıldığı iddia edilen yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Söz konusu yapılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

Düzce'de yapıları yıkılan 47 kişiye acil yardım ödemesi yapıldı!

Düzce'de meydana gelen su baskını ve toprak kayması nedeniyle yapıları yıkılan ve ağır hasar gören 47 kişiye acil yardım ödemesi yapıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kamu Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu yapılarına ilişkin her türlü yapım işlerine ait denetim hizmetlerinin yürütülmesinde uygulanacak usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

İmar barışı yapıların yüzde 40’ını krediye uygun hale getirecek!

İmar barışı kanunu ile yaklaşık 13 milyon gayrimenkulün imar affından yararlanması bekleniyor.  Tapu kurucusu ve CEO'su Emre Erşahin, bu yapıların da yüzde 40'ının krediye uygun hale geleceğini söyledi.

Depreme dayanıklı güvenli yapılar için doğru su yalıtımı şart!

Baumit Ürün Müdürü Hasan Yeter, “Su hayatımız için bir vazgeçilmez olsa da kontrol edilemediği durumlarda yapılarımız için tehlikeli ve ölümcül olabilmektedir.” şeklinde konuştu.

Yöntem Yapı Denetim başta Eskişehir olmak üzere yapıları denetliyor!

Yurt geneline hizmet vermek üzere faaliyetlerine Eskişehir'de başlayan Yöntem Yapı Denetim, alanında deneyimli mimar ve mühendisler ile 14 yıldır konuttan fabrika binalarına ve AVM'lere kadar bitmiş tüm yapıların denetimini yapıyor.

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği 2015!

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği 12 Mayıs 2015 tarihinde 29353 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, DSİ’nin, yatırımcının, proje müellifinin, yüklenicinin, yetkili denetim firmasının görev ve sorumluluklarını düzenliyor...

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği metni Haberi

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği metni

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği 2015!

Su yapıları denetim hizmetleri yönetmeliği 12 Mayıs 2015 tarihinde 29353 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik,  DSİ’nin, yatırımcının, proje müellifinin, yüklenicinin, yetkili denetim firmasının görev ve sorumluluklarını düzenliyor.


YÖNETMELİK


SU YAPILARI DENETİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ TAM METNİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin maksadı, 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Su Kullanım Hakkı Anlaşması çerçevesinde elektrik enerjisi üretmek maksadıyla yapılacak tesislerin su yapısıyla ilgili kısımları ile diğer su yapılarının; onaylı fizibiliteye uygun kati, uygulama ve iş sonu projelerinin kontrol ve onayı ile yapımındaki inceleme ve denetimi, denetime ilişkin müşavirlik hizmeti satın alınması, denetim işleriyle ilgili masrafların tahsili, DSİ tarafından yetkilendirilecek şirketlerin ve denetim yapacak personelin nitelikleri, denetleme usulleri, DSİ’nin, yatırımcının,...