28 / 04 / 2024

şükran kentsel dönüşüm son durum

şükran kentsel dönüşüm son durum

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm Tarihi Bedesten Çarşısı’yla bütünleşince Konya, büyük bir değere kavuşacak.

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.

Konya Şükran'da kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükran'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için temel atma töreni gerçekleşti.

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!

Konya Meram'a bağlı Sahibata Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk temelleri  atılıyor. Proje ile 6 bina yenilenecek. 

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde mahallede 6 bina yenilenecek. 

Meram Şükran Mahallesi dönüşüm projesinde son durum!

Meram Belediye Başkanı Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Şükran Mahallesi kentsel dönüşüm alanında incelemeler yaptı.

Konya Şükran Mahallesi’nde kentsel dönüşüm tamamlanıyor!

Konya Meram'da yapımı süren kentsel dönüşüm projesi Belediye Başkanı Fatma Toru tarafından incelendi. Toru, yıkım, uzlaşma süreçlerinin sona yaklaştığını belirtti.

Konya Meram'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Konya Meram'daki kentsel dönüşüm projelerinden bahseden Belediye Başkanı Fatma Toru, yatırımları ve projeleri anlattı. Toru, Şükran Mahallesi'nde dönüşüm içinde olduklarını belirtti.

Konya Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm Tarihi Bedesten Çarşısı’yla bütünleşince Konya, büyük bir değere kavuşacak.

Fikret İnan: Kentsel dönüşüm sektöre doping yapar!

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, 2012 yılında emlak sektöründe daralma yaşanacağına dikkat çekerek, kentsel dönüşüm projelerinin ve yabancılara konut satışının tekrar hareket getireceğini söyledi

Fikirtepe kentsel dönüşümünde Anka Yapı imzayı attı!

Anka Yapı Fikir Tepe Kentsel Dönüşüm projesinde 3 adadan oluşan toplam 60 bin m2 arsa hissedarlarının sözleşmeleri eksiksiz olarak tamamlandı ve taşınmaların kısa sürede başlayacağı aktarıldı

Jirayr Amca, kentsel dönüşüm mağduru!

Tarlabaşı Sakızağıcı Caddesinde, kentsel dönüşüm nedeniyle pazartesi günü proje kapsamındaki son binalar boşaltılıyor. 66 yaşındaki Jirayr Zincirci de 30 yıldır yaşadığı tek göz odasına elveda demek zorunda

Nevşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için yıkım yaptıracak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, başlatacağı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacak konutların yıkımı karşılığında çıkan malzemeleri yükleniciye vermek üzere ihale düzenledi

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

şükran kentsel dönüşüm son durum Haberi

şükran kentsel dönüşüm son durum

Konya’nın şehir merkezinde yer alan Şükran Mahallesinde Kentsel Dönüşüm projesini başında gelen mahallerin arasında bulunuyor.


Toplamda iki etap olarak yıkımı belirlenen Şükran Mahallesinin birinci etabındaki yıkımlarda sona yaklaşıldı. Şükran Mahallesi’ndeki bu dönüşümün Tarihi Bedesten Çarşısı’yla bütünleşmesiyle birlikte Konya, büyük bir değere de kavuşmuş olacak.


TÜM YAPILAR YIKILIYOR


Şükran Mahallesi, Konya tarihinde de önemli yapıları bulunduran bir mahalle olarak şehrin gözde yerlerinden biri durumunda. Mahalledeki 40 – 50 yıllık yapıların tamamı yıkılarak yerine, şehre çanlılık kazandıracak yepyeni projeler imar edilecek. Tarihi değeri de olan mahallede özellikle Selçuklu tarihine ait yapılar, koruma altına alınarak zarar verilmeden diğer binaların yıkımı yapılıyor. Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm projesi sonrası tarihi yapılarında yeniden değer kazanacağı bekliyor.


Şükran Mahallesi’ndeki bu yapı stokunu iyileştirmek, şehir ekonomisine kazandırmak ve şehrimizin imajı açısından...