03 / 05 / 2024

Doğu Karadeniz'e Arap şehri kurulacak!

Doğu Karadeniz'e Arap şehri kurulacak!

Doğu Karadeniz'in merkezi Trabzon'a, Dubai merkezli Armada Grup tarafından Arap şehri kurulacak. Çalışmalar için şirket yetkilileri Trabzon'a gelip temaslarda bulunmaya başladı.



Trabzon'a uluslararası Arap şehri kurulması için çalışmalara başlandı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) davetlisi olarak Trabzon'a gelen Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhammet Raıf Hakmi ve Ceo Dr. Jamal Abdalla, Arap şehri kurma çalışmaları kapsamında görüşmelere başladı. Heyet, Vali Abdil Celil Öz'li. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ve DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırılırı makamında ziyaret etti. 


TURİZM TATİL KÖYÜ PROJESİ HEYETTE 

Dubai'nin önde gelen iş adamlarının olduğunu ifade eden DOKA Genel Sekreteri Kaldırım, projenin çok geniş kapsamlı tutulduğunu ifade etti. Kaldırım, "Uluslararası hizmet verecek olan Arap şehri içerisinde üniversite, hastane. 5 yıldızlı otel. konaklama merkezi ve alışveriş merkezi bulunacak. Proje tek başrna bir yaşam alanı sunuyor. Dubaili grup. burada yaşlı bakım merkezi ve turizm tatil köyü kurmayı da düşünüyor" dedi. 


TRABZON'U ÇOK BEĞENDİLER 

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu da, yatırımın büyük ölçekli olmasının bölge ekonomisine ciddi katma değer sağlayacağmı söyledi. Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhammet Raıf Hakmi ve Ceo Dr. Jamal Abdalla Trabzon'u beğendiklerini ve yatırım yapmayı arzu ettiklerini belirtti. Düşündükleri projeyi resmi makamlarla görüştüklerini kaydeden Hakmi. 

kentte kendilerine gösterilen ilgiye de teşekkür etti. Dubai'nin önde gelen firmalarından olan Armada Holding özellikle sağlık, turizm ve inşaat alanında çalışmalarda bulunuyor. Saha ziyaretlerinin ardından Dubaili iş adamlarına TTSO'da Hacısalihoğlu ve Kaldırım tarafından projeler üzerinde bilgi verildi. Ardından Trabzon'a özgün el sanatı ürünleri ve plaket takdim edildi. 


7 taksi hattının satışı yapıldı 

Gümüşhane Belediyesi'nce 7 taksi hattının satışı gerçekleştirildi. Belediye Başkam Ercan Çimen başkanlığında. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen ihaleye, Başkan Yardımcısı Kubilay Bozalan, birim müdürleri ve ihale için teklif veren iş adamları katıldı. Çimen, ihaleye çıktıkları 8 taksi hattından 7'sinin ihalesinin tamamlandığını söyledi. Amaçlarının şehirde ticari hareketi artmııak olduğunu belirten Çimen, "Ticaretin artması herkesin yararına olacaktır. Şeffaf bir yönetim anlayışına sahibiz, onun için de ince eleyip sık dokuyoruz. Yeni taksi hatlarının hayırlı olmasını diliyorum. İhaleye katılanlara da teşekkül' ediyorum" dedi. 


Karadeniz'de ilk haber


Geri Dön