18 / 05 / 2024

şubatta ödenen vergiler

şubatta ödenen vergiler

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi takvimi ile mükellefler hangi ayda hangi vergilerin beyannamelerini vermesi gerektiğini; ödemeleri ne zaman yapmaları gerektiğini görebiliyor. Peki, Şubat ayında hangi vergiler ödenecek?

5 yıl üst üste emlak vergisi ödeyenlere 10 bin TL iade yapılacak! İşte detaylar!

5 sene boyunca emlak vergisini sürekli olarak ödeyenlere 10 bin TL para iadesi yapılacağı duyuruldu. Belirli sebeplerle muafiyet hakkı tanınan ve bu hakları bilmeyen kişilere 5 senedir ödenen vergiler geri iade edilecek. 

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi!

Emlak vergisi her yıl düzenli olarak ödenen vergiler takviminde yer alıyor. Türkiye sınırları içerisinde bulunan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi...

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Dükkanlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

10 şehir hastanesi için ödenen kira bedelleri mecliste!

Hizmete giren on şehir hastanesi için ödenen toplam kira ve hizmet bedelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlığın ödenen kira bedelleri mecliste!

Bakanlığın kiralık hizmet binalarına ve ödenen kira bedelleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Merkez Bankası Türk Lirası zorunlu karşılıklara ödenen faizi indirecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası (TL) zorunlu karşılıklara ödenen faizi yüzde 13'ten yüzde 8'e indireceğini duyurdu.

Kiralık kamu binaları ve ödenen kira miktarı mecliste!

Kiralık kamu binaları ve ödenen kira miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ortak alan brüt metrekareye dahil edilmiyor!

Vergi mahkemesi verdiği yeni kararla birçok vatandaşı haklı bulundu. Brüt 200 metrekareyi aşmayan daireler için ortak alan da hesaplanıp ödenen vergiler geri alınabilecek.

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

İmar barışında ödenen harç bedelleri geri alınabilecek!

Türkiye'de 16 milyon ihtilaflı yapıyı ilgilendiren imar barışı uygulaması kapsamında müteahhitten kaynaklanan kaçak yapılar için ödenen harç bedelleri müteahhitlerden geri alınabilecek.

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Konut ve işyerleri ile diğer yapılar adına ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinde ödemeler Kasım sonuna kadar devam ediyor? Peki, çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Konutta fazladan ödenen noter gideri geri alınabilir!

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı İzzet Doğan, konutta KDV ve tapu harcı indirimi döneminde fazladan ödenen noter giderinin geri alınabileceğini söyledi.

Tek evi olanların ödeyeceği ve ödemeyeceği vergiler!

Kimi vergilerde tek mesken sahipleri için bazı muafiyetlikler sunuluyor. Peki, tek evi olanların ödeyeceği ve ödemeyeceği vergiler hangileri?

şubatta ödenen vergiler Haberi

şubatta ödenen vergiler

Şubat ayında hangi vergiler ödenecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi takvimi ile mükellefler hangi ayda hangi vergilerin beyannamelerini vermesi gerektiğini; hangi ayda ödeme yapmaları gerektiğini görebiliyor.


Şubat ayı vergi takvimine göre, 6552 Sayılı Kanunun 73. Maddesi Hükmü Uyarınca Ödenmesi Gereken 1. Taksit Ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, Şubat ayında başka hangi vergiler ödenecek?


2015 Şubat vergileri..

İlk Tarih Son Tarih Konu

01/01/2015 02/02/2015 2015 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi 1.Taksit Ödemesi

 

01/01/2015 02/02/2015 Yıllık Harçların Ödemesi

 

01/01/2015 02/02/2015 2014 Yılında Kullanılan Defterlerin 2015 yılında da Kullanılmak İstenmesi Halinde Yasal Defterlere İlişkin Ara Tasdik

 

01/01/2015 02/02/2015 Aralık 2014 Dönemine Ait Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Ba)

 

01/01/2015 02/02/2015