01 / 05 / 2024

şüf a davası

şüf a davası

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşe yazısında bir okuyucusunun şehir dışında hissesine düşen arsanın davası ile ilgili sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Versay Real Estate Gayrimenkul Yatırımları Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Versay Real Estate Gayrimenkul Yatırımları Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 150 bin TL sermaye bedeli ile Aouatıf Aıssaouı, Cumhur Alparslan ve Yasin Özgür Akkoç ortaklığında kuruldu.

Doların adil değeri belli oldu! IF açık açık rakam verdi! 

Uluslararası Finans Enstitüsü (IF), dolar/TL kuru için hesapladığı adil değeri açıkladı. 

Wılson Travel Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Wılson Travel Turizm Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Nedal Zıdan F.A. tarafından kuruldu.

Vestel KM 10701 G 10 Kg Kurutma Makinesi kaç lira? 18 Şubat 2023 fiyat listesi....

Özel karıştırıcı ve çift filtre tasarımı, aktif iyon teknolojisi, havalandırma programı ve 10 kilogram kurutma kapasitesiyle öne çıkan Vestel çamaşır kurutma makinesinin enerji sınıfı A++. Peki, Vestel kurutma makinesi fiyatları ne kadar, özellikleri ne? İşte detaylar...

İttifak Emlak Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İttifak Emlak Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Mesharı M M H A ve Naser L M F A. ortaklığında kuruldu.

Golden Group Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Golden Group Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile A. Rahman F.A.E., Mahrous N.A.E. ve Mous Z.E.M.M.E ortaklığında kuruldu.

Alwatanya Group İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alwatanya Group İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 10 milyon TL sermaye bedeli ile Rakan B M F A. ve Salman B M F A ortaklığında kuruldu.

El Müsteşar Grup Emlak İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

El Müsteşar Grup Emlak İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 150 bin TL sermaye bedeli ile Meshaal A F A A ve Mustafa Açar ortaklığında kuruldu.

Jwan Al Gharbıyah Gayrimenkul Hayvancılık Lojistik İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Jwan Al Gharbıyah Gayrimenkul Hayvancılık Lojistik İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah ahmed F.A.Al-Meri, Badr Ahmed F. Abukassımalmerı ve Mohammed Ahmed F.Abukassımalmerı ortaklığında kuruldu.

Suit Home Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Suit Home Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Tarıq N.F.A.L.R ve Wesam H.A.M. ortaklığında kuruldu.

Alghefari Group İnşaat Restoran Gayrimenkul Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Alghefari Group İnşaat Restoran Gayrimenkul Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Fatih'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Owda A.F.A. tarafından kuruldu.

Steelupru Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Steelupru Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 10 TL sermaye bedeli ile Alişir Yalçın, Nameer Saad Al-Shareefi ve Mohammed F.A. Al-Badri tarafından kuruldu. 

şüf a davası Haberi

şüf a davası

Üç ortaklı bir arsanın ortağıyım. Arsa İzmir'de ben İzmir dışındayım. Ortaklığın giderilmesi davası açıldı ve ben bu dava nedeni ile eski ortaklarımdan birinin hissesini birisine satmış olduğunu öğrendim. Dava açan da yeni ortak. Oysa benim şüf-a davası açma hakkım varmış. Ben açılan davaya cevap vermek için İzmir'e gitmek zorunda mıyım? Bu davaya nasıl bir yanıt verilir? Benim dava açma hakkım varken yeni ortağın açtığı davaya bakılır mı? • G.G. 



Bir gayrimenkulün hissedarı, hissesini bir üçüncü kişiye satması halinde, maliklerden birinin şüf-a davası açarak, yeni adı ile onalım hakkını kullanması mümkündür. (Onalım hakkı kanunda geçen tabirdir oysa bu tabir yanlıştır, doğrusu öncelikli alım hakkıdır.) Yani sizin öncelikli alım hakkını kullanmanız mümkün. 

Zaten yeni hissedar, hisseyi aldıktan sonra durumu size noterden göndereceği bir...