15 / 05 / 2024

sultan abdulaziz tuğrası İstanbul Üniversitesi

sultan abdulaziz tuğrası İstanbul Üniversitesi

Türkiye’nin en eski yükseköğrenim kurumu İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt kampüsündeki tarihi ana giriş kapısı restore edildi. 6 ay süren restorasyon çalışmalarından sonra kapının orijinalinde yer alan Sultan Abdülaziz’in tuğrası da gün yüzüne çıktı...

Mahir Polat'tan tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılmasına tepki!

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması sebebiyle yok oluyor. Kasımpaşa'da yer alan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait bir yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çinlilere satışında belirsizlik!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün; China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway’e satış görüşmelerinde “belirsizlik” oluştu. 

Beykoz'daki meşhur sitede satılık ev sırası! 

İstanbul Beykoz'daki meşhur sitede satılık ev sırası başladı. Kiralık ev bulunamayan lüks sitede satılık everin fiyatları da uçtu...

Kıvanç Tatlıtuğ Kemer Country'den ev kiraladı!

19 Şubat 2016'da Paris'te stil danışmanı Başak Dizer ile evlenen Kıvanç Tatlıtuğ çifti, Demet Akbağ'ın Bebek Ayşe Sultan Korusu'ndaki evini kiralamışlardı. Çift şimdilerde Kemer Country'de Kütük Evler'den birini kiralamışlar. 

Demet Akbağ: Kıvanç Tatlıtuğ çok iyi bir kiracı!

Demet Akbağ, Bebek Ayşe Sultan Korusu'ndaki evini 1 yıl önce Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çiftine kiralamıştı. Demet Akbağ , Kıvanç iyi bir kiracı, çok memnunum. Ama hala bir kahve içmeye gidemedik' diye konuştu.

Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ'ın evini kiraladı!

Kıvanç Tatlıtuğ-Başak Dizer çiftinin evlendikten sonra kiraladığı, Bebek'te bulunan Ayşe Sultan Korusu'ndaki evin sahibi Demet Akbağ çıktı. Çift, Boğaz manzaralı eve taşınmadan önce iki ay süren bir tadilat yaptırmış.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın açılıyor!

Türkiye’nin gurur köprüsü, yarın açılıyor. Dünyada ilklere imza atan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde açılış öncesi son rötuşlar yapılıyor.

Beyoğlu'nda tedbirsiz inşaat nedeniyle binalarda çatlaklar oluştu!

Beyoğlu Sütlüce Mahallesi'nde yapılan inşaat sırasında yaşanan toprak kayması nedeniyle, bitişikteki binada çatlaklar meydana geldi. Kayma nedeniyle bazı dairelerin kolonlarında da çatlaklar oluştu.

Antalya Çelebi Sultan Mehmed Cami'ye ilk tuğla kondu!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 7 gün 24 saat Kuran'ı Kerim okunacak Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin duvarına ilk tuğlayı koyarak, ikmal inşaatı başlattı. Tütüncü, tuğlanın arasına mektup da bıraktı.

Kağıthane'de temel kazma sırasında göçük meydana geldi!

KAĞITHANE’de, bir inşaatın temel kazma çalışması sırasında meydana gelen göçük nedeniyle, vinç 15 metrelik inşaat alanına uçtu.

Bursa Emir Sultan Türbesi'nin restorasyonu bitti!

Bursa’nın büyük evliyalarından olan Emir Sultan Hazretleri’nin türbesinde sandukanın etrafındaki 600 yıllık kündekari işlemelerin restorasyonu bitti. Türbenin yeni hali dualar eşliğinde ziyaretçilerle buluştu.

Lefkoşa Hala Sultan Camisi ne zaman açılacak?

TDV Genel Müdür Yardımcısı Uğraş: "Lefkoşa Hala Sultan Camisi inşaatının 2016 yılı sonu veya 2017 yılı başında tamamlanmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Beyoğlu Belediye Binası yenilendi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde aslı korunarak modern çağın ihtiyaçlarına göre restore edilen tarihi binanın Abdülhamit Han’ın adını taşıyan tuğrası yıllar sonra bulunarak yeniden gün yüzüne çıkarıldı.

sultan abdulaziz tuğrası İstanbul Üniversitesi Haberi

sultan abdulaziz tuğrası İstanbul Üniversitesi


İstanbul Üniversitesi’nde başlatılan restorasyon çalışmalarında, tarihî kapının orijinalinde yer alan Sultan Abdülaziz’in tuğrası da ortaya çıkarıldı.


Eski adıyla Darülfünun olan ve Türkiye’nin en eski yükseköğrenim kurumu İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt kampüsündeki tarihi ana giriş kapısı restore edildi. Yaklaşık 6 ay süren restorasyon çalışmalarından sonra kapının orijinalinde yer alan Sultan Abdülaziz’in tuğrası da gün yüzüne çıktı. Kapıda bulunan İstanbul Üniversitesi yazısının önüne ‘T.C.’ ibaresi, üniversite amblemi de yazının sonuna eklendi. İstanbul Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından ayrılan bütçe ile, Akka Mimarlık tarafından sürdürülen tarihi kapının restorasyon ve konservasyon çalışmasında; cephe temizliği, taş onarımlar, kimyasal sağlamlaştırma, kalem işi süslemeleri de yapıldı. Kapının ön ve arka kısmındaki tuğralar, orijinalinde olduğu gibi altın varaklarla da yenilendi. 15 kişilik bir ekibin görev aldığı...