07 / 05 / 2024

şubat 2021 konut satışları

şubat 2021 konut satışları

Şubat 2021'de Türkiye genelinde 81 bin 222 konut satışı gerçekleşti. Şubat'ta yapılan konut satışı sayısı 2021 Ocak ayına göre; yüzde 15,06 artarken 2020 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 31.6 azaldı.

2021 Şubat'ta 81 bin 222 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,6 azalarak 81 bin 222 oldu.

Şubat'ta 2 bin 964 adet satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Şubat ayında yabancıya 2 bin 964 konut satıldı.

Ünlü Ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Çok ciddi bir reel düşüş var!

Merkez Bankası merakla beklenen Şubat 2024 konut fiyat endeksini yayımladı. Ekonomist Barış Soydan KFE ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda İstanbul'da konut fiyatlarının artış oranı yüzde 45.6'ya gerilediğini belirterek, "Yıllık enflasyon İTO'ya göre yüzde 78 olduğuna göre çok ciddi bir reel düşüş

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

1 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar? En ucuz konut kredisi bankada? İşte o tablo!

Yükselen fiyatlar karşısında ev alacaklar, uygun faizli konut kredilerini araştırıyor. Peki 1 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar? En ucuz konut kredisi bankada? İşte banka banka Şubat 2024 konut kredisi faizleri...

Kahramanmaraş Onikişubat'ta konut imarlı 2 arsa satılıyor! 

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, Kavlaklı Mahallesi'nde yer alan 2 adet konut imarlı arsayı satıyor. Peki söz konusu arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

ABD'de konut başlangıçları 17 ayın en düşük seviyesini gördü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Temmuz ayında yüzde 9,6 geriledi ve 1 milyon 446 bin oldu. Bu rakamlar, Şubat 2021'den bu güne kaydedilen en düşük seviye oldu.

Konutta üretim yavaşladı mı? Sektörü neler bekliyor? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Şubat Ayı Konut Fiyat Endeksi'ne göre konut fiyatları geçtiğimiz senenin Şubat'ına göre yüzde 96.4 yükseldi. Peki konutta üretim azaldı mı? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışları 2022'de katlanacak!

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Aralık 2021 konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Yaşanan fiyat artışlarına değinen Vedat Arslan, yabancı satışının bu sene katlanacağını belirtti.

Konut sektörü 2022'de hareketlenecek! 

TÜİK Aralık 2021 konut satış istatistiklerinden yola çıkan inşaat sektörü temsilcileri, yabancıya konut satışlarındaki yükselişten memnun olduklarını dile getirdi. 2021'de döviz kurundaki dalgalanmalara rağmen yereli ve yabancıya yapılan satış rakamları sektördekileri sevindirdi.

Konut kredisi faiz indirimi satışları uçurdu!

TÜİK Kasım 2021 konut satış istatistiklerinden yola çıkan inşaat sektörü temsilcileri, yabancıya konut satışlarındaki artışa dikkat çekti. Kredi faizlerindeki indirimin satışlara yansıdığını belirten sektör temsilcileri, yabancıya satışların artış gösterdiğini ve sektörün toparlandığını belirtti.

Konut arzı 2022'de artacak!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Kasım 2021 konut satış istatistiklerini değerlendiren Era Real Estate Türkiye Ülke Başkanı Alphan Manas, “Geçen ay 30,5 olan toplam satışlar içinde birinci elin payı, bu ay 31,2. Bu da bize şunu gösteriyor: Konut arzı artacak, ama yavaş artacak” dedi.

İpotekli konut satışları Ekim 2021'de ne oldu?

TÜİK tarafından açıklanan Ekim 2021 konut satış istatistiklerine göre; konut satışları 147 bin 143 olarak gerçekleşti. Peki ipotekli satışlar ne oldu? İşte ayrıntılar...

Konut satışları ivme kazandı!

Era Real Estate Türkiye Ülke Müdürü Alphan Manas, TÜİK tarafından açıklanan Ekim 2021 konut satış istatistiklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Konut satışlarının yılbaşından beri toparlanmada olduğunu belirten Manas, yabancıya konut satışına dikkat çekti.

Yabancıya konut satışında yeni hedef 10 milyar dolar!

TÜİK’in açıkladığı Ekim 2021 konut satışı verilerine göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,1 arttı ve 5 bin 893 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

şubat 2021 konut satışları Haberi

şubat 2021 konut satışları

Türkiye'de Şubat ayına ilişkin konut satış rakamları açıklandı. Milliyet'te yer alan habere göre; ipotekli konut satışları olarak bilinen banka kredili satışlar geçen yılın aynı ayına göre yüzde 66.5 azalarak 14 bin 669’a düştü. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 18.1 olarak gerçekleşti. Diğer konut satışları ise Şubat'ta Türkiye’de bir önceki yıla göre yüzde 11.3 azalarak 66 bin 553 olarak kaydedildi. 

Kısıtlama kalkınca 

Türkiye’de ilk defa satılan konut sayısı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33.7 azalarak 24 bin 737 oldu. Bu dönemde ikinci el konut satışları ise yüzde 30.7 azalışla 56 bin 485 olarak gerçekleşti. 

Gayrimenkul geliştiriciler, konut alımının azalmasında özellikle bankaların ‘yüksek konut kredisi faiz oranları’nın etken olduğunu söylüyor. 

Konut kredisi faizinde yüzde...