30 / 04 / 2024

sualtı şehri

sualtı şehri

Japonya’da 5 bin kişinin yaşayabileceği ve deniz kaynaklarından enerji üretecek bir sualtı şehri planlandı. Şimizu şirketi sözcüsü Hideo Imamura, basına yaptığı açıklamada, “Bu bir rüya değil, gerçek bir hedeftir.” dedi.

Sivas Suşehri'nde yollar asfaltlanıyor!

Suşehri Belediyesi, altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, bazı mahallelerde asfaltlama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Sivas Suşehri'ne yeni okul inşa edilecek!

Sivas Suşehri'nde yeni okul inşa edilmesi için zemin etüt çalışmaları başladı. Kaymakam Kadir Perçi, yeni okulun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olacağını ifade etti.

Sivas Suşehri'nde 30 adet afet konutu yapılıyor!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde evi heyelan riskiyle karşı karşıya olan vatandaşlar için 30 afet konutu yapılıyor. Perçi ve Ekinci, inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Sivas Suşehri'nde afet konutları inşa ediliyor!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde evinde heyelan riski olan vatandaşlar için 30 afet konutu yapılıyor. Kaymakam Kadir Perçi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, yapımına başlanan afet konutlarında incelemelerde bulundu.

Bitlis Eski Ahlat şehri kazıları başladı!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, eski Ahlat şehri kazıları başladı. Ahlat Müze Müdürlüğü başkanlığında, Ulu Cami olarak nitelendirilen alanda kazı çalışmaları yürütülüyor.

Sivas Suşehri'ne 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacak!

Sivas'ın Suşehri ilçesine 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacağı bildirildi. 100 erkek ve 100 kız öğrencinin kalabileceği 200 yataklı binanın projesinin kabul edildiğini belirtti.

Antalya'da Sualtı Müzesi bu ay faaliyete başlayacak!

Antalya'da kurulan ve bu ay faaliyete başlaması beklenen Sualtı Müzesi merakla bekleniyor. Sualtı Müzesinin her yıl fazladan 500 bin turist çekmesi planlanıyor.

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

Doğu Karadeniz'e Arap şehri kurulacak!

Doğu Karadeniz'in merkezi Trabzon'a, Dubai merkezli Armada Grup tarafından Arap şehri kurulacak. Çalışmalar için şirket yetkilileri Trabzon'a gelip temaslarda bulunmaya başladı.

Trabzon'da mini Arap şehri kurulacak!

Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhammet Raıf Hakmi Trabzon'da bir Arap şehri kurmak istediklerini belirterek, hem potansiyeli hem kamu desteğini görmek için geldiklerini söyledi.

Antalya sualtı müzesi 500 bin turist getirecek!

Turizmin başkenti Antalya’da Deniz Ticaret Odası’nın kuracağı sualtı müzesi ile kente 500 bin yeni turist kazandırılması hedefleniyor. Müzede Posedion, Mevleviler gibi bir konular üzerine 110 heykel yer alacak.

Keten Grup, şehri dinle sloganıyla yeni kurumsal kimliğini belirledi!

İstanbul'da 38 yıldır inşaattan bina yönetimine, emlak yatırımından otopark hizmetlerine kadar hizmet veren Keten Grup, "şehri dinle" sloganıyla yeni kurumsal kimliğini belirledi.

İstanbul dünyanın en çok gelişen şehri oldu!

Gayrimenkul konusunda finansal ve profesyonel hizmetler sunan JLL tarafından gerçekleştirilen "The Business of Cities 2015" araştırmasına göre İstanbul, 2010 yılından bu yana kaydettiği performans ile dünyada en çok gelişen şehri oldu.

sualtı şehri Haberi

sualtı şehri

Japonya’da 5 bin kişinin yaşayabileceği ve deniz kaynaklarından enerji üretecek bir sualtı şehri planlandı.


Japon inşaat şirketi Şimizu, sualtı yaşam alanı kurma fikrinin sadece bir hayal olmadığını ve sadece 15 sene sonra 2030 yılında böyle bir şehri inşa etmeyi planladıklarını açıkladı. Şimizu şirketi sözcüsü Hideo Imamura, basına yaptığı açıklamada, “Bu bir rüya değil, gerçek bir hedeftir.” dedi.


Bu ilginç ve spiral şeklindeki yapı 3 ana bölümden oluşuyor. “Okyanus Spirali” ismi verilen sualtı şehrinde, çok az kısmı deniz yüzeyinin üzerinde görünecek 500 metrelik küre şeklinde birinci bölüm bulunuyor. Şirketten açıklanan plana göre orta kısımda 15 kilometre uzunluğunda spiral şeklinde iş ve yaşam alanları ile birlikte otel odalarının olacağı ikinci bölüm bulunuyor. Bu bölüm 5 bin kişinin yaşayabileceği kapasitede olacak. Sualtında 3 ile...